کتاب نسل ما (عملیات روانی در فضای مجازی) + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب نسل ما (عملیات روانی در فضای مجازی)

کتاب نسل ما (عملیات روانی در فضای مجازی)

امتیاز
۳.۸از ۴ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب نسل ما (عملیات روانی در فضای مجازی)

کتاب نسل ما (عملیات روانی در فضای مجازی) نوشته‌ی بشیر جهان‌تیغ و با همکاری انتشارات نسل روشن منتشر شده است. این اثر به بررسی ابعاد مختلف عملیات روانی در بستر فضای مجازی می‌پردازد و تلاش دارد با رویکردی تحلیلی و آموزشی، مخاطبان را با مفاهیم، ابزارها و روش‌های مقابله با جنگ نرم و عملیات روانی آشنا کند. نویسنده با تکیه بر تجربیات و پژوهش‌های خود، به ویژه در حوزه‌ی دفاع از ارزش‌های انقلاب اسلامی و فرهنگ ایرانی-اسلامی، سعی کرده است راهکارهایی برای فعالان فرهنگی و علاقه‌مندان به این حوزه ارائه دهد. کتاب نسل ما به‌طور خاص بر اهمیت شناخت جامعه‌ی هدف، طراحی سناریوهای عملیاتی و استفاده از اهرم‌های فشار در فضای مجازی تأکید دارد و مخاطب را به تفکر انتقادی و خلاقانه در مواجهه با تهدیدات فرهنگی و رسانه‌ای دعوت می‌کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب نسل ما (عملیات روانی در فضای مجازی)

کتاب نسل ما نوشته‌ی بشیر جهان‌تیغ، اثری پژوهشی و آموزشی درباره‌ی عملیات روانی در فضای مجازی است که با تمرکز بر شرایط فرهنگی و اجتماعی ایران، به بررسی شیوه‌های مقابله با جنگ نرم و تهاجم فرهنگی می‌پردازد. این کتاب با الهام از دغدغه‌های فرهنگی و بیانات رهبران انقلاب اسلامی، تلاش کرده است تا نسل جوان و فعالان فضای مجازی را با مفاهیم بنیادین عملیات روانی، اهمیت شناخت جامعه‌ی هدف و ضرورت برنامه‌ریزی هدفمند آشنا کند. ساختار کتاب به گونه‌ای است که ابتدا به تعریف و تبیین عملیات روانی و جایگاه آن در جنگ نرم می‌پردازد و سپس با ارائه‌ی مثال‌ها و تحلیل‌های کاربردی، مراحل طراحی و اجرای سناریوهای روانی را شرح می‌دهد. نویسنده در این مسیر، بر اهمیت تفکر مستقل، شناسایی دقیق جامعه‌ی هدف، استفاده از اهرم‌های فشار (مانند زمان، مکان و فرهنگ) و ضرورت نوشتن و مستندسازی تجربیات تأکید کرده است. کتاب نسل ما با زبانی تحلیلی و با بهره‌گیری از منابع دینی، فرهنگی و تجربیات میدانی، به دنبال آن است که مخاطب را به یک طراح و مجری سناریوهای عملیات روانی در فضای مجازی تبدیل کند و او را برای مقابله با تهدیدات فرهنگی و رسانه‌ای آماده سازد.

خلاصه کتاب نسل ما (عملیات روانی در فضای مجازی)

کتاب نسل ما با محوریت عملیات روانی در فضای مجازی، به بررسی ابعاد مختلف جنگ نرم و نقش فضای سایبری در شکل‌دهی به افکار و رفتار جامعه می‌پردازد. نویسنده ابتدا با تبیین مفهوم عملیات روانی و تفاوت آن با سایر اشکال جنگ، تأکید کرده است که هدف اصلی این نوع عملیات، تغییر رفتار و باورهای جامعه‌ی هدف است. در ادامه، اهمیت شناخت دقیق جامعه‌ی هدف و تحلیل ویژگی‌های آن (مانند فرهنگ، تاریخ، علایق و رفتارهای اجتماعی) مورد بررسی قرار گرفته و روش‌های شناسایی و طبقه‌بندی جامعه‌ی هدف در فضای مجازی و حقیقی شرح داده شده است. در بخش‌های بعدی، کتاب به موضوع ساخت فکر و ضرورت برنامه‌ریزی هدفمند برای طراحی سناریوهای عملیات روانی می‌پردازد. نویسنده با ارائه‌ی پرسش‌های کلیدی، مخاطب را به تحلیل نقاط قوت و ضعف خود و جامعه‌ی هدف دعوت می‌کند و بر اهمیت پیش‌بینی بازخوردها و چالش‌های احتمالی تأکید دارد. همچنین، نقش اهرم‌های فشار مانند زمان، مکان و فرهنگ در موفقیت یا شکست عملیات روانی به تفصیل توضیح داده شده است. کتاب با ارائه‌ی مثال‌های عملی و تحلیل‌های کاربردی، تلاش دارد تا خواننده را به یک طراح خلاق و مستقل در حوزه‌ی عملیات روانی تبدیل کند و او را برای مقابله با تهدیدات فرهنگی و رسانه‌ای در فضای مجازی آماده سازد.

چرا باید کتاب نسل ما (عملیات روانی در فضای مجازی) را بخوانیم؟

کتاب نسل ما با تمرکز بر عملیات روانی در فضای مجازی، فرصتی برای آشنایی عمیق با مفاهیم جنگ نرم و شیوه‌های مقابله با تهدیدات فرهنگی و رسانه‌ای فراهم می‌کند. این اثر با رویکردی تحلیلی و آموزشی، نه‌تنها به معرفی تاکتیک‌ها و ابزارهای عملیات روانی می‌پردازد، بلکه بر اهمیت تفکر انتقادی، شناخت جامعه‌ی هدف و برنامه‌ریزی هدفمند تأکید دارد. خواندن این کتاب به مخاطب کمک می‌کند تا با ساختار و فرایند طراحی سناریوهای روانی آشنا شود، نقاط قوت و ضعف خود و جامعه‌ی هدف را شناسایی کند و در مواجهه با چالش‌های فضای مجازی، رویکردی فعال و خلاقانه داشته باشد. همچنین، کتاب نسل ما با ارائه‌ی مثال‌ها و تحلیل‌های کاربردی، زمینه‌ی رشد مهارت‌های تحلیلی و تصمیم‌گیری را برای فعالان فرهنگی و علاقه‌مندان به حوزه‌ی رسانه و فضای مجازی فراهم می‌کند.

مطالعه‌ی این کتاب به فعالان فرهنگی، پژوهشگران حوزه‌ی رسانه، دانشجویان علوم اجتماعی و ارتباطات، مدیران و برنامه‌ریزان فضای مجازی و افرادی که دغدغه‌ی مقابله با تهدیدات فرهنگی و جنگ نرم دارند پیشنهاد می‌شود. همچنین، کسانی که به دنبال افزایش مهارت در تحلیل رفتار جامعه‌ی هدف و طراحی سناریوهای روانی در فضای مجازی هستند، می‌توانند از مطالب این کتاب بهره‌مند شوند.

بخشی از کتاب نسل ما (عملیات روانی در فضای مجازی)

«عملیات روانی؛ دنیای باشدها است نه بایدها جملهٔ بالا شاید در نگاه اول سخت جلوه کند اما با کمی تأمل متوجه می‌شویم که از لحاظ مفهومی دقیقا درست است. عملیات روانی یا به عبارت دیگر جنگ روانی یعنی تبدیل تئوری‌ها به اعمال اصولی و قانونمندی که انجام آن منجر به کسب نتایج دلخواه می‌شود. تئوری‌ها زمانی قدرتمندتر خواهند بود، که منطق "باشدها" را لحاظ کرده باشند. به زبان ساده‌تر یعنی: "من قصد دارم تا به خواسته‌هایم جامهٔ عمل بپوشانم"، نه اینکه منتظر فراهم شدن شرایط زمانی و مکانی خاصی برای تحقق تئوری ها و تفکراتم بمانم! از همین رو، سعی کردم با نوشتن این کتاب، تئوری‌ها و تفکرات خودم را برای سایر علاقه‌مندان به این حوزه، به نگارش دربیاورم. هر چند قلم زدن در دنیای عملیات روانی آن هم در بخش خاصی مانند فضای مجاز، کار ساده ای نبود؛ خصوصا زمانی که قصد داشتم تا در مواردی، حرف‌های جدیدی را برای مخاطبان بیان کنم. لذا با توکل بر خدای متعال و تکیه بر دانش تجربی، شروع به کار کردم و یک پله بالاتر از آموزش تاکتیک‌های عملیات روانی را مدنظر داشتم، یعنی تبدیل فرد فعال و خوش‌فکر به یک طراح و مجری سناریوهای عملیات روانی در فضای مجازی. در عصری که معروف به عصر اطلاعات و جنگ اطلاعاتی می‌باشد، برای دشمن مهم نیست که ما نیز با تاکتیک‌های عملیات روانی آشنایی داشته باشیم یا خیر؛ منتهی زمانی که بتوانیم از این تاکتیک‌ها در جهت رسیدن به اهداف خود استفاده کنیم، زنگ خطر برای دشمن به صدا در می‌آید. اینکه ما بتوانیم راهبردی صحیح تبیین کنیم، ارتباط برقرار کنیم، جریان شناسی کنیم و در نهایت نیز جریان سازی کنیم، برای دشمن غیرقابل قبول است.»

۱۴۰۳/۰۳/۰۴

کتاب خوبی بود،قابل استفاده و مفید. مباحث کتاب: تعریف عملیات روانی.راهبرد و چگونگی جنگی عملیات روانی که خیلی مهم است و قشر خاکستری جامعه ما الان درگیرش هست و مسلح به این دفاع در برابر این سلاح نیست.چقدر ضربه خوردیم و خورد

- بیشتر

بریده‌هایی از کتاب

در جنگ‌های روانی مهاجم نمی‌خواهد که جامعه‌ی هدف فکر کنند؟ بله، درست حدس زدید! فکر کردن یعنی باورپذیری و باورپذیری قدرت تحلیل شما را دوچندان می‌کند
سپهر
هیچ طرح و یا ایده‌ای بدون شناخت جامعه‌ی هدف توانایی ارائه ندارد.
سپهر
بزرگترین طراحان عملیات روان یا جامعه‌شناسان و صاحب‌نظران هرگز مانند دیگران فکر نکردند و سعی خود را بر این داشتند تا فکر برتر را به ثمر بنشانند. مطمئناً زمانی که فرانسیس فوکویاما نظریه‌ی خود را در خصوص پایان تاریخ نقل می‌کرد، مانند دیگر صاحب‌نظران فکر نکرده بود اما از سخنان آنها در نتیجه‌گیری خود استفاده کرده بود
سپهر
یكى از كارهاى بسیار مهمى كه امروز در دستور كار آنهاست، تهاجم خبرى، تبلیغى، فرهنگى و اخلاقى به كشور ماست. رسانه‌ی‌ما هم باید ناظر باشد به خنثى كردن كار دشمن در داخل، هم باید ناظر باشد به ضربه‌زدن به دشمن در فضاى عمومى. امروز یكى از شگردهاى مهم دشمن، تزریق و القاء احساس عقب‌ماندگى و ناتوانى است.
سجاد
تا به اینجا دانستیم که تاکتیک تارعنکبوتی یعنی اصلاح روند ارتباط‌گیری و شبکه‌سازی در جهت نیل به اهداف مطرح شده در طرح و تثبیت این حالت تا به انتها. اکانت‌های اصلی که وظیفه‌ی هدایت را بر عهده دارند باید به گونه‌ای مدیریت شوند که کوچکترین اختلافی با قشر خاکستری و قشر همسو نداشته باشند و مهم‌تر از آن باید احساسی را در مخاطب ایجاد کنند که به این اکانت وابستگی داشته باشند. استفاده از ابزار احساسات می‌تواند گره‌گشای این معما باشد و اکانت‌های اصلی را برای مخاطبان به یک اکانت محبوب تبدیل کند.
سجاد
یکی از نکات برجسته‌ی تاکتیک تارعنکبوتی این مورد است که وقتی دشمن در صدد حمله به اکانت‌های اصلی می‌باشد این اکانت‌ها وقت خود را صرف انجام مراحل بعدی طرح می‌کنند زیرا وظیفه‌ی مقابله با دشمن برعهده‌ی اکانت‌های حمایتی می‌باشد. این مزیت نیز برای کسب زمان مورد نیاز برای طی کردن مراحل بعدی در طرح و همچنین گرفتن ابتکار عمل و سرعت از دشمن بسیار راهگشا است.
سجاد
در جنگ روانی در فضای مجازی علاوه بر برنامه‌های کوتاه مدت، برنامه‌های بلندمدت نیز کاربرد دارد. اما برای تأثیرگذاری بیشتر اجرای برنامه‌های کوتاه‌مدت پیشنهاد می‌شود. در برنامه‌های کوتاه‌مدت می‌توان حریف را درگیر مسائل کم‌اهمیت و بااهیمت ساخت. اما در برنامه‌های بلندمدت هر هدفی جز تربیت نسل محکوم به شکست است.
سجاد
سرعت: گاهی خبری جنجالی می‌تواند برای شروع یک جریان مفید واقع شود. اما زمان استفاده از این خبر بسیار مهم است. یعنی با توجه به خبر رخ داده باید سریعاً جامعه‌ی هدف را شناسایی کنید و محتوای مدنظر را تولید کنید. ظرف کمتر یک الی دو روز جریان خود را شکل دهید. مثلاً اگر خبر در خصوص یک انفجار تروریستی می‌باشد جریان‌سازی باید بلافاصله پس از رخ دادن این حادثه شروع شود تا بهترین نتیجه کسب شود. اگر یک هفته پس از حادثه قصد ایجاد یک جریان در این خصوص را داشته باشید مطمئناً نتیجه‌ی کسب شده چندان مورد رضایت نخواهد بود. باید گفت که میزان حساسیت و واکنش جامعه‌ی هدف با سرعت انتشار محتوا رابطه‌ی مستقیم دارد.
عملیات روانی در فضای مجازی
ویسنده: بشیر جهان‌تیغ انتشارات نسل روشن