کتاب طرح تدوین چارچوب معماری سازمانی
معرفی کتاب طرح تدوین چارچوب معماری سازمانی
کتاب طرح تدوین چارچوب معماری سازمانی اثر فریدون شمس، امیر مهجوریان و فائزه حسینی پژوه یکی از کتابهای سازمان فناوری اطلاعات ایران است.
این اثر در راستای ارتقای دانش متخصصان حوزه فناوری اطلاعات و همچنین دانش مردم عادی در حوزه فناوری اطلاعات تهیه و تدوین شده است.
سازمان فناوری اطلاعات ایران با توجه به نیاز روزافزون کشور به برقراری و توسعه شبکههای رایانهای و ارتباط آنها به یکدیگر و در نهایت اتصال به شبکه های جهانی و با هدف ایجاد زیرساختهای ارتباطی لازم برای تحقق چنین امری و نیز امکان دسترسی به منابع اطلاعاتی، خدماتی، و برنامههای کاربردی داخلی و خارجی تحت عنوان امور دیتا از سال ۱۳۷۰ به عنوان یکی از قسمتهای زیرمجموعه وزارت پست و تلگراف و تلفن آغاز به کار کرد.
هم زمان با تغییر نام وزارت پست و تلگراف و تلفن به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال ۱۳۸۲، تغییراتی در سطح شرکتهای تابعه رخ داد. در این رابطه امور ارتباطات دیتا ضمن تغییر هویت در تابستان ۱۳۸۳به شرکت ارتباطات دادهها تغییر نام یافت و در تابستان ۱۳۸۴با توجه به توسعه اهداف وماموریتهای شرکت، نام آن به شرکت فناوری اطلاعات تغییر نمود.
سازمان فناوری اطلاعات ایران نهادی است دولتی وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که با ایجاد و بکارگیری سازوکارهای لازم، حوزه ی فناوری اطلاعات کشور از بخشهای دولتی، عمومی و خصوصی را از طریق اعمال سیاستها، مقررات، استانداردها و ... برپایه مصاح، منافع و امنیت ملی و عمومی، سازماندهی، هدایت و راهبری و کنترل مینماید و به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران منافع و مصالح ملی و سیاستهای ابلاغی در حوزه فناوری اطلاعات را از طریق نهادها و مجامع بین المللی ذیربط پیگیری مینماید.
ماموریت این سازمان عبارت است از هدف گذاری، هدایت، نظارت راهبردی، ساماندهی و توسعه امن، ایمن و پایدارفناوری اطلاعات کشور در راستای تامین منافع، مصالح، امنیت ملی، رفاه عمومی و توسعه همه جانبه و پایدار کشور.
خواندن کتاب طرح تدوین چارچوب معماری سازمانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
متخصصان و علاقهمندان به حوزه فناوری اطلاعات مخاطبان این کتاباند.
بخشی از کتاب طرح تدوین چارچوب معماری سازمانی
چارچوب معماری سازمانی ایران توصیف کننده ساختار، دستورالعمل، الگوها و استانداردهای انجام معماری سازمانی در سطح دولت و دستگاههای اجرایی کشور است. این چارچوب دربردارنده چهار بخش اصلی است و برای دو گروه از مخاطبان تهیه شده است. این چارچوب براساس چندین سال بررسی های تحلیلی نمونه چارچوبها و تجربه های معماری در دیگر کشورها و انطباق آن با نیازهای کشور طراحی و منتشر میشود. بخشهایی از این چارچوب کاملا بومی و براساس تجربه های بیش از دودهه معماری سازمانی در ایران طراحی شده و نمونه مشابهی در جهان ندارد.
هدف از تدوین چارچوب (ملی) معماری سازمانی ایران، هدایت مؤثر دستگاههای اجرایی برای تدوین و پیاده سازی اثربخش طرحهای معماری سازمانی، هماهنگ با اهداف و سیاستهای دولت الکترونیکی است.
حجم
۶٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۵۳ صفحه
حجم
۶٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۵۳ صفحه
نظرات کاربران
خوب