کتاب چگونه کسب و‌ کار هنری راه بیندازیم راندا شالر + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب چگونه کسب و‌ کار هنری راه بیندازیم

کتاب چگونه کسب و‌ کار هنری راه بیندازیم

معرفی کتاب چگونه کسب و‌ کار هنری راه بیندازیم

کتاب چگونه کسب‌وکار هنری راه بیندازیم نوشته‌ی راندا شالر با ترجمه‌ی لیلا شاپوریان راهنمایی است برای هنرمندانی که می‌خواهند میان دنیای خلاقیت و دنیای کار حرفه‌ای پلی واقعی بسازند. نویسنده که سال‌ها مدیر گالری، مشاور هنرمندان و مدرس دانشکده‌های هنر بوده است، تجربه‌ی طولانی خود را در قالب تمرین‌ها، تجسم‌ها و ابزارهای خودارزیابی جمع کرده تا نشان بدهد یک زندگی هنریِ فعال چگونه می‌تواند به شغلی پایدار و معنادار تبدیل بشود. نشر هنوز آن کتاب را منتشر کرده است. در این اثر، شالر از همان فصل‌های آغازین نشان می‌دهد که نقطه‌ی شروع هر کسب‌وکار هنری، خودِ هنرمند است: این‌که موفقیت برای او چه معنایی دارد، چه رؤیاهایی در سر دارد، چه ارزش‌هایی برایش مهم است و چگونه می‌تواند ذهن خلاق خود را به ذهن حرفه‌ای متصل کند. متن کتاب پر است از تمرین‌های تجسم خلاق، یادداشت‌نویسی، طرح‌ریزی ذهنی و پرسش‌های هدایت‌شده که خواننده را وادار می‌کند تصویر روشنی از زندگی و شغل هنری مطلوب خود بسازد و بعد قدم‌به‌قدم برای آن برنامه‌ریزی کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب چگونه کسب و‌ کار هنری راه بیندازیم

کتاب چگونه کسب‌وکار هنری راه بیندازیم با تمرکز بر تجربه‌های شخصی و حرفه‌ای راندا شالر نوشته شده است؛ کسی که سال‌ها در گالری‌ها، پروژه‌های هنری و آموزش هنر حضور داشته و از نزدیک با دغدغه‌های هنرمندان در آغاز و میانه‌ی مسیر شغلی‌شان روبه‌رو بوده است. در این کتاب، نویسنده از همان ابتدا روشن می‌کند که «موفقیت» در هنر تعریف واحدی ندارد و هر هنرمند باید معنای شخصی خود را از موفقیت، رضایت و شغل خلاق پیدا کند. به همین دلیل، ساختار اثر بر پایه‌ی پرسش، تعمق و تمرین بنا شده است نه نسخه‌پیچی آماده. بخش‌های آغازین کتاب به معرفی ابزارهای اصلی کار اختصاص دارد: تجسم خلاق، تعمق هدایت‌شده، یادداشت روزانه، طرح‌ریزی ذهنی و تمرین‌های خودارزیابی. شالر توضیح داده است که چگونه این ابزارها می‌تواند به هنرمند کمک کند بین ذهن خلاق و ذهن حرفه‌ای پلی بزند، رؤیاهای مبهم را به هدف‌های مشخص تبدیل کند و برای آن‌ها زمان‌بندی و مسیر طراحی کند. کتاب چگونه کسب‌وکار هنری راه بیندازیم در چند بخش پی‌درپی پیش می‌رود و هر بخش با ترکیبی از توضیح نظری، تجسم هدایت‌شده و تمرین‌های نوشتاری همراه است. در بخش اول با عنوان «که هستید؟» خواننده با مفهوم ابزار نیل به موفقیت، تفاوت ذهن خلاق و ذهن حرفه‌ای، شیوه‌ی استفاده از تجسم خلاق در برنامه‌ریزی شغلی و اهمیت یادداشت روزانه آشنا می‌شود. فصل‌هایی مثل «ابزار نیل به موفقیت»، «دید شخصی» و «شما هنرمند موفقی هستید» به ترتیب به تعریف موفقیت شخصی، کشف دیدگاه و ارزش‌های فردی، شناسایی صدای اصیل درونی و بازنویسی داستان حرفه‌ای زندگی هنری اختصاص یافته است. در این مسیر، نویسنده از تمرین‌هایی مانند «اگر از شکست نمی‌ترسیدم چه می‌کردم؟»، «وقتی بزرگ شدم می‌خواهم چه‌کاره بشوم؟»، «دید شخصی من» و «تعریف من از موفقیت» استفاده کرده است تا خواننده فقط خواننده‌ی منفعل نباشد بلکه هم‌زمان روی کاغذ طرح زندگی و کسب‌وکار هنری خود را بسازد و اصلاح کند.

خلاصه کتاب چگونه کسب و‌ کار هنری راه بیندازیم

در این کتاب، راندا شالر از یک نقطه‌ی کلیدی شروع می‌کند: هیچ کسب‌وکار هنری پایداری بدون خودشناسی و تعریف شخصی از موفقیت شکل نمی‌گیرد. او ابتدا توضیح می‌دهد که مهم‌ترین ابزار برای شروع برنامه‌ریزی حرفه‌ای، خودِ هنرمند است؛ یعنی نگرش، تعهد، ارزش‌ها، رؤیاها و توانایی او برای تجسم آینده‌ی مطلوب. فصل اول با عنوان «ابزار نیل به موفقیت» نشان می‌دهد که اطلاعات، آگاهی از بازار و شناخت خواسته‌های درونی چگونه احساس قدرت ایجاد می‌کند و چرا لازم است هنرمند بین ذهن خلاق و ذهن حرفه‌ای خود پلی آگاهانه بسازد. در ادامه، نویسنده سه دسته ابزار را معرفی کرده است: تجسم خلاق و تعمق هدایت‌شده، تمرین‌های خودکاوی و تعیین هدف، و روش‌های طرح‌ریزی ذهنی و یادداشت‌نویسی. تجسم خلاق در این کتاب فقط یک تمرین ذهنی آرامش‌بخش نیست؛ شالر آن را روشی برای دیدن زندگی و شغل ایدئال در زمان حال می‌داند تا هنرمند بتواند از دل این تصاویر، هدف‌ها، مراحل و حتی مخاطبان خود را شناسایی کند. تمرین‌هایی مانند «تنفس همراه با تمرکز در مکانی خوشایند»، «آیا آماده‌اید حرفۀ هنری خود را برنامه‌ریزی کنید؟» و «اگر از شکست نمی‌ترسیدید چه می‌کردید؟» به‌گونه‌ای طراحی شده است که خواننده ابتدا در وضعیت آرامش قرار بگیرد و سپس آینده‌ی شغلی خود را با جزئیات ببیند. بخش‌های بعدی کتاب به «دید شخصی»، «اصالت»، «ارزش‌ها» و «تعریف موفقیت» می‌پردازد. شالر توضیح داده است که دید شخصی مانند فانوسی دریایی عمل می‌کند و جهت حرکت حرفه‌ای را نشان می‌دهد. او از خواننده می‌خواهد با پرسش‌هایی مثل «اگر از شکست نمی‌ترسیدم چه می‌کردم؟» و «اگر رؤیاهایم را دنبال می‌کردم چه اتفاقی می‌افتاد؟» طرح اولیه‌ی دیدگاه خود را بنویسد و سپس با شناسایی ارزش‌های اصلی (مثل استقلال، خلاقیت، شهرت، آرامش درونی، ثروت، خدمت و...) آن را اصلاح کند. تمرین‌های خلاقانه‌ای مانند تبدیل ابتکار هنری به حیوان، گل، ساختمان یا رنگ و شنیدن «صدای» آن، برای نزدیک‌شدن به صدای اصیل درونی به‌کار رفته است. در فصل «شما هنرمند موفقی هستید» نویسنده نشان داده است که موفقیت در هنر یک روند تدریجی و شخصی است نه یک نقطه‌ی واحد. او از خواننده می‌خواهد تعریف خود از موفقیت و شکست را بنویسد، شغل موفق ایدئال را با جزئیات تجسم کند و ببیند موفقیت برای او بیشتر به رضایت، قدردانی، ثروت، شهرت یا ترکیبی از این‌ها نزدیک است. در سراسر کتاب، تأکید بر این است که هنرمند باید با شناخت خلق‌وخو، ارزش‌ها و اهداف خود، مسیر حرفه‌ای متناسب با شخصیتش را طراحی کند و با کمک تجسم، یادداشت روزانه، طرح‌ریزی ذهنی و کار گروهی، رؤیاهای هنری را به گام‌های عملی تبدیل کند.

چرا باید کتاب چگونه کسب و‌ کار هنری راه بیندازیم را بخوانیم؟

این کتاب به‌جای ارائه‌ی فرمول‌های ثابت برای «موفقیت هنری»، خواننده را وادار می‌کند معنای شخصی خود را از موفقیت، رضایت و شغل خلاق کشف کند. تمرکز اثر بر خودشناسی، دیدگاه شخصی و ارزش‌ها باعث می‌شود هنرمند بداند چرا می‌خواهد کار هنری‌اش را به کسب‌وکار تبدیل کند و چه نوع زندگی هنری برای او مناسب است. در متن چگونه کسب‌وکار هنری راه بیندازیم، تجسم خلاق، تعمق، یادداشت روزانه و طرح‌ریزی ذهنی به‌عنوان ابزارهای عملی معرفی شده است که می‌تواند به هنرمند کمک کند از رؤیاهای مبهم به هدف‌های مشخص، زمان‌بندی‌شده و قابل‌پیگیری برسد. تمرین‌های متعدد کتاب ـ از «وقتی بزرگ شدم می‌خواهم چه‌کاره بشوم؟» تا «تعریف من از موفقیت» و «بیانیه‌ی دید شخصی من» ـ امکان می‌دهد خواننده هم‌زمان با مطالعه، طرح زندگی و شغل هنری خود را روی کاغذ بسازد و اصلاح کند. ویژگی دیگر این اثر، نگاه واقع‌بینانه به فرازونشیب‌های مسیر هنری است. نویسنده موفقیت را روندی تدریجی می‌بیند که نیازمند پشتکار، حمایت دیگران، انعطاف‌پذیری و آمادگی برای بازنگری مداوم مسیر است. برای کسانی که میان میل به خلق اثر و نیاز به برنامه‌ریزی حرفه‌ای سرگردان هستند، این کتاب می‌تواند نقش یک نقشه‌ی راه شخصی و قابل‌تغییر را ایفا کند.

این کتاب به هنرمندان تجسمی، طراحان، عکاسان، فیلم‌سازان، تصویرگران و دیگر افراد خلاقی پیشنهاد می‌شود که می‌خواهند کار هنری خود را به شغل و کسب‌وکاری پایدار تبدیل کنند. همچنین به دانشجویان هنر، افرادی که در میانه‌ی مسیر شغلی به‌دنبال بازطراحی زندگی هنری خود هستند و کسانی که با اضطراب شکست، ابهام در تعریف موفقیت یا ناتوانی در برنامه‌ریزی برای رؤیاهای هنری دست‌وپنجه نرم می‌کنند، پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب چگونه کسب و‌ کار هنری راه بیندازیم

«برای دست‌یابی ‌‌‌‌به موفقیت باید یاد بگیرید بین ذهن خلاق و ذهن حرفه‌ای خود پلی ایجاد کنید. این یعنی پرورش قدرت تفکر و برنامه‌ریزی برای خود‌تان و سپس تعمیم‌دادنِ دست‌یافته‌ها از طریق آزمایش خلاق به کل جامعه. با پرورش استعدادها و درنظرگرفتن این نکته که چه چیزی را می‌خواهید در اختیار چه کسی بگذارید، شیوه‌های حرفه‌ای مفید را یاد می‌گیرید. لازم است احساس تعهد داشته باشید، خودتان را به‌خوبی بشناسید و اصول حرفۀ موردنظرتان را یاد بگیرید. با پرورش میزان خلاقیت و ابتکار، شناخت و پرورش هویت شخصی و تعیین مسیری مشخص برای نیل به هدف و نیت‌تان شروع کنید. برای زندگی خود برنامه‌ریزی کنید. طرحی برای حرفۀ خود بریزید. کامل و شفاف آن را در ذهن خود مجسم کنید. برای خود یادداشت روزانه بنویسید و در آن مطالب را به‌تفصیل شرح بدهید. مسیر مورد‌‌نظر را شناسایی و طرحی را که مایلید برای رسیدن به آن مقصد پی بگیرید، مشخص کنید. با خواندن این کتاب و انجام‌دادن تمرینات آن، این کارها را می‌آموزید و با ابزار و روش‌ها‌یی که باهم کشف می‌کنیم، شهامت پروراندن رؤیاهای بزرگ و قدرت درک امکانات خود را در این جهان می‌یابید. ... باید خودتان و هر آن چیزی را که برای‌تان اهمیت دارد، بررسی کنید. کارشناسی به‌کارگیری ماهرانۀ آموخته‌ها با خودشناسی شروع می‌شود. هرگز به مقصد نمی‌رسید مگر آن‌که بدانید عازم کجا هستید و چرا. بدون نقشه و برنامه‌ به هیچ کجا نمی‌رسید. با «نگرش» آغاز می‌کنید و سپس با «تعهد» ادامه می‌دهید و همیشه به‌ خاطر داشته باشید که نفس عمیق بکشید.»