کتاب حیات در وقت اضافه
معرفی کتاب حیات در وقت اضافه
کتاب حیات در وقت اضافه نوشتهٔ سو آرمسترانگ و ترجمهٔ رضوان موحدی است. انتشارات راوشید این کتاب را درمورد پیری روانهٔ بازار کرده است.
درباره کتاب حیات در وقت اضافه
دانش بشری دربارهٔ اینکه چرا و چگونه پیر میشویم، به ما چه گفته است؟ کتاب حیات در وقت اضافه در این مورد سخن گفته است. این پرسش بنیادی که موجودات زنده چگونه و چرا پیر میشوند، قرنها است که ذهن دانشمندان را مشغول کرده است. هزاران نظریۀ رقیب در این زمینه وجود داشته است؛ از این انگاره گرفته که پیری بهسادگی فرایندی از فرسودگی و سائیدگی بدن است (مانند زنگزدگی خودرو) تا این باور که پیری و مرگ از لحاظ ژنتیکی برنامهریزی و هدایت میشوند. گویی هیچ محدودیت واضحی درمورد حیات وجود ندارد و هیچ برنامهٔ پیشبینیپذیر و یگانهای در کار نیست. اتفاقهای مختلفی درون و میان بافتهای موجود زنده رخ میدهد و هر اندام و عضو بدن با ضربآهنگ مخصوصی آسیبها را انباشت میکند و مقدار این آسیبها به نوع صدمههایی بستگی دارد که انسان در زندگی روزمره به جسم خود تحمیل میکند.
سو آرمسترانگ در این کتاب داستانِ جامعهٔ علمی را بازگو کرده که بهدنبال درک پدیدۀ پیری کندوکاو میکنند؛ هم از دید ابزارهای دقیق و هم از دید آدمهای عادی که نمونهای از اسرار پیری به شمار میروند؛ از کسانی که دچار پیری زودرس میشوند (همان سندرم هاچینسون - گیلفورد) تا کسانی که در دهۀ هشتم زندگی هنوز دارند در مسابقات ماراتن شرکت میکنند. کتاب حیات در وقت اضافه به کاوش در همین آزمایشهای حیرتانگیز پرداخته که خون جوان به رگهای نمونهها تزریق میکنند و همچنین یافتههای پژوهشی حاصل از کاشت اولین سر انسان و بسیاری موارد دیگر. این کتاب نشان داده است که دانش پزشکی و زیستشناسی اکنون ما را به کدام سو میبرد. تمام این مطالب از طریق مصاحبه با دانشمندان پیشرو در این حوزه و افرادی بیان شده است که نمایانگر جنبههای جالب و مهمی از پدیدۀ پیری هستند.
خواندن کتاب حیات در وقت اضافه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران روانشناسی عمومی، اخلاق و فلسفه پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب حیات در وقت اضافه
«بشر در هیچ دورهای از تاریخ به این اندازۀ سالخورده نبوده است. پیری واقعیت جدیدی است که هنوز اکثر ما آمادۀ رویارویی با آن نیستیم. پیری فرآیند زوال و کاهش نیروی موجودات زنده در گذر زمان است که در مفهومی ساده به پیری زیستی انسانها، حیوانات و تمامی موجودات و در مفهوم گستردهتر به سلولهای منفرد بدن یک جاندار اشاره دارد.
پیری در انسانها، نشاندهندۀ تجمع تغییرات در طول زمان است که شامل تغییرات جسمانی، روانشناختی، اجتماعی، محیطی و… میباشد. هرچند فراواناند نویسندگانی که میگویند زندگی در دوران پیری رضایت و آرامش بیشتری دارد و نباید راجع به دوران کهنسالی منفیبافی کرد؛»
فهرست مطالب کتاب حیات در وقت اضافه
فصل پانزدهم: عاملی در خون
فصل شانزدهم: مغز از دسترفته
فصل هفدهم: بیماری آلزایمر – خانوادهای که پیشگام بود
فصل هجدهم: بیماری آلزایمر – چالشی برای آمیلوئید
فصل نوزدهم: زیر سر محیط است، لعنتی!
فصل بیستم: درمان فرد – نه بیماری
فصل بیستم و یکم: تحقیقات پیری – از آزمایشگاه تا درون حیات ما