کتاب داستان هایی از کلیله و دمنه
معرفی کتاب داستان هایی از کلیله و دمنه
کتاب «داستان هایی از کلیله و دمنه» نوشتۀ علی کاظمی فر است و انتشارات سروشگان آن را منتشر کرده است. داستانهایی از کلیلهودمنه نشاندهندهٔ اهمیت قصهگویی در انتقال ارزشهای اخلاقی و فرهنگی است.
درباره کتاب داستان هایی از کلیله و دمنه
کلیلهودمنه نام کتابی است یک دانشمند هندی ۲ هزارسال پیش آن را نوشت و در دوران ساسانی به فارسی میانه ترجمه شد. برزویه طیب، دانشمند ایرانی شخصی بود که کلیله و دمنه را از هند به ایران آورد. این کتاب شامل داستان و حکایتهای مختلفی که بیشتر از زبان حیوانات و سرشار از نکات اخلاقی ارزشمند و روش های زندگی است. کلیله و دمنه نام۲ شغالی است که بخش زیادی از کتاب را به خود اختصاص داده است.
کتاب داستانهایی از کلیلهودمنه مجموعهای از داستانهای جذاب، اخلاقی و آموزنده است که از یکی از مشهورترین آثار ادبیات هند باستان، یعنی کلیلهودمنه، برگرفته شدهاند. این کتاب که دربردارندهٔ ۲۶ حکایت کوتاه است، تلاش میکند اصول و ارزشهای اخلاقی، حکمتهای زندگی و درسهایی دربارۀ دوستی، صداقت، خردمندی و روابط انسانی را در قالب داستانهایی ساده و دلنشین به مخاطبان ارائه دهد. هر حکایت این کتاب در ۲ تا ۵ صفحه روایت میشود و مناسب برای خوانندگان با هر سن و سلیقهای است. داستانها با لحنی شیرین و ساده نوشته شدهاند و پیامهای اخلاقی و عملی در دل خود دارند. باوجوداینکه پیامهای اخلاقی کتاب برای همه مفید است، زبان ساده و کوتاهبودن حکایتها آن را برای نوجوانان و حتی کودکان نیز قابلفهم کرده است.
خواندن کتاب داستان هایی از کلیله و دمنه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به کودکان، نوجوانان، خانوادهها، معلمان و افرادی که به دنبال آموختن نکات اخلاقی به شیوهای سرگرمکننده هستند، پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب داستان هایی از کلیله و دمنه
«شبی دزد نادانی با یاران خود به دزدی رفت، صاحبخانه با صدای پای آنها بیدار شد و دانست که دزدها روی پشتبام هستند، صاحبخانه زن خود را از خواب بیدار کرد و آنگاه به او گفت که: من خودم را به خواب میزنم و تو چنان که آنها صدای تو را بشنوند، با من حرف بزن و با اصرار از من بپرس که اینهمه مال (پول) را چگونه به دست آوردهای؟»