کتاب کلمات قصار علامه سیدمحمدحسین طباطبایی
معرفی کتاب کلمات قصار علامه سیدمحمدحسین طباطبایی
کتاب کلمات قصار علامه سیدمحمدحسین طباطبایی نوشتهٔ مدرسه دانشجویی قرآن و عترت علیهمالسلام دانشگاه تهران است. مدرسه دانشجویی قرآن و عترت علیهمالسلام دانشگاه تهران این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب کلمات قصار علامه سیدمحمدحسین طباطبایی
کتاب کلمات قصار علامه سیدمحمدحسین طباطبایی از گزارههای حضرت علامه طباطبایی رحمت الله علیه در تفسیر شریف المیزان است. این کتاب قصد دارد با ارائهٔ دقایق تفسیرالمیزان، خواننده را هم به نیازهای خود و جامعه واقف کند و هم او را به عنوانهایی دلالت دهد که تاکنون نسبت به آنها بیخبر بوده است. این گزارهها که به صورت ترتیبی از تفسیر المیزان انتخاب شده است گزارههایی هستند که به صورت منفرد قابل خوانش هستند و کمتر به پسزمینه متن نیازمند است و هر یک به صورت مستقل میتوانند به بُعد یا ابعادی از حقایق مربوط به هستی آفرین، امام، قرآن، هستی، زندگی انسان و جامعه دلالت دهند.
خواندن کتاب کلمات قصار علامه سیدمحمدحسین طباطبایی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران علوم اسلامی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب کلمات قصار علامه سیدمحمدحسین طباطبایی
«اين وجدانى همه ما است كه اگر فطرت كسى سالم باشد، ممكن نيست كه به اين حقيقت اعتراف نكند كه من موجود محتاجم و احتياجم به چيزى است كه خارج از ذات خودم است و همچنين غير من تمامى موجودات، و آنچه كه به تصور و وهم يا عقل درآيد، محتاج به امرى هستند خارج از ذاتشان، و آن امر و آن چيز، امرى است كه سلسله همه حوائج بدو منتهى میشود.
پس شخصى كه سلامت فطرت داشته باشد خواه ناخواه ايمان به موجودى غايب از حس خودش دارد: موجودى كه هستى خودش و هستى همه عالم، مستند به آن موجود است.
شخص سليم الفطره بعد از آنكه به چنين موجودى غيبى ايمان آورد و اعتراف كرد، فكر مىكند كه اين مبدء كه حتى دقيقهاى از دقایق از حوائج موجودات غافل نمیماند، و براى هر موجودى آنچنان سرپرستى دارد كه گويى غير از آن ديگر مخلوقى ندارد. چگونه ممكن است از هدايت بندگانش غافل بماند، و راه نجات از اعمال مهلك، و اخلاق مهلك را به آنان ننمايد؟
ايمان، عبارتست از جايگير شدن اعتقاد در قلب، و اين كلمه از ماده (ء- م- ن) اشتقاق يافته، كانه شخص با ايمان، به كسى كه به درستى و راستى و پاكى وى اعتقاد پيدا كرده، امنيت مىدهد، يعنى آنچنان دل گرمى و اطمينان مىدهد كه هرگز در اعتقاد خودش دچار شك و ترديد نمىشود، چون آفت اعتقاد و ضد آن شك و ترديد است.»
کتاب فوق العاده ای است. خلاصه ای از تفسیر المیزان هست. نکات مهم این تفسیر را در یک جلد جمع آوری کرده اند. من که بسیار استفاده کردم.