کتاب روش تدبر در سوره های قرآن کریم
معرفی کتاب روش تدبر در سوره های قرآن کریم
کتاب روش تدبر در سوره های قرآن کریم نوشتهٔ علی صبوحی طسوجی است. شورای توسعه فرهنگ قرآنی این کتاب را روانهٔ بازار کرده است.
درباره کتاب روش تدبر در سوره های قرآن کریم
نویسندهٔ کتاب روش تدبر در سوره های قرآن کریم بر این باور است که خط تولید یک طرح پژوهشی، متشکل از ۳ مرحله (تتبع، تحلیل و نگارش) است. روش تتبع این طرح، کتابخانهای است؛ بدین معنی که در مرحلهٔ گردآوری دادهها، منابع تفسیری (بهویژه تفسیر المیزان) موردتوجه بوده است. در مرحلهٔ تحلیل گزارهها، برآیند سالها پژوهش و تدریس در زمینهٔ تدبر موردتوجه قرار گرفته است و میتوان روش تحلیل را نوشتاری و گفتاری دانست. گزارش این طرح با تلفیقی از سبک علمی و توصیفی به نگارش در آمده است. گفتنی است طرح پژوهشی حاضر بهلحاظ بداعت موضوع، جنبهٔ بنیادین و تولیدی دارد و از نظر بازکردن راه ترویج و تعلیم فرهنگ تدبر جنبهٔ کاربردی به خود گرفته است. پژوهش حاضر بهدنبال یافتن پاسخی مناسب به سؤالات اساسی زیر است:
۱. چرا نقشآفرینی هدایتی قرآن کریم در جایگاه بایسته و شایستهٔ خود نیست؟
۲. چرا با وجود ترجمه و تفسیر قرآن، زمینهٔ ارتباط و انس با این کتاب نورانی بهطور کامل فراهم نیست؟
۳. چرا کمترین واحد تحدی در قرآن کریم سوره است و در هیچ جای این کتاب نورانی به آیهٔ تحدی نشده است؟
۴. چرا امکان ارتباط با سورههای کتاب وحی فراهم نیست؟
۵. راه انس و ارتباط با سورههای قرآن کریم چیست؟
۶. چه نوع فعالیتی میتواند ضامن این انس و ارتباط باشد؟
۷. مگر نه این است که فهم سوره ها شرط اساسی انس با آنها و استفاده از آنها است؟
۸. مگر نه این است که برای فهم یک سوره باید آیات آن را در ارتباط با هم فهمید و به مقصود هدایتی کل سوره راه یافت؟
۹. خدای متعالی راههای مختلفی برای فهم مجموعهٔ وحی پیشبینی کرده است؛ راههایی مانند تدبر، تفکر، تعقل، تفقه و …؛ کدام راه نیاز بالا را تأمین می کند؟
۱۰. آیا میتوان تدبر را راهی مناسب برای تحقق این هدف دانست؟
۱۱. مفهوم تدبر چیست؟
۱۲. روش تدبر چگونه است؟
خلاصهٔ نتیجهٔ حاصل از تحقیق برای به جوابرساندن سؤالات بالا عبارت از این است که خلأ اصلی در عرصهٔ ارتباط با قرآن کریم، تدبر است. تدبر امکان فهم و در نتیجه انس و ارتباط با کمترین واحد تحدی یا به عبارت دیگر کمترین واحد هدایت اعجازین قرآن یعنی سوره را فراهم میکند. تدبر زمینهٔ نقشآفرینی هدایتی قرآن کریم را تأمین میکند. مفهوم تدبر، فهم روشمند و هماهنگ ظاهر قرآن است. ظاهر قرآن عبارت است از آیه، سوره، کل قرآن و موضوعات؛ پس تدبر در تمام این سطوح معنی دارد. آنچه تاکنون در ترجمهها و تفاسیر بیشتر موردتوجه بوده، تدبر در آیات قرآن است. تدبر در سورهها نیز کموبیش در برخی از تفاسیر به چشم میخورد، اما روشمندبودن و در نتیجه قابلتعلیم و ترویجبودن آن محل سؤال است. این طرح، تدبر در سورهها را بهصورت روشمند و قابلتعلیموتعلم مطرح کرده و راه تحقیق و پژوهش اصولی در این وادی خطیر را باز کرده است.
خواندن کتاب روش تدبر در سوره های قرآن کریم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران علوم قرآنی پیشنهاد میکنیم.
حجم
۱٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۸۹ صفحه
حجم
۱٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۸۹ صفحه
نظرات کاربران
فونت نوشتاری خیلی ریز
خوب واموزنده بود