بریدههایی از کتاب ادب عاشقی
۳٫۹
(۱۷)
«أَینَ الطَّالِبُ بِذُحُولِ الْأَنْبِیاءِ وَ أَبْنَاءِ الْأَنْبِیاءِ، أَینَ الطَّالِبُ بِدَمِ الْمَقْتُولِ بِکرْبَلَاء»
niki
انسان بسیاری از چیزها را هَوَس دارد و این هَوَس دوست داشتن و حبّ حقیقی نیست!
محمدرضا میرباقری
خداوند قسم یاد می کند به حقیقت عصر که انسان در هر لحظه در حال خسران است مگر اینکه آن لحظه را با ایمان و عمل صالح پر کرده باشد.
محمدرضا میرباقری
در روایت می فرماید – خیلی هم روایت زیباست- انسان گناهی را انجام می دهد و بر آن اصرار میکند و شک در امامت برای وی ایجاد می شود، تزلزل در نظام امامت برای وی ایجاد می شود. سپس اصرار می کند و در نتیجه تزلزل در قبول نبوت برای وی ایجاد می شود و با اصرار بیشتر در نهایت نیز، برای وی تزلزل در توحید ایجاد می شود. در این شرایط هر چه که اثبات کنید که توحید و نبوّت و ... هست، در او تغییری ایجاد نمی شود چرا که مبدا تزلزل وی اعتقادی نبوده است و لذا اثبات و استدلال برای او فایده چندانی ندارد و تا زمانی که آن رفتار اصلاح نشود و کوتاهی عملی جبران نشود این اعتقاد بر نمی گردد.
محمدرضا میرباقری
علامه طباطبایی (رض) می فرمودند: هر شب که می خواهی بخوابی ببین از صبح تا شب، ساعت به ساعت عمر خود را چه کرده ای؟!
محمدرضا میرباقری
عمل صالح در هر عصری، پرتو وجودی انسال کامل آن عصر است.
محمدرضا میرباقری
با توجّه به اینکه مرکب محبّت سریع ترین مرکب ها در مسیر وصال است، دانستن «ادب عاشقی» در این رابطه که سرشار از اظهار محبّت و عاشقی مؤمنین به اهل بیت (ع) است، نیازی مبرم و رعایت آن امری عظیم است که در رفتار و گفتار خود ایشان، به شیعیان تعلیم داده شده است.
محمدرضا میرباقری
پروانه صفت ساخته و سوخته ایم
در سینه خود محبت اندوخته ایم
از شمع که می سوزد و می افروزد
عُمری «اَدب عاشقی» آموخته ایم
محمدرضا میرباقری
حوادثی که در بیرون برای ما اتّفاق می افتد، مربوط به زندگی ما و اعمال و حالات درونی ما است و همه برای ما پیام دارد.
محمدرضا میرباقری
انسان با از دست دادن هر فرصتی، مرحلهای از کمال نهایی خود را از دست داده است و به تعبیر روایات شریف، پس از عالم دنیا ظروف زمانی انسان را نشان او میدهند، در حالیکه بسیاری از آنها خالی است و انسان می بیند که چه فرصت هایی را از دست داده است و از آن ها بهره کافی نبرد است.
محمدرضا میرباقری
باید شعارها و سخنرانیها و مداحلیها و ذکر مصیبتها و حتی فضاسازیها در مجالس اهل بیت (ع) به سمت پر رنگ شدن مرزهای بدی و خوبی باشد تا انسان وقتی به این مجالس وارد میشود، فطرت محجوبه و غفلت زده به فطرت مخموره و نورانی بر گردد و با اشک و سوختن به فطرت مطلق مرتبط شده و تنظیم وجودی شود تا با توان و شناخت کامل از خوبیها و بدیها و خوبها و بدها قدم بردارد.
محمدرضا میرباقری
حرکت انسان به سوی سعادت، یک حرکت جمعی و کاروانی است.
محمدرضا میرباقری
پیامبر اکرم (ص) فرمود: «کنْتُ نَبِیاً وَ آدَمُ بَینَ الْمَاءِ وَ الطِّین»
Mohammad Ali Zareian
انسان در زمان غیبت، به لحاظ ظاهری در محضر امام نیست، امّا حقیقتاً در محضر امام است، همانگونه که در دوران حضور معصومین (ع) هم اینچنین بوده است! چراکه امام روح عالم است و به همه هستی احاطه دارد. لذا غیبت، غیبت از بدن امام است نه از روح امام که حقیقتاً روح عالم است! حقیقت امام هیچ وقت غایب نیست و این ما هستیم که چون از آن حقیقت غائب هستیم، وقتی امام در ظاهر غیبت می کند، حضور امام را درک نمی کنیم چرا که از حقیقت امام هم غایب هستیم. و اصل سنّت غیبت، عبور دادن از مرتبه ظاهری برای درک این ارتباط باطنی است.
کویر
نمی شود کسی با آرمان و هدف قیام امام حسین (ع) آشنا باشد و بر شهادت ایشان اشک بریزد امّا وقتی به انقلاب اسلامی می رسد، به اهداف و آرمان های آن احساس تعلّقی نداشته باشد!
به تعبیر مقام معظم رهبری حادثه عاشورا و مجالس امام حسین (ع) «به عنوان پشتوانه نهضت و انقلاب، باید آبرومند و پر تپش و پر قدرت باقی بماند، اگر برخورد امروز ما با این حادثه مثل روضه خوانی باشد که در پنجاه سال پیش برخورد میکرد.... ممکن است به این حادثه ضرر بزنیم. امروز این حادثه پشتوانه یک نهضت است».
حی بن یقظان
زیارت از ریشه «زَور» به معنای انحراف و عدول از چیزی و مایل شدن به چیز دیگری است، مشتق شده است. و زیارت اهل بیت (ع) به معنای منصرف شدن از ظواهر عالم مادّی و متوجّه شدن به حقیقت باطنی اهل بیت (ع) است.
artemis
علامه سید علی آقای قاضی در مجلس روضه بسیار مؤدب و با احترام می نشست و در پایان مراسم، کفش حاضران را ردیف می کرد و آماده پوشیدن می نمود و چه بسا آن ها را گردگیری می کرد. می فرمودند: من کفش حاضران در مجلس روضه اباعبدالله (ع) را تمیز می کنم تا ملائک حاضر در این مجلس گواهی دهند به آن چه در باطن من می گذرد که جز خدای متعال، کسی از آن اطلاع ندارد.
*
گاهی شیطان برای انسان مسائلی را ایجاد می کند، برای اینکه اگر نتوانست مانع شرکت در مجالس اهل بیت (ع) شود، در عوض، حضور تامّ را از انسان سلب کند
کاربر ۶۱۴۷۶۷
مرکب محبّت سریع ترین مرکب ها در مسیر وصال است،
Dave Raj
هیچ روزی بر فرزند آدم نمی گذرد مگر اینکه آن روز، خطاب می کند که ای فرزند آدم، من روز جدیدی هستم و من بر تو شاهد هستم. پس در ظرف زمانی من گفتار خیر و رفتار خیر داشته باش تا اینکه در قیامت بر این خیرات برای تو شهادت دهم. چرا که اگر زمان من گذشت، دیگر تا قیامت مرا درک نخواهی کرد.
پیام
رابطه اهل بیت (ع) با افراد انسانی به مثابه رابطه روح با بدن است و توجّه و اشتیاق این وجودات نورانی نسبت به انسان ها از اشتیاق روح به بدن بیشتر و قرب آنها فوق مکان و زمان است. هرچند ظرف زمان و مکان هم در ایجاد این اشتیاق، نقش ایفا می کند.
Mohammad Ali Zareian
مرحوم علامه سید علی آقای قاضی (رض) استاد مرحوم علامه طباطبایی (رض) فرموده بودند که یکی از دو راه عبور از اوهام و خیالات و راه یابی به معرفت و شهود، در کنار تلاوت و انس با قرآن، توسل به حضرت اباعبدالله الحسین (ع) است، زیرا آن حضرت را برای رفع حجاب و موانع طریق نسبت به سالکین راه خدا عنایتی عظیم است. و کسی به این مقامات نمی رسد مگر از طریق یکی از این دو راه.
Mohammad Ali Zareian
در روایات طینت بیان شده که قلوب حضرات معصومین (ع) از اعلی علّیین و ابدان ایشان از علّیین خلق شده و قلوب شیعیان از علّیین و بدن های آنها از ما دون علّیین خلق شده است. لذا به واسطه این سنخیّت و ارتباط، قلوب شیعیان، اشتیاق به اصل خویش دارد؛ «إِنَّ اللَّهَ خَلَقَنَا مِنْ طِینَةِ عِلِّیینَ وَ خَلَقَ قُلُوبَنَا مِنْ طِینَةِ فَوْقِ عِلِّیینَ وَ خَلَقَ شِیعَتَنَا مِنْ طِینَةِ أَسْفَلَ مِنْ ذَلِک وَ خَلَقَ قُلُوبَهُمْ مِنْ طِینَةِ عِلِّیینَ فَصَارَتْ قُلُوبُهُمْ تَحِنُ إِلَینَا لِأَنَّهَا مِنَّا» شیعیان از ما هستند و هر فرعی، به اصل خویش مشتاق است. و این رابطه و اشتیاق به واسطه این سنخیّت، دو طرفه است چنانچه فرمود «فَقُلُوبُهُمْ تَحِنُّ إِلَینَا وَ قُلُوبُنَا تَعْطِفُ عَلَیهِمْ تَعَطُّفَ الْوَالِدِ عَلَی الْوَلَدِ وَ نَحْنُ خَیرٌ لَهُمْ وَ هُمْ خَیرٌ لَنَا» عطوفت و مهربانی اصل به فرع نیز مانند مهربانی پدر و مادر به فرزند خویش است. و این رابطه ابوّت و ولایت بین اهل بیت (ع) و شیعیان ایشان یک رابطه معنوی و حقیقی است.
saqqa
اهل بیت (ع) همه جا حاضر هستند و همیشه با ما هستند امّا ما همیشه این حضور را در نمی یابیم، هر چه توجّه ما به محضر ایشان بیشتر باشد، حضور در محضر ایشان را بیشتر درک می کنیم لذا «رُبَّ بَعِیدٍ هُوَ أَقْرَبُ مِنْ قَرِیبٍ» چه بسا کسی در مجالس اهل بیت (ع) به لحاظ مکانی و ظاهری فرسنگ ها از حرم ایشان فاصله داشته باشد، اما از کسی که در حرم حضور فیزیکی دارد، بیشتر خود را در محضر ایشان ببیند و محضر اهل بیت (ع) را به مراتب شدیدتر درک کند!
saqqa
گاهی شیطان برای انسان توجیه می کند که مثلاً بهتر است ایمان خود را خیلی اظهار نکنم یا مباحث دفاع از نظام اسلامی را خیلی جدّی ابراز نکنم تا کار من و مسئولیتی که دارم سعه پیدا کند و بهتر بتوانم در موقعیّت بالاتر از ایمان و اسلام و نظام اسلامی دفاع کنم! انسان ابتدا به این قصد در ابراز و اظهار عقیده کوتاه می آید ولی هنگامی که می بیند به این عنوان شهرت پیدا کرد که این آقا رفتارش به اصطلاح معتدل! است، کم کم خجالت می کشد که عقیده اش را اظهار کند! ابتدا می خواست با عدم اظهار عقیده عده ای را جذب کند، بعد کم کم این عدم اظهار، مقام و جایگاه او می شود و خود را در این جایگاه متعیّن می بیند و اینگونه می شناسد. رفته رفته انسان می بیند که در دفاع از دین، سنگر به سنگر با پای خود و به اسم دین، عقب نشینی کرده است.
حی بن یقظان
اگر این مسأله را پذیرفتیم که اوّلاً مجالس اهل بیت (ع) و خصوصاً مجالس امام حسین (ع) راهی برای مقدّمه سازی ظهور و احیای امر اهل بیت (ع) است که همان ولایت ایشان است. و ثانیاً اگر پذیرفتیم که انقلاب اسلامی هم جایگاه ویژه ای در این مقدّمه سازی دارد، نتیجه این می شود که مجالس اهل بیت (ع) باید نسبت مستحکمی با انقلاب اسلامی و آرمان های امام و شهدا برقرار کنند.
حی بن یقظان
اگر مجالس اهل بیت (ع) زیارت ایشان است، ورود به این مجالس آرامش و تأمّل و توجّه خاصّ و به تعبیر دقیق تر، اذن ورود می طلبد! ورود به مجالس اهل بیت (ع) آمادگی زیادی می خواهد.
همانگونه که در آداب زیارت، همراه غسل و طهارت ظاهری، توبه و طهارت باطنی وارد شده است، اولین کاری که پس از طهارت، لازم است در آستانه حضور در مجالس اهل بیت (ع) و در ورود به روضه امام حسین (ع) انجام دهیم، توبه است. همانگونه که در اذن دخول به حرم اهل بیت (ع) استغفار می کنیم و با اجازه و اذن وارد می شویم، در مجالس ایشان هم با طهارت دل و طهارت خیال از اوهام و خیالات باطل، از طریق توبه باید دل و جان خویش را از آلودگی ها پاک کنیم تا آماده ورود به محضر ایشان گردیم.
این توبه و طهارت با توسّل و واسطه قرار دادن خود اهل بیت (ع) محقّق می شود.
آرمانگرام
اگر این امر را پذیرفتیم و باور کردیم که مجالس اهل بیت (ع) زیارت ایشان است، نوع نگرش ما به این مجالس تغییر می کند. با این باور نوع نگاه ما و حال حضور ما در این مجالس، باید حال حضور در محضر اهل بیت (ع) باشد.
در مجالس ذکر فضائل و مصائب اهل بیت (ع) باید همان ادبی را رعایت کنیم که اگر به محضر اهل بیت (ع) شرفیاب می شدیم، رعایت می کردیم، و همان توجّهی را داشته باشیم که اگر در محضر آنان باشیم به وجود شریف آنان داریم. اگر برای ورود به حرم اهل بیت (ع) طهارت می یابیم، و بدون وضو و طهارت وارد نمی شویم، در مجالس اهل بیت (ع) نیز باید طهارت ظاهری و بالاتر از آن طهارت قلبی و باطنی را رعایت کنیم.
moonlight
خود حضرات معصومین (ع) تأکید فرموده اند که «تَزَاوَرُوا وَ تَلَاقَوْا وَ تَذَاکرُوا أَمْرَنَا وَ أَحْیوهُ» با یکدیگر رفت و آمد داشته باشید و امر ما اهل بیت را یاد آوری کنید و به ما توجّه کنید و امر ما را در مجالس و ملاقات با یکدیگر زنده نگه دارید.
برپایی مجالس اهل بیت (ع) و ذکر مصائب امام حسین (ع)، سیره خود
۱۸۹۸۸۴۹
حدیث ثقلین؛ کلید ارتباط با اهل بیت (ع) از طریق انس با قرآن
یکی از آداب مجالس اهل بیت (ع) و یکی از وجوه معرفت امام (ع)، توجّه به قرآن و انس با قرآن با توجّه به نسبت حقیقت قرآن با حقیقت اهل بیت (ع) است. اگر به این نکته توجّه داشته باشیم که امام (ع) قرآن ناطق است و حقیقت قرآن و حقیقت اهل بیت (ع) با یکدیگر متّحد و یگانه است، در می یابیم، که ارتباط با قرآن، همان ارتباط با ولایت اهل بیت (ع) است. لذا همانگونه که در زیارت حضرات معصومین (ع) به انس با قرآن سفارش شده است، در مجالس اهل بیت (ع) نیز این توجّه و انس و ارتباط اهمیّت دارد.
Hamid Saadatfar
حجم
۲۱۳٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۶۴ صفحه
حجم
۲۱۳٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۶۴ صفحه
قیمت:
۳۷,۵۰۰
۱۸,۷۵۰۵۰%
تومان