کتاب بررسی رابطه نبوت و امامت
معرفی کتاب بررسی رابطه نبوت و امامت
کتاب بررسی رابطه نبوت و امامت نوشتهٔ عبدالله نیکان اقدم است. انتشارات میراث ماندگار این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این کتاب دربارهٔ برخی از مبانی مذهب شیعه است.
درباره کتاب بررسی رابطه نبوت و امامت
کتاب بررسی رابطه نبوت و امامت ابتدا به تعریف امامت و نبوت از دیدگاه مذهب شیعه میپردازد و در ادامه رابطهٔ میان این دو مفهوم اساسی را بیان میکند.
عبدالله نیکان اقدام معتقد است که بین نبوت و امامت از حیث وظایف، رابطهٔ عموم و خصوص من وجه برقرار است؛ به این صورت که امام و نبی در برخی وظایف مانند مرجعیت دینی، حفاظت از دین و واسطهٔ فیض الهی بودن، اشتراک دارند. با این حال هر کدام از ایشان دارای وظیفهٔ خاصی نیز هستند.
فصل نخست این کتاب به ارائهٔ مفاهیم و کلیات میپردازد؛ در فصل دوم، رابطهٔ نبوت و امامت از حیث وظایف شرح داده میشود؛ فصل سوم و چهارم نیز به رابطهٔ این دو از حیث ویژگیها و تعیین میپردازد.
خواندن کتاب بررسی رابطه نبوت و امامت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به علاقهمندان به علوم دینی و باورهای مذهب شیعه پیشنهاد میکنیم.
بخشهایی از کتاب بررسی رابطه نبوت و امامت
«برخی از بزرگان اهل سنت نیز با استناد به همین آیه، به صراحت گفتهاند که انسان فاسق نمیتواند امامت جامعه را به عهده بگیرد. ابوبکر جصاص دراینباره مینویسد:
«پس به دلالت این آیه، ثابت میشود که امامت فاسق باطل است و او نمیتواند امام باشد و اگر کسی خودش را به این منصب نصب کند (به زور در
اختیار بگیرد) در حالی که فاسق است، اطاعت و پیروی از او بر مردم واجب نیست».»
بسیار عالی و آموزنده بود.