کتاب فراتر از هوشمندی (خلاصه کتاب)
معرفی کتاب فراتر از هوشمندی (خلاصه کتاب)
کتاب «فراتر از هوشمندی (خلاصه کتاب) : چگونه مثل موفقها زندگی کنیم؟» نوشتهٔ برایان تریسی و ترجمهٔ گروه مترجمان شنیدار نگار نوین، به بررسی راهکارهایی برای تفکر، تصمیمگیری و عمل هوشمندانه میپردازد. این کتاب که خلاصهای از کتاب اصلی است در تلاش است تا به ما بیاموزد چگونه رفتارها، باورها و عملکرد خود را اصلاح کنیم تا به نتایجی که واقعاً میخواهیم دست یابیم.
درباره کتاب فراتر از هوشمندی (خلاصه کتاب)
تریسی در این کتاب به این نکتهٔ مهم اشاره میکند که هوشمندی واقعی به ضریب هوشی یا تحصیلات مرتبط نیست، بلکه به نحوهٔ عملکرد ما در زندگی و کارهای روزمره بستگی دارد. او مفهوم عمل هوشمندانه را چنین تعریف میکند: هر اقدامی که شما را به اهداف و خواستههایتان نزدیکتر کند. در مقابل، عمل غیرهوشمندانه رفتاری است که نهتنها کمکی به پیشرفت نمیکند، بلکه شما را از مسیر موفقیت دور میسازد. یکی از نکات کلیدی کتاب فراتر از هوشمندی، بررسی باورهای غلطی است که بسیاری از افراد را در تصمیمگیری و رفتار دچار اشتباه میکند. برای مثال، این باور رایج که «نیت مهمتر از نتیجه است» ممکن است به نظر زیبا و انگیزهبخش باشد، اما میتواند افراد را از پذیرش مسئولیت نتایج واقعی کارهایشان بازدارد. تریسی تأکید میکند که باید مسئولیت کامل تصمیمات و نتایج آنها را بپذیریم، حتی اگر نیت اولیهٔ ما خوب بوده باشد.
او همچنین به این مسئله میپردازد که چرا بسیاری از افراد از اهدافشان دور میشوند. دلیل اصلی این اتفاق، اشتباه در شیوهٔ تفکر و رفتار است. تفکر غیرهوشمندانه، تلاشهای بیهوده و گاهی اوقات خودویرانگر را به دنبال دارد که نتیجهای جز شکست و سرخوردگی در بر نخواهد داشت. این کتاب نهتنها به ما یاد میدهد چگونه تصمیمات بهتری بگیریم، بلکه به بررسی عواقب بلندمدت تصمیمات اشتباه نیز میپردازد. تریسی معتقد است که هوشمندانه زندگی کردن به معنای داشتن دیدگاهی بلندمدت است؛ دیدگاهی که به ما کمک میکند تا نهتنها از اشتباهات گذشته درس بگیریم، بلکه از تکرار آنها نیز جلوگیری کنیم. «فراتر از هوشمندی» با ارائهٔ ابزارها و استراتژیهای عملی، به خواننده کمک میکند تا ذهن و باورهای درونی خود را اصلاح کند و از این طریق به اعمال و رفتارهای مؤثرتری دست یابد.
کتاب فراتر از هوشمندی (خلاصه کتاب) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای کسانی که به دنبال پیشرفت واقعی در زندگی شخصی و حرفهای خود هستند، یک راهنمای ارزشمند و کاربردی است.
درباره برایان تریسی
برایان تریسی در ۵ ژانویهٔ ۱۹۴۴ در شارلوت تاون در کانادا و در خانوادهای فقیر به دنیا آمد. او نویسنده و سخنران انگیزشی در زمینۀ بهبود مهارتهای حرفهای و خودیاری است. پدر برایان کار دائمی نداشت و نمیتوانست هزینههای زندگی را بهآسانی تأمین کند؛ به همین خاطر، برایان و ۳ برادرش با کمک نهادهای خیریه تحصیل کردند. او همیشه تلخی فقر را در زندگی خود حس میکرد؛ پس بسیار زود مجبور به ترک مدرسه شد تا به کارهای سخت و فیزیکی کمدرآمد بپردازد. سرانجام، برایان تریسی، در دهۀ ۲۰ زندگیاش، سفرهایی به سرتاسر جهان را آغاز کرد. او به آمریکا، انگلیس، فرانسه، اسپانیا و پس از آن به آفریقا سفر کرد. مدتی در آفریقای جنوبی ماند، کار کرد و در رشتۀ ورزشی کاراته، کمربند سیاه گرفت. این نویسنده، سفرهایش را بهسوی خاورمیانه و شرق آسیا ادامه داد. تریسی دربارۀ مهارتهای فروش و مشاورۀ مدیریتی و توسعهٔ نیروی انسانی اطلاعات دارد. او شرکتی بینالمللی به نام خودش راهاندازی کرده و در کشورهای گوناگون و شرکتهای مطرح جهان، برنامههای مشاورهای و آموزشی برگزار میکند.
از جمله آثار این نویسنده میتوان به «قورباغهات را قورت بده»، «قدرت جذبه: قانون شکستناپذیر پول»، «جادوی جهتدارکردن زندگی»، «ترفندهایی برای فروش بیشتر»، «بیشتر حقوق بگیرید»، «مذاکره»، «بازاریابی: شیوهها و تکنیکهای کاربردی بازاریابی و فروش»، «هنر فروشکردن»، «موفقیت شغلی»، «نقطهٔ تعادل خود را پیدا کنید»، «جذابیت و زبان بدن»، «طعم شیرین پیروزی»، «بهانه ها را کنار بگذارید!» و... اشاره کرد.
ایدهها و راهکارهای ارائهشده بهوسیلۀ برایان تریسی، از نظر علمی و عملی، در سطح جهان اثبات شده است.
بخشی از کتاب فراتر از هوشمندی (خلاصه کتاب)
«واقعیت این است که هوش ما به ضریب هوشی، نمرات مدرسه یا تحصیلاتمان بستگی ندارد. هوش ما به شیوه انجام کارمان بستگی دارد. این یعنی اگر هوشمندانه عمل کنید، یعنی باهوش هستید. در مقابل، اگر غیرهوشمندانه رفتار میکنید، باید بپذیرید که چندان هوشمند نیستید. این حقیقتی است که هیچ ربطی به نمرات یا تستهای هوش ندارد.
اما عمل هوشمندانه واقعاً به چه معناست؟ عمل هوشمندانه کاری است که شما را به چیزی که میخواهید نزدیکتر میکند. در عوض، عمل غیرهوشمندانه، اقدامی است که نهتنها شما را به اهدافتان نزدیک نمیکند، بلکه میتواند شما را کاملاً از مسیرتان منحرف سازد.
اما چرا ما باید کاری کنیم که از اهدافمان دور شویم؟
واقعیت این است که شیوه تفکر ما اشتباه است؛ درنتیجه، تلاشهای بیهودهای میکنیم و درنهایت به نتایج فاجعهباری میرسیم. کتاب فراتر از هوشمندی، نوشتهای برای اصلاح ذهن و باورهای درونی، اعمال بیرونی و رسیدن به اهداف واقعی است.»