کتاب الا و جوش های تقلبی
معرفی کتاب الا و جوش های تقلبی
کتاب «الا و جوشهای تقلبی» اثری از «تیمو پارولا» با تصویرگری «زابینه ویلهارم» و ترجمهٔ «پرویز خزائی» است که نشر شهرقلم آن را منتشر کرده است. این کتاب داستانی کودکانه و طنزآمیز دربارهٔ ماجراهای دختربچهای به نام «الا» و دوستانش در مدرسه است که با اتفاقات عجیب و بامزهای روبهرو میشوند. روایت کتاب با زبانی سرشار از شوخی و تخیل، دنیای کودکان را به تصویر میکشد و به دغدغهها و نگرانیهای آنها در محیط مدرسه میپردازد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب الا و جوش های تقلبی
«الا و جوشهای تقلبی» از جمله داستانهای کوتاه کودکانه است که در قالب یک رمان طنز و ماجراجویانه روایت میشود. نویسنده، تیمو پارولا، با نگاهی موشکافانه و طنزآمیز، زندگی روزمرهٔ دانشآموزان یک کلاس دوم ابتدایی را به تصویر کشیده است. فضای داستان در مدرسه و خانههای اطراف آن میگذرد و شخصیتهای اصلی، گروهی از بچهها هستند که هرکدام ویژگیهای خاص خود را دارند. روایت کتاب از زبان «الا» بیان میشود و خواننده را با دنیای کودکانه، دغدغهها، ترسها و شادیهای بچهها همراه میکند. ساختار کتاب به صورت روایتی پیوسته و با دیالوگهای فراوان است که باعث میشود خواننده بهراحتی با شخصیتها ارتباط برقرار کند. تصویرگری زابینه ویلهارم نیز به جذابیت و فضای فانتزی داستان افزوده است. این کتاب بخشی از مجموعهای دربارهٔ ماجراهای «الا» است و با نگاهی شوخطبعانه، به مسائل و مشکلات کوچک و بزرگ کودکان میپردازد.
خلاصه کتاب الا و جوش های تقلبی
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان با بازگشت دانشآموزان به مدرسه پس از تعطیلات تابستانی آغاز میشود. «الا» و دوستانش با معلمی روبهرو میشوند که حال و روز عجیبی دارد و نشانههایی از بیماری در او دیده میشود. بچهها که نگران معلم خود هستند، تصمیم میگیرند با نقشههایی خلاقانه و گاهی کودکانه، علت بیماری او را کشف کنند. آنها با پوشیدن لباس مبدل و حتی نقاشی جوشهای تقلبی روی صورتشان، سعی میکنند توجه معلم و پزشک مدرسه را جلب کنند تا به حقیقت ماجرا پی ببرند. در این مسیر، سوءتفاهمها و اتفاقات خندهداری رخ میدهد؛ از جمله بستریشدن یکی از بچهها به جای معلم و قرنطینهشدن گروهی از آنها در بیمارستان به خاطر آبلهمرغان. در نهایت، داستان با طنز و شوخی، به دغدغههای بچهها دربارهٔ بیماری، دوستی، حمایت از یکدیگر و حتی نگرانیهای معلمشان میپردازد. روایت کتاب، دنیای کودکانهای را نشان میدهد که در آن، هر مشکل و بیماری میتواند به ماجرایی پرهیجان و بامزه تبدیل شود.
چرا باید کتاب الا و جوش های تقلبی را بخوانیم؟
این کتاب با روایت طنزآمیز و نگاه کودکانهاش، به دغدغهها و نگرانیهای بچهها در محیط مدرسه میپردازد و نشان میدهد که چگونه میتوان با همدلی و همکاری، بر مشکلات غلبه کرد. «الا و جوشهای تقلبی» نهتنها سرگرمکننده است، بلکه به موضوعاتی مانند دوستی، مسئولیتپذیری، ترس از بیماری و اهمیت حمایت از یکدیگر اشاره دارد. فضای داستان پر از شوخی و موقعیتهای بامزه است که خواننده را به خنده وادار میکند و در عین حال، به او یادآوری میکند که حتی مسائل به ظاهر جدی، میتوانند با نگاهی متفاوت، سادهتر و قابلحلتر شوند.
این کتاب برای کودکان دبستانی، بهویژه دانشآموزان پایهٔ دوم و سوم مناسب است. همچنین والدین و مربیانی که به دنبال داستانهایی با محوریت دوستی، همکاری و حل مسئله برای کودکان هستند، میتوانند از این کتاب بهره ببرند. «الا و جوشهای تقلبی» برای کودکانی که با نگرانیهای مدرسه یا ترس از بیماریها روبهرو هستند، انتخابی مناسب است.
بخشی از کتاب الا و جوش های تقلبی
«اسم من الا است. کلاس دوم هستم. کلاس ما خوب است. معلممان هم همین طور یا در واقع بهتر است بگویم که قبلا خوب بود. چون این اواخر، اوضاع کلاس کمی خندهدار بود. امروز. اولین روز سال تحصیلی بعد از پایان تعطیلات است. آقا معلم وارد کلاس که شد. گفت: «من شمارا دوست دارم. هم شما را دوست دارم هم شغلم را. دوباره انگشتهای دست من شروع کردهاند به خارش تا دوباره بیایم بذرهای طلایی علم و دانش را بکارم. قرار است شما این بذرهارا در طول زندگی برداشت کنید. ذهنم. از افکار نو در حال فوران است و قلبم از شوق و رغبت نشان دادن مسیر صحیح به شما دارد منفجر میشود. وحشت و ترس وجودم را فرامیگیرد. وقتی میبینم شما آنقدر لطیف و حساس در برابر من نشستهاید. اما جای هیچ ترس و نگرانی نیست. جامهٔ گرم آموزش. مغزهای سرد شما را گرم خواهد کرد و معلمتان هم. در گوشهایتان موم فرو خواهد کرد تا هیچ صدایی. نتواند شما را به گمراهی بکشاند. و اگر زمانی نادانی وجودتان را به هم ریخت و بیمارتان کرد. باز این من هستم که حکم یک غذای مناسب را برای شما خواهم داشت. ما با هم به ارتفاعات پرفراز و نشیب آموزش صعود خواهیم کرد و یقین دارم که در این راه پاهایمان تاول بسیار خواهد زد. من آموزگار شما هستم. و زندگی من خیلی ارزشمند است!»