بریدههایی از کتاب هفت چالش
۳٫۷
(۷)
اول گوش دهید و قبل از آن که نظر خود را در خصوص آنچه گفتهشده بیان کنید، آنچه را که شنیدید تصدیق کنید ولو این که با آن موافق نباشید.
hasan behjoo
اگر ما گله و شکایتی را مطرح میکنیم، از منظر عاطفی در موضع برتر قرار داریم و طرف مقابل معمولاً در وضعیت تدافعی قرار میگیرد. این در حالی است که وقتی درخواستی را مطرح میکنیم این احتمال وجود دارد که طرف مقابل روی ما را زمین بیاندازد و یا ما را مسخره کند
hasan behjoo
هر چه قدر انتقاد شما مبهمتر و کلیتر باشد، احتمال آن که شنوندهٔ شما از آن برداشت خصمانهای داشته باشد زیادتر خواهد بود.
hasan behjoo
ما اغلب بخش عمدهای از زندگی خود را صرف تلاش برای نیل به توافق و یا همکاری با دیگران میکنیم لذا باید به جای آن که به فکر شکست دادن آنها باشیم سعی کنیم که به آنها نزدیک شده و به اصطلاح با آنها « قاطی شویم ». در کار (و همین طور در خانواده) کسی که ما امروز شکستش میدهیم ممکن است همان فردی باشد که فردا به همکاریاش احتیاج داریم!
hasan behjoo
میپذیرم که گاهی اوقات بازندهام؛
hasan behjoo
احساس نکنید که آن موقعیت تعارضزا وجود شما را بلعیده است. به یاد داشته باشید که این تعارض تمام زندگی شما نیست. مجسم کنید که از موضع بالا و فراز قلهای باشکوه به این موقعیت تعارض نظر میکنید (میبینید این موضوع چه قدر کوچک و ناچیز است!)
hasan behjoo
ـ به نیازهای واقعی خود فکر کنید. چه چیز در بلندمدت برای فکر، جسم، جان، خانواده، محیط کار و اجتماع شما مفید است؟ اجازه ندهید که به خاطر بدخلقیهای احتمالی دیگران از اهداف و خواستههایتان دور شوید. در هر موقعیت علائق و منافع بلندمدت خود را مدنظر داشته و آنها را به ترتیب اولویت، رتبهبندی کنید تا بتوانید تمرکز خود را در فرایند مذاکره بر روی آنها حفظ کنید.
hasan behjoo
به طور کلی میتوان گفت سؤالاتی که آینده محور بوده و در مورد « کم و کیف » مطلبی مطرح میشوند بسیار مفیدتر از سؤالاتی هستند که گذشته محور بوده و « چرایی » مسئله را جویا میشوند
hasan behjoo
ما با پرسیدن یک سؤال، در حقیقت فضایی را در ذهن برای آنچه هنوز درک نکردهایم، تصمیم نگرفتهایم و یا اختراع نکردهایم، ایجاد میکنیم. یک مهندس معمار ممکن است از خود بپرسد: « خوب ... چه طور میشود سازهای ساخت که از عوارض زمینی که بر روی آن بنا شده، تبعیت کند؟ » پاسخ به چنین سؤالی، ترکیبی از اکتشاف، اختراع، ادراک و تصمیمگیری را طلب میکند. به بیانی دیگر همهٔ این فرایندهای خلاق به نوعی با یک سؤال قوی آغاز میشوند.
hasan behjoo
انجام کاری که طبیعی است. ممکن است این طور به نظر برسد که برای گذراندن زندگی فقط کافی است آن کاری را انجام دهیم که طبیعی است و اصلاً لازم نیست تلاش خاصی هم صورت بدهیم. ای کاش موضوع به همین سادگی بود. اما اگر به فرایند یادگیری حرف زدن در انسانها توجه کنیم خواهیم دید تا جایی که به مهارتهای ارتباطی مربوط است، انسانها گریه کردن، شیر خوردن و یاد گرفتن را بلد هستند؛ فقط همین
hasan behjoo
ذهن انسان در جریان محاوره و داستانگویی شکوفا میشود و این فعالیتها از اصلیترین انواع تمرین پرورش ذهن در انسان محسوب میشوند.
hasan behjoo
محاورههای روزمره برای یک کودک چالشهایی است که وی را وادار به بهرهگیری هر چه بیشتر از حافظه، منطق، خلاقیت و ادراکش میکند.
ذهن انسان در جریان محاوره و داستانگویی شکوفا میشود و این فعالیتها از اصلیترین انواع تمرین پرورش ذهن در انسان محسوب میشوند.
hasan behjoo
مارشال رزنبرگ در کتابش تحت عنوان ارتباط مسالمتآمیز آورده که « بنابر مطالعات انجامشده در حوزه مذاکرات مربوط به مدیریت نیروی کار، در صورتی که طرفهای مذاکره قبل از آن که مواضع خود را بیان کنند، حرف طرف مقابل را شنیده و آن را تکرار نمایند، زمان مورد نیاز برای رفع تعارضات به نصف کاهش مییابد ».
hasan behjoo
در دادگاهها و همچنین در جریان مجادلات هر طرف صرفاً سعی میکند تا حرف خود را بزند و وقتی هم به طرف مقابل گوش میدهد هدفش منحصراً مخدوش کردن استدلالات و رد گفتههای وی است. از آن جا که وکلا و یا افرادی که درگیر نوعی مجادلهاند، کمتر به دنبال حصول توافق و یا انجام کاری مشترک هستند، به نظر نمیرسد که طبعات منفی محاورهشان چندان برای آنها مهم باشد. اما وضع برای اکثر ما این گونه نیست. ما اغلب بخش عمدهای از زندگی خود را صرف تلاش برای نیل به توافق و یا همکاری با دیگران میکنیم لذا باید به جای آن که به فکر شکست دادن آنها باشیم سعی کنیم که به آنها نزدیک شده و به اصطلاح با آنها « قاطی شویم »
hasan behjoo
ما از افراد گلایه میکنیم که چرا کاری را که خودمان شجاعت درخواستش را نداشتهایم برایمان انجام ندادهاند.
مارشال رزنبرگ
hasan behjoo
همهٔ میلیونها سؤالی که ما در طول زندگی مطرح میکنیم، به یک اندازه روشنگر، مفید و راهگشا نیستند.
hasan behjoo
حجم
۲٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۷
تعداد صفحهها
۱۶۸ صفحه
حجم
۲٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۷
تعداد صفحهها
۱۶۸ صفحه
قیمت:
۷۴,۰۰۰
تومان