کتاب عمق روان من (جلد اول)
معرفی کتاب عمق روان من (جلد اول)
کتاب «عمق روان من (جلد اول)» نوشتۀ علیرضا اسدنژاد اردی است و انتشارات اخلاق و تربیت آن را منتشر کرده است. این کتاب با ارائۀ یک رویکرد تحلیلی به فطرت انسان و نقش آن در روانشناسی و مشاوره، به دنبال آن است که خوانندگان را با یکی از مهمترین اصول در درمانهای روانی آشنا کند. این رویکرد که برگرفته از دیدگاههای اسلامی است، میتواند در بهبود کیفیت زندگی فردی و اجتماعی کمک کند.
درباره کتاب عمق روان من (جلد اول)
مسئلۀ سلامت انسان همواره از دیرباز موردتوجه بشر بوده و در طول تاریخ، تغییرات و تحولات بسیاری در این زمینه به وجود آمده است. با پیچیدگیهای اجتماعی و تغییرات زندگی انسان در دنیای مدرن، معنای سلامت و بیماری از جنبههای جسمی به بعد روحی و روانی گسترش یافته است. در این راستا، درک ماهیت انسان و فرایندهای درونی او نهتنها در علوم روانشناسی بلکه در همه حوزههای علومانسانی از اهمیت ویژهای برخوردار است. یکی از مباحث بنیادین که در طول تاریخ در مورد ماهیت انسان مطرح بوده، بحث فطرینگری در مقابل تجربینگری است.
کتاب عمق روان من (جلد اول)، به بررسی رویکردهای مختلف در تحلیل ماهیت انسان میپردازد و میکوشد تا باتکیهبر دیدگاه اسلامی، به درک عمیقتری از فطرت انسان دست یابد. نویسنده در این کتاب نشان میدهد که چگونه یک دیدگاه فطرتمحور در روانشناسی میتواند تغییرات بنیادین در سیستم مشاوره و رواندرمانی بهوجود آورد. در این رویکرد، فطرت انسان بهعنوان یک اصل بنیادی برای شناخت روان و رفتار او در نظر گرفته میشود و میتواند راهگشای بسیاری از مشکلات روانی و عاطفی باشد.
کتاب عمق روان من (جلد اول)، با نگاهی تحلیلی به فطرت انسان و نقش آن در فرایند مشاوره و رواندرمانی، به یکی از پیچیدهترین و بنیادینترین مباحث روانشناسی میپردازد. در این کتاب، نویسنده ابتدا به بررسی مجادلۀ تاریخی بین فطرینگری و تجربینگری در علومانسانی میپردازد و نشان میدهد که چگونه دیدگاههای مختلف نسبت به ماهیت انسان تأثیر مستقیمی بر یافتههای علمی و درمانی دارند. در این کتاب، رویکرد فطرتمحور بهعنوان یک رویکرد جامع، فرازمانی و فرامکانی معرفی میشود که بهویژه با دیدگاه اسلامی همراستا است. در این دیدگاه، فطرت انسان بهعنوان یکی از بنیادیترین عوامل شناخت انسان و روان او شناخته میشود و توجه به این بُعد از انسان میتواند مسیر درمانی مؤثرتری را در اختیار مشاوران و رواندرمانگران قرار دهد. از نظر نویسنده، با شناخت صحیح و همهجانبه از ماهیت انسان، میتوان به راهکارهایی دست یافت که در راستای بهبود سلامت روانی و رشد فردی باشد.
جلد اول این کتاب به طور ویژه به تحلیل و بررسی این رویکرد فطرینگری پرداخته و تأثیر آن بر روانشناسی اسلامی را بررسی میکند. همچنین، نویسنده بر این باور است که با پذیرش دیدگاه فطرینگری و لحاظکردن آن در فرایند مشاوره و رواندرمانی، میتوان برنامههای درمانی و آموزشی مؤثرتری ارائه داد که نهتنها برای فرد، بلکه برای جامعه و فرهنگ اسلامی نیز سودمند خواهد بود.
خواندن کتاب عمق روان من (جلد اول) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به روانشناسان، مشاوران و کسانی که به دنبال درک عمیقتری از انسان و روان او هستند، پیشنهاد میکنیم.