بریدههایی از کتاب ابوذر غفاری
۴٫۳
(۷)
ما خاندانی هستیم که هیچ فردی با ما سنجیده نمیشود
سیّد جواد
ابوذر غفاری مرد ساده دل، روشن ضمیر، قوی و شجاع که در قبیلهی غفاری میزیست، قبیلهای که راهزنی و دزدی را افتخار میدانستند و کاروانیان را غارت میکردند.
او از ابتدا فهمیده بود که این بُتها نمیتوانند گره گشای امور اشخاص باشند و این کرات و ستارگان و خورشید و درختان و مواهب دیگر الهی نمیتواند بدون آفرینندهای دانا و توانا باشد.
بارها چشم به آسمان میدوخت، به نیایش میپرداخت، تا زمانی که از خود بی خود میشد، امّا حال خوشی مییافت و قلبش سرشار از یقین بود، بدون این که تلاوت ملکوتی رسول گرامی اسلام(ص) را شنیده باشد و با نام قرآن آشنایی داشته باشد، فطرتاً همسو و هم جهت با خواسته ی خداوند حرکت میکرد
سیّد جواد
یا اباذر! هیچ جوانی نیست که ترک دنیا گوید و جوانی خود را در اطاعت خدا به سر آرَد، مگر آن که خداوند اجر هفتاد و دو پیغمبر به او عطا کند.
Sajjad Nikmoradi
او معاویه را مورد خطاب قرار میداد که در زمانی که مسلمین در تنگدستی و مشقت هستند چرا به ساختن کاخ اقدام کرده است؟ اگر حکومتش مردمی است پس چرا برای خویش محافظ گزیده است؟ و چرا طلا و نقره میاندوزد؟ بنابراین، او را به مدینه برگرداندند و عثمان که طاقت شنیدن آیه ی کنز را از زبان ابوذر نداشت، او را به ربذه (جایی بی آب و علف) تبعید کرد و بعد از مدتها جان به جان آفرین تقدیم کرد و روحش به ملکوت اعلی پیوست و مقبره او در ربذه است.
سیّد جواد
یا اباذر! فضیلت علم از عبادت بیشتر است، و بدان که اگر چندان نماز گزارید که خمیده شوید، و آن قدر روزه بگیرید که چون نی، لاغر شوید این اعمال سودی نبخشد؛ مگر آن که با ورع و پارسایی همراه باشد.
Sajjad Nikmoradi
(آسمان بر کسی سایه نیفکنْد و زمین کسی را بر پشت خود نگرفت که راستگوتر از ابو ذر باشد) را به پاس این ویژگی والای او بیان فرمود.
|قافیه باران|
او معاویه را مورد خطاب قرار میداد که در زمانی که مسلمین در تنگدستی و مشقت هستند چرا به ساختن کاخ اقدام کرده است؟ اگر حکومتش مردمی است پس چرا برای خویش محافظ گزیده است؟ و چرا طلا و نقره میاندوزد؟
f_altaha
یا اباذر! مردمی در امت من بیایند و در ناز و نعمت زاییده و بزرگ شوند و همّشان، خور و خواب باشد و چرب زبانی کنند، آنها بدترین امت من هستند.
f_altaha
از جمله نزاع وی با معاویه، اعتراض ابوذر به ساختن «کاخ سبز» معاویه است. وقتی که ابوذر این کاخ را در دمشق میبیند به وی میگوید: «ای معاویه، اگر این خانه را از مال مردم ساختهای خیانت است و اگر از مال خود ساختهای، اسراف است.»
|قافیه باران|
دیگران برای تبرئه ی عثمان، کوشیدهاند تا به ابوذر تهمت سوسیالیست بودن و فکر اشتراکی داشتن و مخالفت با مالکیّت خصوصی بزنند، امّا علامه امینی در الغدیر، بحث مبسوطی در ردّ این اتهام دارد.
|قافیه باران|
حجم
۶۸٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۷۸ صفحه
حجم
۶۸٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۷۸ صفحه
قیمت:
۱۸,۰۰۰
تومان