کتاب پیش کسوت های داستان کوتاه جهان
معرفی کتاب پیش کسوت های داستان کوتاه جهان
کتاب پیش کسوت های داستان کوتاه جهان حاصل گردآوری جمال میرصادقی است. انتشارات نیلوفر این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر حاوی ۶ داستان کوتاه از مهمترین نویسندههای جهان، بهعلاوهٔ معرفی این نویسندهها و تفسیر آثار آنها است.
درباره کتاب پیش کسوت های داستان کوتاه جهان
کتاب پیش کسوت های داستان کوتاه جهان حاصل کوشش و گردآوریهای جمال میرصادقی و شامل ۶ داستان کوتاه از نویسندگان برتر جهان است. این کتاب به این نویسندههای جهانی و نمونهای از آثار آنها پرداخته و مشتمل بر داستانهای کوتاهی از نویسندگان مشهوری همچون «نیکولای گوگول»، «ادگار آلنپو»، «گی دو موپاسان»، «آنتوان چخوف»، «ارنست همینگوی» و «خورخه لوئیس بورخس» بهعلاوهٔ تفسیر آثار آنها است. این کتاب هم برای دوستداران داستان کوتاه خواندنی و جذاب است و هم برای علاقهمندان به نویسندگی (بهویژه داستاننویسی). شناخت داستان کوتاه و انواع آن به علاقهمندان کمک میکند تا الگویی مناسب را برای داستانهای خود پیدا کنند و به شکل حرفهایتر و بهتری بنویسند.
داستان کوتاه به داستانهایی گفته میشود که کوتاهتر از داستانهای بلند باشند. داستان کوتاه دریچهای است که به روی زندگی شخصیت یا شخصیتهایی و برای مدت کوتاهی باز میشود و به خواننده امکان میدهد که از این دریچهها به اتفاقاتی که در حال وقوع هستند، نگاه کند. شخصیت در داستان کوتاه فقط خود را نشان میدهد و کمتر گسترش و تحول مییابد. گفته میشود که داستان کوتاه باید کوتاه باشد، اما این کوتاهی حد مشخص ندارد. نخستین داستانهای کوتاه اوایل قرن نوزدهم میلادی خلق شدند، اما پیش از آن نیز ردّپایی از این گونهٔ داستانی در برخی نوشتهها وجود داشته است. در اوایل قرن نوزدهم «ادگار آلن پو» در آمریکا و «نیکلای گوگول» در روسیه گونهای از روایت و داستان را بنیاد نهادند که اکنون داستان کوتاه نامیده میشود. از عناصر داستان کوتاه میتوان به موضوع، درونمایه، زمینه، طرح، شخصیت، زمان، مکان و زاویهدید اشاره کرد. تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در جهان «آنتوان چخوف»، «نیکلای گوگول»، «ارنست همینگوی»، «خورخه لوئیس بورخس» و «جروم دیوید سالینجر» و تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در ایران نیز «غلامحسین ساعدی»، «هوشنگ گلشیری»، «صادق چوبک»، «بهرام صادقی»، «صادق هدایت» و «سیمین دانشور» هستند.
خواندن کتاب پیش کسوت های داستان کوتاه جهان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی جهان و قالب داستان کوتاه پیشنهاد میکنیم.
درباره جمال میرصادقی
جمال میرصادقی با نام اصلی «سیدحسین میرصادقی» در ۱۹ اردیبهشت ۱۳۱۲ در تهران متولد شد. او کتابهای بسیاری در زمینهٔ ادبیات، نقد و پژوهش ادبی و داستان و رمان دارد و یکی از بزرگترین استادان داستاننویسی معاصر ایرانی به شمار میرود. از میرصادقی آثار بسیاری منتشر شده است. او هم در زمینهٔ آموزش داستاننویسی کتاب دارد و هم در زمینهٔ نقد ادبی و ادبیات. داستانهای کوتاه و رمانهایی نیز از او به چاپ رسیده است که موردتوجه منتقدان بسیاری بوده است. آنچه آثار او را جذاب میکند، نثر روان و ساده است؛ او بهدنبال پیچیدگیهای تصنعی نیست و نثر گفتاریاش، مزیتی برای آثارش به شمار میرود. از مجموعه داستانهای او میتوان به «چشمهای من خسته»، «شبهای تماشا و گل زرد»، «این شکستهها»، «درازنای شب»، «شب چراغ»، «دوالپا»، «هراس» نام برد. بعضی از کتابهای پژوهشی او در زمینهٔ داستان عبارت هستند از «عناصر داستان»، «ادبیات داستانی»، «داستان و ادبیات»، «جهان داستان غرب»، «داستاننویسهای نامآور معاصر ایران».
«علی دهباشی» در مراسمی که به مناسبت بزرگداشت جمال میرصادقی برگزار شده بود، دربارهٔ کارهای او و تأثیرش بر داستاننویسی و نویسندگان اینطور بیان کرده است: «امروز، کمتر نویسندهای را میتوان یافت که بینیاز باشد از مراجعه به این بخش از تألیفها و ترجمههای استاد میرصادقی».
حجم
۴٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۲۸۳ صفحه
حجم
۴٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۲۸۳ صفحه
نظرات کاربران
بینظیر 💫👏❤️💚