کتاب کودک سرزنده؛ مادر، کودک، بیش فعالی
معرفی کتاب کودک سرزنده؛ مادر، کودک، بیش فعالی
کتاب کودک سرزنده؛ مادر، کودک، بیش فعالی نوشتۀ سکینه اکبری است. انتشارات عصر کنکاش این کتاب آموزشی را روانۀ بازار کرده است.
درباره کتاب کودک سرزنده؛ مادر، کودک، بیش فعالی
در حال حاضر اختلال نقص توجه بیشفعالی را میتوان مـدیریت کرد. برای مدیریت آن باید تلاش کرد و روشهای درمان را شناخت. روشهای درمانی برای این کودکان عبارت است از دارودرمانی، رفتاردرمانی، آموزش والدین و آموزش روشهای مؤثر به خودِ کودک. والدین میتوانند در تداوم و بروز دیگر مشکلها نقش داشته باشند. یکی از راههای کمک به کودک بیشفعال، رفتاردرمانی است. آموزش تعامل سالم والدین با فرزند بیشفعال، اختلال را کاهش میدهد. کتاب کودک سرزنده؛ مادر، کودک، بیش فعالی به سؤالهای گوناگونی در این رابطه پاسخ داده است؛ بهعنوان مثال چرا تعدادی از والدین در برخورد با کودک بیشفعال موفقترند؟ چگونه با این کودکان رفتار میکنند؟ ویژگی این والدین چیست؟
خواندن کتاب کودک سرزنده؛ مادر، کودک، بیش فعالی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به والدین همۀ کودکان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب کودک سرزنده؛ مادر، کودک، بیش فعالی
«رژیم غذایی مناسب
رژیم غذایی مناسب را رعایت کنید.
از غذاهایی که باعث تحریکپذیری این کودکـان میشود پرهیز کنید (شکلات، قهوه نوشابههای رنگی، تنقلات و...)
اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ برای تقویت تمرکز و دقت ضروری است.
کنجد، تخم آفتابگردان منبع امگا ۳ و ماهیتن، قزلآلا، ساردین و کولی منبع امگا ۶ هستند.
این اسیدها در بدن ساخته نمیشوند کودکان مبتلا به بیشفعالی سطح پایینتری از اسیدهای چرب ضروری را در بدن دارند و در نتیجه به مشکلاتی نظیر اختلال در یادگیری حافظــه خــواب میانجامد.
- مصرف دو عدد ماهی در هفته توصیه میشود.
- قبل یا نزدیک به ساعت خواب از شیر کمچرب استفاده نمایید تا خواب آرامی داشته باشند.
- یک صبحانه پروتئینی و میانوعده پروتئینـی میتواند علایم را بهبود بخشد.
- استفاده از میوه و سبزیجات تازه
۱- آشنایی با راهها
- اولین راه این است که رفتارهای مثبت و خوب را که کمتر بروز میکند را شناسایی کنید و با توجه و تأییدهای مختلف آن را تقویت کنید توجه و تمرکز شما روی رفتارهای خوبی که کم اتفاق میافتد
وقتی به طور اتفاقی سلام میداد من رفتار خوب او را میدیدم و او را تحسین و تقویت میکردم.
- دومین راه رفتارهای خوب کودک را که مخالف رفتار بد او است را تقویت کنید، توجه و تمرکز شما روی رفتارهای خوبی که مخالف رفتار بدکودک است.
از پر حرفی و بدون رعایت نوبت صحبتکردن پسرم آزرده شده بودم تا اینکه متوجه شدم باید به رعایت نوبت و رعایت سکوت در مواقع لازم توجه کنم و آن را بهوسیله توجه و انجام بازیهایی تقویت کنم از این طریق میتوانم او را به سمت رفتار مناسب هدایت کنم.
بعد از تلاش مستمر، و باگذشت زمان و توجه و تمرکزی که روی رفتارهای او داشتم تا حدودی توانستم رفتار مخالف رفتار بد او را تقویت کنم.
دروغگویی پسرم مرا آزار میداد از راه تقویتکردن رفتار متضاد با دروغگویی استفاده کردم.»