کتاب نامه هایی از تورنتو
معرفی کتاب نامه هایی از تورنتو
کتاب الکترونیکی «نامه هایی از تورنتو» نوشتهٔ حسن هامان در انتشارات یانا چاپ شده است.
درباره کتاب نامه هایی از تورنتو
نامههایی از تورنتو نوشتهٔ حسن هامان است که پیشتر از او کتابهای «میراث، فانوس، ریگ ته رودخانه، زان عشق گمشده و…» منتشر شده است.
«حسن هامان» نویسندهٔ آذریتبار زادهشده در مشهد، متولد ۱۳۲۷ و ساکن خراسان رضوی است. وی چندین مجموعه داستان منتشر نشدهٔ آمادهٔ چاپ دارد.
کتاب نامه هایی از تورنتو را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به علاقهمندان به داستانهای نامهنگارانه پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب نامه هایی از تورنتو
نامهٔ یکم
یک ماه است که با همسرم برای از تنهایی درآمدن دختر و نوهام، به تورنتو آمدهایم. نیمی از این یک ماه را به دلیل ضرورت پیشگیری- بهداشتی کانادا در قرنطینه گذراندیم و نیمی دیگر را هرازچندگاهی از خانه به در شدیم و به دیدار «نیاگارا» نیز نایل آمدیم.
از مشهد که راه میافتادیم، با خودم عهد کردم؛ آنجا فرصت بسیار است، جلد دوم رمان «میراث» را - با سه سال تأخیر- ویراستاری کرده و آمادهٔ چاپ میکنم. اتوبیوگرافیام را برای سومین نوبت بازنویسی میکنم شاید اینبار مقبول خودم واقع شود و یادداشتهای بسیاری که بر ضمیر و ذهنم ماندهاند را، به پردازش و نگارش درمیآورم.
من آدم تیزهوشی نیستم، متوسطام. نویسندهٔ تنبل و کند ذهنی نیز نیستم. خودم را خردگرا و رئالیست میدانم و در این مدت به این نتیجه رسیدهام که گلبوتههای من در همان روستای کوچک «حصارسرخ» شاندیز شکوفه میدهند.
از من، همجوشی با چنین جامعهیی برنمیآید و هرآینه به امثال من در وطنم نیز اجازهٔ چاپ و نشر پارهیی از نوشتههایم را نمیدهند که مجموعه داستانهای کوتاهِ «صداهای شب» و داستان بلند «سِیوجان و سنگ مزار» از این دست نوشتههایم هستند. این میشود که پس از سالها فرازو فرودهای سهمگین در زندگیام، دیگر بار به «اخوان» میرسم «غم دل با تو گویم غار» و کلام «شاملو» را باور نمیکنم:
ره به هموار جای دشت افتاد/ ای دریغا که بر نیاید گام
برای مردمان ما، دشتِ زندگی، همواری ندارد.
خدایش بیامرزد «اکبر آقای باغبان» را که روزی به سال ۱۳۶۸ در حاشیهٔ خیابان تهران، حوالی چهارراه عنصری با یکدیگر روبهرو شدیم و سلام و احوالپرسی کردیم و رو کرد به من و گفت:
⁃رفیق جان! خَنَه* خوب جایی بود، همه با هم مهربان بودیم. اینجا همه دروغگو و حقهباز هستند.
- اکبر آقا به زندان میگفت «خَنَه» یعنی خانه.
تورنتو ۲۸ اگوست ۲۰۲۰