کتاب مسئولیت شاعر در زندگی
معرفی کتاب مسئولیت شاعر در زندگی
کتاب مسئولیت شاعر در زندگی و شعر نسل امروز نوشتهٔ سید قطب و ترجمهٔ محمد فاضلی و ویراستهٔ مصطفی قندهاری است و انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب مسئولیت شاعر در زندگی و شعر نسل امروز
سید قطب دربارهٔ این کتاب چنین میگوید: «مهمترین نکته، باور من به مطالبی است که در این کار کمحجم آمده است؛ باوری که در روح و روانم فرو رفته تا آنجا که بخشی از عقایدم شده است و از آن دفاع میکنم؛ دفاع هر مؤمنی از عقیدهاش. اگر امروز امتیاز رسالت این نظریۀ ادبی نصیب من نشده است، به این سهم بسنده میکنم که از یاوران سرسخت در دفاع از آن باشم و تا آنجا که بتوانم در استواری پایههایش و فزونی بنیانش بکوشم و در حقیقت به این کار میبالم؛ به همان اندازه که بدان خرسندم.
این مهمترین چیزی بود که میخواستم دربارۀ این موضوع بگویم و بدان هم بیفزایم. من از سر قصد مثالها و نمونهها را از جوانان تازهپاگرفته که در عالم ادب و شعر کمتر شناخته شدهاند گزینش میکنم. بهراستی من احساس آرامش میکنم، درصورتیکه واسطه باشم بین ادبیاتچیها و پنجتن از شعرای جوان که شهرت درست یا نادرست، آنان را به ساحل رانده و در بیخبری فرو برده است تا بانگشان در میان هایوهوی و فریاد سرشناسان به گوش نرسد.»
خواندن کتاب مسئولیت شاعر در زندگی و شعر نسل امروز را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دانشجویان ادبیات عرب پیشنهاد میکنیم.