کتاب کتاب کار من زمین را دوست دارم (جلد اول)
معرفی کتاب کتاب کار من زمین را دوست دارم (جلد اول)
کتاب کار من زمین را دوست دارم (جلد اول) نوشتهی طاهره شاهمحمدی با تصویرگری ساناز کریمی طاری، اثری آموزشی و سرگرمکننده برای کودکان است که با هدف آشنایی نسل نو با مفاهیم محیطزیست و اهمیت حفاظت از زمین تهیه شده است. این کتاب با همکاری گروه برنامهریزی آموزشهای پیشدبستانی و زیر نظر موسسه نشر و تحقیقات ذکر منتشر شده است. ساختار کتاب بهگونهای طراحی شده که کودکان را از طریق فعالیتهای عملی، رنگآمیزی و بازیهای فکری با موضوعاتی مانند آب، زباله، انرژی و زنجیرهی غذایی آشنا میکند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب کتاب کار من زمین را دوست دارم (جلد اول)
کتاب کار من زمین را دوست دارم (جلد اول) به قلم طاهره شاهمحمدی، اثری آموزشی در حوزهی محیطزیست برای کودکان گروه سنی ج است. این کتاب با بهرهگیری از تصاویر جذاب و فعالیتهای متنوع، مفاهیم پایهای دربارهی زمین، منابع طبیعی، چرخهی آب، اهمیت آب شیرین، تفکیک زباله، بازیافت، گازهای گلخانهای و انرژی را به زبان ساده و قابل فهم برای کودکان مطرح کرده است. ساختار کتاب بهصورت کاربرگ و فعالیتمحور است؛ یعنی هر صفحه با یک فعالیت عملی یا رنگآمیزی همراه است تا کودک ضمن یادگیری، مشارکت فعال داشته باشد. نویسنده تلاش کرده است تا با طرح پرسشها و تمرینهای ساده، کودکان را به گفتوگو با بزرگترها و تفکر دربارهی محیط اطراف خود تشویق کند. این کتاب بخشی از مجموعهای است که هدف آن پرورش نگرش مسئولانه نسبت به زمین و منابع آن در نسل آینده است.
خلاصه کتاب کتاب کار من زمین را دوست دارم (جلد اول)
کتاب کار من زمین را دوست دارم (جلد اول) با معرفی چرخهی آب آغاز میشود و اهمیت آب شیرین و نقش آن در زندگی موجودات زنده را توضیح داده است. کودکان با رنگآمیزی و دنبالکردن مسیرها، با منابع مختلف آب مانند رودخانهها، دریاچهها و کوههای یخ آشنا میشوند و درمییابند که همهی آبهای زمین قابل استفاده نیستند. در ادامه، کتاب به موضوع ارزش آب و ضرورت صرفهجویی در مصرف آن میپردازد. فعالیتهایی مانند رساندن شخصیتها به خانه از راه درست و رنگآمیزی کارهای صحیح، کودکان را به رفتار مسئولانه در قبال آب تشویق میکند. در بخشهای بعدی، مفهوم خانهی مشترک همهی موجودات روی زمین مطرح شده و با تمرینهایی مثل دنبالکردن نخ و وصلکردن اعداد، کودکان با زنجیرهی غذایی و نقش حیوانات مختلف در اکوسیستم آشنا میشوند. کتاب به موضوع زباله و تفکیک آن نیز پرداخته است. کودکان یاد میگیرند که زبالههای خشک و تر چه تفاوتی دارند و چگونه میتوان با بازیافت، آلودگی زمین را کاهش داد. فعالیتهایی مانند رنگآمیزی و دستهبندی زبالهها، این مفاهیم را عینیتر میکند. در بخش دیگری، گازهای گلخانهای و نقش آنها در گرمشدن زمین به زبان ساده توضیح داده شده است. کودکان با رنگآمیزی و کشیدن حیوانات قطبی، تأثیر تغییرات آبوهوایی بر زندگی موجودات را لمس میکنند. کتاب همچنین به انرژی و منابع آن اشاره کرده و اهمیت استفادهی درست از انرژی را با مثالهایی ساده و قابل فهم بیان کرده است. در پایان، با معرفی محصولات ارگانیک و آموزش کمپوستکردن باقیماندهی میوه و سبزیجات، کودکان با راهکارهای عملی برای حفاظت از محیطزیست آشنا میشوند.
چرا باید کتاب کتاب کار من زمین را دوست دارم (جلد اول) را بخوانیم؟
این کتاب با ترکیب آموزش و سرگرمی، مفاهیم محیطزیستی را بهگونهای ارائه کرده است که برای کودکان جذاب و قابل لمس باشد. فعالیتهای عملی، رنگآمیزی و بازیهای فکری، یادگیری را از حالت تئوری خارج کرده و به تجربهای ملموس تبدیل کرده است. همچنین، کتاب با طرح پرسشها و دعوت به گفتوگو، مهارت تفکر و ارتباط کودک با بزرگترها را تقویت میکند. آشنایی با موضوعاتی مانند چرخهی آب، تفکیک زباله، بازیافت و انرژی، نهتنها دانش پایهای محیطزیستی را افزایش میدهد، بلکه مسئولیتپذیری و نگرش مثبت نسبت به زمین را در کودکان پرورش میدهد.
خواندن این کتاب به کودکان پیشدبستانی و دبستانی، والدین و مربیانی که دغدغهی آموزش محیطزیست و پرورش رفتارهای مسئولانه در نسل جدید دارند، پیشنهاد میشود. همچنین برای کلاسهای آموزش محیطزیست و فعالیتهای گروهی مناسب است.