کتاب هوش مصنوعی و مدیر پروژه
معرفی کتاب هوش مصنوعی و مدیر پروژه
کتاب هوش مصنوعی و مدیر پروژه نوشتهٔ پیتر تیلور و ترجمهٔ کوهیار لاهیجی است. نشر سنجاق این کتاب را بهصورت الکترونیک منتشر کرده است.
درباره کتاب هوش مصنوعی و مدیر پروژه
چگونه ظهور هوش مصنوعی دنیای مدیران پروژه را تغییر خواهد داد؟ کتاب هوش مصنوعی و مدیر پروژه کوشیده است به این پرسشْ پاسخ دهد. این کتاب که ۱۵ فصل دارد، به قلم یک سخنران اصلی، مشاور، معلم و مربی نوشته شده است. این کتاب به بررسی این مسئله پرداخته است که این مفهوم برای مدیران پروژه در سراسر جهان به چه معنا است و چگونه مدیران پروژهٔ خوب از این مزیت فناوری برای موفقیت بیشتر پروژه، استقبال میکنند.
نشر سنجاق زیرمجموعهٔ «طاقچه» برای ناشر- مؤلفان است. نشر سنجاق از صفر تا صد انتشار کتاب کنار مؤلفان و مترجمان است و آنها را با ارائهٔ باکیفیت تمام خدمات لازم، پشتیبانی و همراهی میکند. این نشر سفارش انتشار کتاب و اثر در هر حوزهای (داستان و رمان، کتابهای علمی، کتاب شعر، تبدیل پایاننامه به کتاب و…) را میپذیرد. کتابها با این انتشارات، منتشر میشوند، میتوانند بهدست میلیونها مخاطب برسند و نویسنده میتواند با فروش کتابش درآمدی ماهانه کسب کند. این انتشارات برای افرادی است که میخواهند کتاب جدیدی منتشر کنند و برای افرادی است که پیش از این، کتابی منتشر کردهاند و اکنون میخواهند نسخهٔ الکترونیکی آن را منتشر کنند.
خواندن کتاب هوش مصنوعی و مدیر پروژه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران مطالعه در باب هوش مصنوعی و مدیریت پروژه پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب هوش مصنوعی و مدیر پروژه
«فصل ۸: افراد در پروژهها در اولویت هستند
سه پرسش بزرگ
با توجه به کلیات هوش مصنوعی و مسائل مربوط به مدیریت پروژه، باید سه پرسش بزرگ را از خود بپرسیم:
- مدیران پروژه در آینده نزدیک چه خواهند کرد؟
- با توجه به اینکه هوش مصنوعی با انجام ۸۰ درصد از وظایف فعلی در زمان صرفه جویی میکند، مدیران پروژه چگونه فعالیتهای خود را متمرکز خواهند کرد؟
- و جهش بزرگ بعدی (که در راستای هوش مصنوعی خواهد بود) در موفقیت پروژه چیست؟
پاسخ به هر سه پرسش، ساده است و همان طور که از فصل قبل نتیجهگیری کردیم، افراد، پروژهها را اجرا میکنند.
بنابراین، معتقدم مدیران پروژه در دنیای "متداول هوش مصنوعی جدید":
- از تمام قابلیتهای پیشبینی هوش مصنوعی استفاده خواهند کرد و تلاشهای روزانه خود را در جهت افراد هم راستا خواهند کرد.
- به این ترتیب، صرفه جویی شگفت انگیز ۸۰ درصدی زمان کاری که توسط برنامههای هوشمند هوش مصنوعی ارائه میشود، مدیران پروژه را آزاد میکند تا کاملاً با پیچیدگیهای افراد و تیمها کنار بیایند.
- و بله، جهش کوانتومی آتی در موفقیت پروژه است: ایجاد و هدایت تیمهای پروژه استثنایی -در هر جایی به صورت جداگانه- و تبدیل به یک نیروگاه با هدف واحد.
به عنوان رهبر برخی از بزرگترین دفاتر مدیریت پروژه در جهان، به وضوح از شکاف ارزشی حوزه تقریباً ناشناخته مدیریت عملکرد تیم پروژه آگاه هستم و معتقدم نشانگر پیشرفت بزرگ بعدی در موفقیت پروژه خواهد بود.
از آنجایی که پروژهها در مورد افراد هستند و افراد (تیمها) موفقیت پروژه را موجب میشوند، این موضوع در مورد دستیابی به همسویی بیشتر بین اعضای تیم پروژه است.
تجزیه و تحلیل تیم پروژه
عملکرد تیم پروژه یک سرمایه گذاری حیاتی برای هر سازمانی است که میخواهد در اقتصاد پروژه محور "عادی جدید" پیشرفت کند و در واقع دنیای پروژه مبتنی بر هوش مصنوعی را بهینه کند.
مدیران و دست اندرکاران مدیریت پروژه، برای چندین دهه این پرسش چند میلیونی و گاه چند میلیارد دلاری را مطرح کرده اند: چرا پروژه شکست خورد؟
تعریف شما برای موفقیت پروژه هر چه باشد، رسیدن به آن کار آسانی نیست. نرخ بالای شکست پروژه موضوع جدیدی نیست و به طور مشخص مستند شده است. با این حال، زمانی که متخصصان پروژه به دنبال پاسخی برای این پرسش هستند، طبیعتاً برای شناسایی مشکلات، خواه برآوردها، الزامات و یا توجیه تجاری، به طرح اولیه پروژه باز میگردند. با این حال یک نقطه وجود دارد که اغلب به دنبال دریافت پاسخ از آنجا نیستند؛ افراد پروژه.
ما میدانیم که در طول چرخه عمر پروژه، موضوعات زیادی هست که میتواند موفقیت پروژه را تهدید کنند. بر خلاف مدیریت ریسک و پیش بینیهای انجام شده، مدیران پروژه با این دغدغهها مواجه میشوند. رهبران پروژه دائماً در حال بررسی نقاطی هستند که اشتباهات در آنجا رخ داده است و دلیل این رخدادها را تجزیه و تحلیل میکنند و برای چگونگی اجتناب از بروز آنها در آینده، راهبرد تعیین میکنند.
البته وقتی این اقدامات انجام میشوند، همیشه پاسخها یافت نمیشوند و اگر هم پیدا شوند، خیلی دیر است. به همین دلیل، نیاز به یک رویکرد نوین برای عملکرد پروژه است، رویکردی که در درجه اول بر درک افرادی که واقعاً طرح پروژه را اجرا میکنند و میپذیرند، متمرکز باشد.
این رویکرد باید کل نگر باشد که در آن همه احتمالات ارزیابی شوند و سوگیریها حذف شوند و باید کنشی و کمتر واکنشی و دورهای و بیشتر در لحظه باشد. این یک فرصت واقعی است که هوش مصنوعی به شغل ما میدهد: فرصتی برای بازگشت به کاری که باید انجام دهیم؛ رهبری تیمهای پروژه بزرگ و جلب بهترینها از بین افراد.
چندی پیش، در یکی از کنفرانسهای بزرگ مدیریت پروژه در اروپا بودم که در واقع بر مفهوم دفتر مدیریت پروژه متمرکز بود. در یکی از وقفهها، بعد از اینکه سخنرانی اصلی خود را در صبح کامل کردم، با تعدادی از افراد صحبت میکردم؛ همان کاری که معمولاً شما در این نوع کنفرانسها انجام میدهید، شبکه سازی و...
یکی از صحبتهایی که به ویژه داشتم با آقایی هم سن و سال خودم بود.
ما سر یکی از آن میزهای قهوهخوری تنها ماندیم و میدانید که هیچوقت جای کافی در این کنفرانسها برای نوشیدنی و غذا و غیره وجود ندارد، اما داشتیم با هم صحبت میکردیم و فکر میکردیم: "چگونه در مراحل اولیه شغل خود به عنوان مدیر پروژه زنده ماندیم، هنگامی که حتی آگاه نبودیم مدیر پروژه هستیم؟"
ما درباره اینکه تا چه اندازه تجربیاتمان به طور قابل ملاحظهای مشابه بود بحث کردیم، زیرا هر دوی ما مجبور بودیم چندین سال قبل از اینکه متوجه شویم این کار را انجام دهیم، بهعنوان مدیر پروژه فعالیت میکردیم، مدتها قبل از اینکه احتمالاً ما را مدیر پروژه خطاب کنند و قبل از دریافت هر نوع آموزش مدیریت پروژه.»