کتاب کانت
معرفی کتاب کانت
کتاب کانت (قدم اول) نوشتهٔ کریستوفر وانت و ترجمهٔ حمیدرضا ابک است. انتشارات شیرازه کتاب ما این کتاب را منتشر کرده است؛ کتابی در باب یکی از مهمترین چهرههای فلسفهٔ آلمان.
درباره کتاب کانت
کتاب کانت (قدم اول) [Kant: for beginners] که با طرحهایی از «آندرژ کلیموفسکی» ارائه شده، نخستینبار در سال ۱۹۹۶ میلادی منتشر شده است. این کتاب ما را با شخصیتی مطرح به نام «ایمانوئل کانت» و فلسفهٔ او در قرن ۱۸ میلادی در آلمان آشنا میکند؛ فلسفه و آرایی که او را به چهرهای جهانی و هموارهمطرح تبدیل کرده است. «ایمانوئل کانت» در ۲۴ آوریل ۱۷۲۴ میلادی در کونیگسبرگ، مرکز پروس شرقی در خانوادهای متوسط و مسیحی از مذهب متقدسان لوتری زاده شد. بزرگشدن کانت در خانوادهای مذهبی تأثیر مهمی بر شکلگیری فکری و فلسفی او گذاشت. کانت در دانشگاه کونیگسبرگ به تحصیل فلسفه و ریاضیات پرداخت و پس از دانشگاه چند سالی تدریس خصوصی میکرد تا در ۱۷۷۰ میلادی به مقام استادی منطق و فلسفهٔ مابعدالطبیعه در دانشگاه کونیگسبرگ انتخاب شد. پس از پیچیدن آوازهٔ او چندین بار از طرف دانشگاههای دیگر برای تدریس دعوت شد، اما پیشنهادشان را رد کرد. کانت موضوعهایی در فیزیک لایبنیتسی، اخترشناسی، زمینشناسی و شیمی را تا پیش از ۳۰سالگی به رشتهٔ تألیف درآورد و در ۳۱سالگی، رسالهای دربارهٔ «منشأ کیهان» منتشر کرد که برای نخستینبار صورتبندی فرضیهٔ سحاب ستارهای در آن مطرح شده بود. کانت پس از انتشار مقالهٔ مشهور خود با عنوان «دربارهٔ صور و اصول جهان محسوس و معقول» که در ۱۷۷۰ میلادی منتشر شد، بیش از ۱۰ سال نوشتهٔ مهمی در زمینهٔ فلسفه منتشر نکرد. ایدهٔ بنیادین فلسفهٔ نقدی کانت بهویژه در نقدهای سهگانهٔ او («نقد عقل محض»، «نقد عقل عملی» و «نقد قوهٔ حکم») نمود یافته است. در ۱۷۸۱ میلادی چاپ نخست «نقد عقل محض» منتشر شد و چند سال بعد اهمیت نقد عقل محض آشکار و تصدیق شد. ایمانویل کانت اغلب زندگی خود را در کونیگسبرگ گذراند و در ۸۰سالگی در ۱۲ فوریهٔ ۱۸۰۴ میلادی درگذشت.
خواندن کتاب کانت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران فلسفه و علاقهمندان به آشنایی با «ایمانوئل کانت» پیشنهاد میکنیم.