نظرات کاربران درباره کتاب چگونه درباره کتابهایی که نخواندهایم حرف بزنیم؟
۳٫۴
(۳۷)
yazdaan
این کتاب میخواهد به طور خلاصه توضیح دهد,مطالعه زیاد اساسا نمیتواند شمارا در مقایسه با کسی که اصلا مطالعه ندارد,در جایگاه بالاتری قرار دهد,(شما دو نفر هیچ فرقی با هم ندارید,چون شما که زیاد میخوانید آنقدر در اطلاعات زیاد مستغرق شده اید که قدرت نقد و تصمیم گیری ازتون گرفته میشه,و قطعا اویی که نمیخواند در مقابل شما آدم روشنفکر تری است چون قدرت تصمیم گیری اش را از دست نداده و میتواند با فاصله گرفتن از کتاب یا نگاهی گذرا انداختن از شما بهتر آنرا بفهمد)
در واقع این کتاب میگوید شما هرچقدرم حافظه قوی داشته باشید روزی متن این کتب ها را فراموش خواهید کرد و ناچار به خلاصه ها رجوع میکنید .در عصر اطلاعات با وجود شبکه های اجتماعی ,اینترنت,هیچکس بی بهره از اطلاعات در هیچ کجای جهان نخواهد ماند پس چه نیاز است که وقت خود را برای مطالعه حجم زیادی از کتب که فراموش خواهیم کرد و یا خود خواسته آنها را بنا به نیاز خود تحریف خواهیم کرد هدر دهیم؟(زیرا هرکس کتبی موافق با عقاید شخصی خودش میخواند و شما هرگز با کسی که حتی در مطالعاتش با شما اشتراک نظر دارد به مصالحه و جواب مشخص نمیرسید چون برداشت شما از ریشه با برداشت او در جهت مخالف است)و به نوعی هرکس "کتابهای درونی"خودش را در ذهن دارد.
اَرنیکا شجاعی
در جواب این کتاب به نقل قول محمد عسکری ساج باید گفت :«
هرگز در هیچ زمانی و در هیچ موقعیتی نمیتوان انسانی که روحش به صفحات کتاب آغشته است و منشا آگاهیاش از مطالعه ی بیشمار کتاب شکل گرفته را با انسانی که اینچنین نیست مقایسه نمود و این ادعا را نمود که انسانی با مطالعه با انسانی که نسبتی با کتاب ندارد هیچ تفاوتی ندارد و یا این ادعای واهی و بی معنا را ارائه نمود که انسانی که کتاب نمیخواند دارای ذهن آزادتری برای انتخاب و تصمیم گیری است...
این ادعا حاکی از این است که مدعی اش کتاب را با رسانه های جهان مدرن اشتباه گرفته است! بله کتاب و آنچه نوشته شده است هم یک رسانه است و البته کهن ترین و قدیمی ترین رسانه ی روی زمین اما تفادت عمده ی این دو در این است که کسی که دست به قلم میبرد و چیزی مینویسد و رنج و مشقت اندیشیدن و نوشتن را به خود هموار میکند در اکثریت موارد محتوایی تولید میکند که با مطالعه ی آن چیز ارزشمندی به انسان مطالعهگر میافزاید و اما رسانه های عصر جدید این سختی و مشقت را ندارند و رنجی هم برای تولید محتوا ندارد و تنها میتوان با فشردن چند کلید در تلفن همراه یا کامپیوتر یک محتوای رسانه ای را تولید کرد که این محتوا میتواند حاوی اطلاعات درست یا اشتباه، سرگرمی، مفاهیم بی ارزش و یا هزاران مورد دیگر باشد...
در نهایت در مقیاس کلی رسانه ی کتاب بینهایت قابل اعتمادتر و قابل اتکاتر است تا رسانه های عصر صفر و یک...
از طرفی قرار نیست کسی خط به خط تمام کتاب هایی را که مطالعه نموده را حفظ کند و یا از بر باشد، چرا که مطالعه با افزایش سطح آگاهی سر و کار دارد و نه حفظیات اطلاعات بی مورد، پس خواندن کتاب صرفا دریافت «اطلاعات» نیست بلکه یک موضوع آگاه کننده است و روی تحلیل و دریافت فهم ما از جهان اطراف و زندگی تاثیر میگذارد...
و باز هم از سمت دیگر وقتی کسی مطالعه میکند با هر بار خواندن یک کتاب زندگی تمام شخصیت ها را زندگی میکند و یا روایت های کتاب را تجربه میکند و این انسان مطالعه گر بجای یکبار زیستن به اندازه ی تمام کتاب هایی که خوانده است زندگی های متفاوت داشته و صاحب تجربه های زیستی متفاوت و متنوعی شده است، او صاحب یک روح کهن و بزرگ شده است... و این تنوع و تکثر در تجربه ی روحی و ذهنی باعث میشود که انسان اهل مطالعه صاحب وسعت دید و شناخت بسیار عمیق تری از زندگی باشد نسبت به انسانی که اهل مطالعه نیست.
در هر حال با احترام کامل باید بگویم مقایسه ی یک انسان اهل کتاب با انسانی که کتاب نمیخواند و رسیدن به این نتیجه که انسان بی مطالعه از انسان اهل مطالعه برتر است تنها میتواند کار یک انسان با ذهنی ناسالم باشد که خودش هم کتاب نمیخواند!
masoud
اصولاً آدما به دلایلی کتاب میخونن و به دلایلی هم کتاب نمیخونن. بستگی به خود فرد و اون چیزی که در ذهنش میگذره داره. فکر نمیکنم بشه یه حکم کلی داد که حتما کتاب خواندن همیشه و برای همه مفیده یا همیشه و برای همه مضره.
بعضی ها کتاب میخونن تا خودشون رو لابه لای صفحات کتاب پیدا کنن، با مطالعه شخصیت ها و اتفاقاتی که برای اونها رقم خورده خودشون رو جای اونها میذارن. یا از شخصیت ها یاد میگیرن که در موقعیت های مختلف زندگی چه رفتارها و اکت هایی از خودشون نشون بدن. بعضی ها هم فکر میکنن که این کار اهمیتی نداره و موقعیت های دشوار زندگی رو خودشون میتونن اداره کنن و کلا مطالعه بی ارزشه.
به خود شخص و آنچه که دنبال میکنه بستگی داره.
این بیت از مولاناست و قصد توهین به هیچ کدوم از دوستان رو ندارم:
مر رسن را نیست جرمی ای عنود
چون تو را سودای سربالا نبود
MMB
اگر اینارو گفته باشه که واقعا ترجیح میدم نخونمش چون به نسبت کسی که این کتاب رو خونده من انسان با سواد تری به حساب میام و از اونجایی که حافظم محدوده بالاخره این کتاب رو فراموش خواهم کرد و مجبور میشم به خلاصش رجوع کنم و در نهایت با توجه به اینکه امروز عصر اطلاعات است همشو میتونم راحت توی اینترنت پیدا کنم لذا اصلا خواندن این کتاب اهمیتی نداره و بهتره وقت با ارزشم رو صرف چیز های دیگه بکنم
⠀⠀⠀
دوستان عزیزی که نخونده نظر دادیم! داریم ناخواسته چیزیو که حدس میزنیم کتاب گفته و معترضشیمو تایید میکنیم
چقد خوبیم ما☺️
محمد
آفرین و آفرین و آفرین 😅😅😅😅👏👏👏👏👏👏👏
Mohsen
عنوان کتاب دقیقاً چیزیه که راجع بهش بحث میشه.
بنابراین مفید برای کسانی که بنا به هر دلیلی از جمله موقعیت شغلیشون (استاد دانشگاه، منتقد ادبی،...) مجبورن راجع به کتابی که نخوندن حرف بزنن (مجبور چون به هر حال میلیون ها کتاب وجود داره و خواندن همه غیر ممکن (موضوع بخش اول همین کتاب)).
البته منظور از حرف زدن درباره کتاب ناخوانده صحبت از جزئیات درون کتاب نیست و این کتاب هم از چنین شاید بشه گفت مهارتی صحبت نمیکنه، بلکه راجع به کلیات هست.
به هر حال این کتاب به کارم نمی آمد و به قدر کافی و نه کامل ازش خوندم
راستین امانی
از معدود نظرهای مفید و موثر در انتخاب این کتاب.
Pourdad
خواهشی که دارم به عنوان کتاب توجه نکنید و بخوانید
جمله شاهکار کتاب : در درنیای امروز که کتابخوانی یک فضیلت به حساب می آید ، صحبت در مورد کتاب هایی که نخوانده ایم کار سختی است.
محمد دانشجو
این کتاب برای کتابخوان های حرفه ای ممکنه به کار بیاد و برای کتابخوان های تازه کار به شدت سمی و مضر است!!!!!!!
.
در کل کتاب میتوان جست و گریخته نکات جالبی پیدا کرد اما در مجموع نظر من این است :
.
نخواندن ، به معنی ندانستن است ، هیچ دانشی در پس نخواندن و پشت کردن به آموزش و کتاب نیست.
.
مهارتی که این کتاب راجع به آن صحبت میکند برای رهایی از بحث و مشاجره با کتابخوان های سطحی و تعصبی و برای کوتاه کردن بحث با ادم های رندوم و یا کار در کتابخانه و کتابفروشی و یا استوری و پست گذاشتن راجع به کتاب در فضای مجازی و این قبیل از کارها میتواند موثر باشد.
.
اگر برای کسب دانش کتاب میخوانید : این کتاب را حتی اگر هم بخوانید نباید تغییری در مسیر شما ایجاد کند
.
اگر برای سرگرمی و پر کردن اوقات فراغت کتاب میخوانید
اگر تازه در اول زاه کتابخوانی هستید و عشق کتاب و کتابخوانی در دل دارید : بهتر از نخوانید تا دل سرد نشوید
.
اگر کتابخوان حرفه ای هستید : خودتون بهتر میدونید که چیکار کنید
ヽ( ´¬`)ノپری
نظر به شدت مفیدی بود
MSadra
﷽
"پییر بایار" در این کتاب میکوشد به شما توضیح دهد که خواندن یک کتاب به معنای روخوانی و حفظ کردن تکتک کلمات آن نیست. برای فهمیدن یک کتاب قرار نیست تمام کتاب را بخوانید، یا اصلا لازم نیست آن را بخوانید. گاهی اوقات اصلا نباید آن را بخوانید!
بخش مهمی از استدلال نویسنده حول این نکته شکل گرفته است که روخوانی کامل یک کتاب هم لزوما شما را به فهم کامل نویسنده نمیرساند و در واقع کتابها به صورت "کتابپوش" -که نوعی مفهوم شناور و نسبی در فضای عمومی هر فرهنگ است- فهم میشوند. او همچنین در بخشهایی از کتاب با توجه بسیار زیاد به شبکه مفاهیم، توضیح داده است که چه بسا خواندن کتاب شما را از فهم آن کتاب عاجز کند! زیرا توجه بیش از اندازه به متن باعث غرقگی شما در آن خواهد شد.
بایار در نهایت توصیه میکند که با به رسمیت شناختن واقعیتهای کتابخوانی خود را از وسواس روخوانی کتابها رها کنید تا بتوانید ارتباط بهتر و کارآمدتری با آنها بگیرید.
به نظر من ایده نویسنده بیشتر در مورد کتابهای داستانی معنا دارد و مثالهای مکرر او از این حوزه هم نشان دهنده همین است. همچنین با توجه به اینکه او سبک رایج کتابخوانی را نوعی تابو تلقی میکند تلاش کرده با بیان کاملا صریح و تند و تیز خود، تابوشکنی کند.
به توجه به وزنی که بایار به کتابپوشها و شبکه معنا داده است باید گفت او روی بعد بینالاذهانی کتابها تمرکز بیشتری کرده است درحالی که تمرکز بر متن یک کتاب ارزشمند میتواند بابی برای آغاز یک اندیشه درون خود فرد باشد.
Ostad Kazemi
کتابی که پرده از یک سری از موضوعات خواندن کتاب برمیدارد که دانستن این موارد خالی از لطف نیست.
محمدرضا
خواندن یا نخواندن این کتاب خیلی به خود شخص بستگی داره. برای بعضیها میتونه مفید باشه ولی برای بعضیها اصلا مفید نیست. کسی که تنها همدم و همراهش کتابه، این کتاب فقط باعث رنجش و آزار میشه براش. کسی که به جز کتاب، هیچ کسی رو توی زندگیش نداره، اگه کتاب نخونه پس چیکار کنه؟!
ولی اگه کسی هست که به اقتضای شغلش (مثلا استاد دانشگاه) مجبوره که در مورد تعداد زیادی کتاب نظر بده و صحبت بکنه، خب شاید این کتاب بتونه بهش کمک کنه
باز هم میگم که بستگی به خود فرد داره
فرشید
کسی این کتبو خریده؟کتاب خوبیه؟
کاربر 6701
کتاب فقط فصل پیش درآمد دارد و بقیه فصول سفید است
سینا
بالطبع!
جواد
این انتشاراتی حداقل یکی از کتاب هاش رو نمیذاره بی نهایت؛ انتشارات ترجمان واقعا یک نشر خبیث و خسیس هستش 🤕
AfsaneSaraie
ترجمان اتفاقا جزو معدود انتشاراتی هست که کلی محتوای رایگان در اختیار خوانندگانش قرار میده. از فصلنامه هاش گرفته تا مقالات خوب سایتش و پادکستهای کانالش. این دوستمون اصلا فراتر از طاقچه، ناشر رو نمیشناخته.
محمد دانشجو
هیچ انتشارات نه خسیس است نه خبیث نه حتی اسطوره ای برای کسب دانش. انتشارات هم با ترجمه و چاپ و فروش کتاب درآمد کسب میکند و اگر به فروش و سود دهی خوبی برسد با تخفیف و قرار دادن کتاب برای کتابخانه های سعی در مطرح کردن برند خود دارد و اگر این کارها را نمیکند یحتمل اوضاع اقتصادی خوبی ندارد و یا در سیاست های تجاری خود این برنامه را ندارد
.
.
قبل از هر قضاوت عوامانه ای لطفا به صورت کلی تر به مسائل نگاه کنید
.
با سپاس
احمدک
حالا خسیس یه چیزی ولی خبیث دیگه چرا؟؟؟
وحید
به توصیهی خود کتاب، اون رو نمیخونم و نخونده میگم کتاب مزخرفیه ... تعجب میکنم چطور ممکنه یک کسی چنین کتابی رو بنویسه، ترجمه کنه و بخونه
آیلین :):
😂عجب
حجم
۱۹۵٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۱۸۴ صفحه
حجم
۱۹۵٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۱۸۴ صفحه
قیمت:
۵۸,۰۰۰
تومان
صفحه قبل
۱
صفحه بعد