کتاب زبان و ادبیات فارسی عمومی
معرفی کتاب زبان و ادبیات فارسی عمومی
کتاب الکترونیکی «زبان و ادبیات فارسی عمومی» نوشتهٔ علی ساجدی و محمد حسین حاجتی در انتشارات شاملو چاپ شده است. این کتاب با هدف ارائهٔ گزیدههایی از نظم و نثر فارسی، بهویژه برای دانشجویان دورههای کاردانی و کارشناسی دانشگاهها، تألیف شده است.
درباره کتاب زبان و ادبیات فارسی عمومی
این کتاب مجموعهای از متون برگزیدهٔ ادبیات فارسی را شامل میشود و همچنین به ارائه نکتههای دستوری و آیین نگارش میپردازد و تلاش میکند تا ضمن آشناکردن دانشجویان با زیباییهای ادبیات فارسی، نکات مهم نگارشی و دستوری را نیز آموزش دهد. در گزیدههای ارائهشده، تلاش بر این بوده که نمایی جامع از ادبیات کهن و معاصر فارسی ارائه شود و تنوع متون از نظر سبک و محتوا حفظ شود.
در مقدمهٔ کتاب، نویسندگان به اهمیت و سابقهٔ طولانی انتخاب و گردآوری گزیدههایی از آثار نظم و نثر فارسی اشاره میکنند. در گذشته، بسیاری از باسوادان و اهل علم مجموعهای از متون برگزیده را برای خود تهیه میکردند و حتی شاعران و نویسندگان نیز جنگهایی از متون نظم و نثر را جمعآوری مینمودند. این سنت همچنان ادامه دارد و در زمان ما نیز بهعنوان کتاب درسی و کمکدرسی، گزیدههایی به نامهای مختلف برای دانشجویان تهیه میشود.
در کتاب زبان و ادبیات فارسی عمومی، ساجدی و حاجتی سعی کردهاند بخشهایی از متون برجستهٔ ادب فارسی را انتخاب کنند. این گزیدهها شامل آثار نثر و نظم است که هر کدام زیباییها و جذابیتهای گوناگونی دارند. از نثر و شعر مرسل با جذابیتهای خاص خود تا نثر و شعر مصنوع با زیباییهای دیگر، این کتاب تلاش میکند تا تنوع ادبیات فارسی را به نمایش بگذارد.
همچنین، در توضیح و شرح جملهها و عبارتها، نویسندگان بنا بر ایجاز داشتهاند و تلاش کردهاند تا دانشجویان را به بحث و گفتوگو در کلاسها ترغیب کنند. در متون نظم و نثر، گاهی به نکتهای دستوری، ادبی و نگارشی اشاره شده است که میتواند مبنای بحث و تحلیل بیشتر در کلاسهای درس باشد.
کتاب زبان و ادبیات فارسی عمومی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به دانشجویان دورههای کاردانی و کارشناسی پیشنهاد میشود.