بریدههایی از کتاب هنر گمشده گوش دادن
۴٫۳
(۲۹)
شاید سبک زندگی جدید باعث شده است ما کمتر به حرف یکدیگر گوش دهیم. شاید هم برعکس، برای فرار از تنهایی، از اینکه گوشی شنوا بهدست نمیآوریم، به این سبک زندگی پناه بردهایم. علت هرچه باشد، تردیدی نیست که این فقدان، شکافی در زندگی ما پدید آورده است که پیوسته بزرگتر و عمیقتر میشود و خود را به شکل نارضایتی، غم و محرومیت نشان میدهد.
Ali
گفتوگو با بعضی دیگر از افراد هم به این دلیل سخت است که بسیار کمحرف هستند.
آلوین (هاجیك) ツ
بعضی افراد ظاهرا به گفتههای ما گوش میکنند اما در واقع توجهی به آن ندارند. آنها با نگاه کردن به این سو و آن سو، یا عقب و جلو رفتن در جای خود، بیتوجهی خود را لو میدهند
جواد
وقتی به حرفهای ما توجه میشود، احساس امنیت در ما رشد میکند
Hadis🌸
وقتی هیچیک از دو طرف حاضر نیست چرخه واکنش هیجانی را بشکند، در نهایت هر دو طرف، بیآنکه درک شده باشند، خشمگین و ناراضی کنار میکشند
Ahmad Abbasi
کمحرفی و سکوت بعضی از مردها، بیش از آنکه به جنس آنها مربوط باشد به گذشته آنها مربوط میشود، گذشتهای که در آن گوش شنوا پیدا نکردهاند.
هدیهٔ دریا
وقتی غم و افسردگی را در فردی مشاهده میکنیم، معمولاً تصور میکنیم که مشکلی پیش آمده یا اتفاقی افتاده است. شاید آن مشکل یا اتفاق این است که هیچکس به او گوش نمیکند.
هدی✌
وقتی در هیجانها مورد بیتوجهی قرار میگیریم آزرده میشویم، بهویژه اگر این بیتوجهی از طرف شخصی باشد که در زندگی ما جایگاه خاصی دارد و انتظار داریم به ما اهمیت بدهد.
علاقه مند کتاب
احساس کنیم که دیگران به حرفهای ما توجه نمیکنند، در لاک تنهایی خود فرو میرویم و دریچه قلب خود را به روی دیگران میبندیم.
علاقه مند کتاب
بزرگترین درس فروتنی این باشد که یاد بگیریم (بدون توجیه خود) بگوییم: «متأسفم که تو را رنجاندم.»
هدیهٔ دریا
احساسات برای شخصی که آن را تجربه میکند، حقیقت دارد.
Ahmad Abbasi
وقتی رابطهای برای ما ارزش خاصی دارد و برایمان مهم است که ما را درک کنند، بیتوجهی طرف مقابل واقعا دردناک است.
علاقه مند کتاب
برداشت نادرست، نه تنها ریشه اعتماد به دیگران را میخشکاند، بلکه اعتماد به ادراکمان را هم از بین میبرد.
هدی✌
وقتی غم و افسردگی را در فردی مشاهده میکنیم، معمولاً تصور میکنیم که مشکلی پیش آمده یا اتفاقی افتاده است. شاید آن مشکل یا اتفاق این است که هیچکس به او گوش نمیکند.
Z Pourmandi
علتِ کلیِ حساسیت نسبت به انتقاد، نیاز به کسب محبت و تأیید دیگران است. آنچه واقعا دوست داریم بشنویم این است که عالی و بینظیر هستیم، البته گاه یک تأیید نسبی هم ما را راضی میکند.
حساسیت به انتقاد از وضعیتی به وضعیت دیگر فرق میکند. مثلاً اگر احساس کنیم بخش مهمی از شخصیتمان (مثل خلاقیت، اهداف و در بعضی از سنین، ظاهرمان) مورد انتقاد قرار گفته، بیش از هر زمان دیگری میرنجیم. علاوه بر این حساسیت به انتقاد به فرد انتقادکننده هم بستگی دارد. ما از انتقاد افرادی که برایمان مهم هستند بیشتر میرنجیم. انتقاد چنین فردی مانند سوزنی که در بادکنک فرو رود، درون ما را جریحهدار میکند.
Ahmad Abbasi
بخشی از نیاز ما به دیگران ناشی از خودخواهی ماست. گوش دادنِ دیگران، تعادل خودشیفتگی ما را حفظ میکند، به عبارت سادهتر، موجب میشود احساس خوبی درباره خود داشته باشیم.
هدی✌
گوش دادن به حرفهای یکدیگر در شکلگیری یک «خود» سالم و نیرومند و برقراری روابط مفید و ثمربخش نقشی حیاتی دارد.
mohammad ehsan Emami
هر انسانی برای خود دنیایی دارد و برای ورود به آن باید بتوانیم دریچهای رو به آن باز کنیم و همدلی کلید ما برای گشودن این دریچه است.
Atieh
اگر به صدای درونتان گوش ندهید، احتمالاً دیگران هم آن را نخواهند شنید.
Atieh
نزدیکان ما حیله و نیرنگی در آستین ندارند. اگر از رفتار آنها تعجب میکنیم صرفا به این دلیل است که انتظار داریم مطابق میل ما رفتار کنند. آنها طبق شاکله خود رفتار میکنند و اگر این را بدانیم، دیگر از رفتار آنها متعجب و ناراحت نمیشویم و به آنها اجازه میدهیم خودشان باشند. خودمان هم همینطور.
یک رابطه، زمانی رشد میکند که اجازه دهیم دیگری خودش باشد. اگر مادرتان از همه انتقاد میکند و شما نمیتوانید این را بپذیرید، آنگاه این تلاش شما برای تغییر اوست که زندگیتان را تحتالشعاع قرار میدهد. حال آنکه با پذیرش او، آن گونه که هست، واکنش دفاعی شما نسبت به او، و هر کس دیگری مانند او، تخفیف پیدا میکند و از این رهگذر او (یا آنها) هم ملایمتر رفتار میکند.
Ali
آنچه در دیگران نمیتوانیم تحمل کنیم، همان چیزی است که در خود نمیتوانیم تحمل کنیم.
:)
کمحرفی و سکوت بعضی از مردها، بیش از آنکه به جنس آنها مربوط باشد به گذشته آنها مربوط میشود، گذشتهای که در آن گوش شنوا پیدا نکردهاند.
esi moosi
وقتی به سخنان ما گوش میکنند، احساس میکنیم ما را جدی میگیرند، به احساسات و ایدههایمان توجه میکنند و بالأخره اینکه آنچه میگوییم اهمیت دارد.
|ݐ.الف
ما آمیزهای از غرور و شرمساری هستیم، این آمیزه را در مقابل چه کسی رو میکنید؟
|ݐ.الف
شنوندهها اغلب به این دلیل خوب گوش نمیکنند که تصور میکنند، میدانند ما چه میخواهیم بگوییم.
ahmadi
بدترین ویژگی واکنش افراطی، سرایتپذیری آن است. وقتی اضطراب و نگرانی از گوینده به شنونده منتقل میشود، بهصورت یک مجموعه کنش و واکنش تقویت میشود که سرانجام میتواند به قهر و جدایی عاطفی منجر شود، چه بهصورت بیرون زدن از خانه و چه بهصورت بیرون رفتن از یک زندگی.
Ahmad Abbasi
ریشه بسیاری از اختلافها در این حقیقت ساده نهفته است: مردم واقعا به یکدیگر گوش نمیدهند.
هدی✌
گوش دادن مهمترین مهارتی است که ارتباط مؤثر را ممکن میسازد.
هدی✌
خوب گوش دادن، بهترین شیوهای است که معاشرت با دیگران و یادگیری از آنها را برایمان لذتبخش میکند
هدی✌
افرادی که ما را میرنجانند، قریب به یقین همانهایی هستند که احساس میکنیم رابطهای خاص و ویژه با آنها داریم، کسانی که با رفتار و گفتارشان به ما القا کردهاند درک و توجه ما برایشان اهمیت زیادی دارد، اما وقتی میبینیم با حضور دیگران چه راحت نظر خود را از ما برمیگردانند و نسبت به ما بیتوجه میشوند، دچار تردید میشویم. درست همان موقع که دارند مطلبی را با ما در میان میگذارند، تازهواردی از راه میرسد و آنها را متوجه خود میکند. بعد متوجه میشویم که موضوعی که تصور میکردیم فقط با ما در میان گذاشته شده، ظاهرا برای ده بیست نفر دیگر هم نقل شده است
هدی✌
حجم
۳۰۲٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۳۲۵ صفحه
حجم
۳۰۲٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۳۲۵ صفحه
قیمت:
۱۴۴,۰۰۰
تومان