بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب دوباره فکر کن | طاقچه
تصویر جلد کتاب دوباره فکر کن

بریده‌هایی از کتاب دوباره فکر کن

۳٫۷
(۱۵)
روزنامه‌نگاری به نام الیزابت کولبرِت می‌نویسد: «وقتی با استدلال شخص دیگری مواجه می‌شویم، ماهرانه نقاط ضعفش را پیدا می‌کنیم. ولی نسبت به نقاط ضعف خودمان کوریم.»
Nafis
همان طور که تجربه کسب می‌کنیم، بخشی از تواضع‌مان را از دست می‌دهیم. به این پیشرفت‌های سریع افتخار می‌کنیم و به اشتباه حس تسلط و خبرگی به سراغ‌مان می‌آید. گویی چرخهٔ اعتمادبه‌نفس کاذب جان دوباره‌ای می‌گیرد و اجازه نمی‌دهد در دانش‌مان شک کنیم
khanom mohandes
انسان ذاتاً با ساده‌سازی پیوستاری پیچیده به دو حوزه، دنبال شفافیت و خاتمه است.
khanom mohandes
رابرت بِنچلی، طنزپرداز معروف، می‌گوید دو دسته انسان داریم: کسانی که مردم را به دو دسته تقسیم می‌کنند و کسانی که این کار را نمی‌کنند
khanom mohandes
شبکهٔ چالشی من، همان مزخرف‌یابم است. آن را مثل یک باشگاه مبارزهٔ خوب در نظر می‌گیرم. قانون اول: اجتناب از مباحثه کار بدی است. سکوت یعنی بی‌احترامی به ارزش نظرات‌مان، یعنی نمی‌توانیم مؤدبانه اعلام مخالفت کنیم.
کاربر ۲۹۱۵۹۲۲
وقتی نوبت به وسایل‌مان می‌رسد، با اشتیاق به روزشان می‌کنیم. وقتی لباس‌های‌مان قدیمی می‌شوند، عوض‌شان می‌کنیم و دکور آشپزخانه که از مد می‌افتد، آن را بازسازی می‌کنیم. ولی نوبت به دانش و نظرات‌مان که می‌رسد، دوست داریم نگه‌شان داریم. روان‌شناسان این پدیده را ضبط و جمود می‌نامند. آسایش حاصل از اعتقادی راسخ را به رنج حاصل از تردید ترجیح می‌دهیم
khanom mohandes
شاید پیشرفت بلک‌بری تا حد زیادی به خاطر طرز فکر علمی مایک، در مقام یک مهندس بود، اما نابودی‌اش نتیجهٔ بازاندیشی نکردن او در مقام مدیرعامل بود.
khanom mohandes
تحقیقات نشان می‌دهند هر چه نمرهٔ آی‌کیو بالاتری بگیرید، احتمالش بیش‌تر است که درگیر کلیشه‌ها شوید. چون زودتر از بقیه، الگوها را تشخیص می‌دهید. آزمایش‌های تازه نیز می‌گویند هر چه باهوش‌تر باشید، بیش‌تر با به‌روزرسانی عقایدتان به مشکل برمی‌خورید.
khanom mohandes
«یادگیری نیازمند تواضع است تا فرد بفهمد باید چیزهای جدیدی یاد بگیرد.»
Nafis
اگر مدام نظرتان را عوض نکنید، زیاد اشتباه خواهید کرد
Nafis
رهبران قدرتمند با ترغیب منتقدان، قدرتمندتر می‌شوند. رهبران ضعیف نقدها را خفه می‌کنند و ضعیف‌تر می‌شوند
khanom mohandes
احتمالاً شنیده‌اید اگر قورباغه را در قابلمه‌ای پر از آب جوش بیندازید، سریع از آن بیرون می‌پرد. اما اگر قورباغه را در آب ولرم بگذارید و کم‌کم دما را زیاد کنید، می‌میرد. جانور توانایی تجدید نظر در موقعیت را ندارد و زمانی متوجه خطر می‌شود که خیلی دیر شده است. به‌تازگی روی این داستان محبوب تحقیق کردم و به مشکلی برخوردم: حقیقت ندارد. اگر قورباغه‌ای را داخل آب جوش بیندازید، تنش به‌شدت می‌سوزد. شاید بتواند فرار کند، شاید هم نتواند. در واقع در آبی که به‌تدریج گرم می‌شود، بهتر عمل می‌کند: به محض این‌که با دمای آب احساس ناراحتی کند، بیرون می‌پرد. این قورباغه‌ها نیستند که دست به ارزیابی مجدد نمی‌زنند. ما چنین موجوداتی هستیم. وقتی این داستان را می‌شنویم و حقیقتش را می‌پذیریم، به‌ندرت به خودمان زحمت می‌دهیم و آن را زیر سؤال می‌بریم.
متانت
فرضیهٔ کلیدی این رویکرد این است که به‌ندرت می‌توان کسی را وادار به تغییر کرد. بهتر است به افراد کمک کنیم انگیزه‌ای برای تغییر پیدا کنند
khanom mohandes
روان‌شناسان دریافته‌اند وقتی افراد می‌فهمند می‌خواهید روی آن‌ها تأثیر بگذارید، سراغ مکانیسم‌های دفاعی پیچیده‌ای می‌روند
khanom mohandes
استقامت ترکیبی از اشتیاق و پشتکار است
khanom mohandes
حتی محققان می‌گویند کوهنوردان با استقامت با احتمال بیش‌تری در اردوها فوت می‌کنند، چون مصمم هستند هر طور شده به قله برسند.
khanom mohandes
با افزایش سن با تمرکز بیش‌تری دنبال معنا می‌گردیم و اغلب آن را در اعمالی می‌یابیم که به نفع دیگران هستند.
khanom mohandes
هنر گوش‌دادن تشویقی را تمرین کنید. وقتی سعی دارید ذهن دیگران را باز کنید، اغلب گوش دادن بهتر از سخن گفتن است. چه‌طور می‌توان به تبلور عقاید دیگران و کشف دلایل برای تغییر، علاقه نشان داد؟ بهتر است بیش‌تر سؤال کنید.
khanom mohandes
در دیدگاه سنتی، هوش برابر است با توانایی اندیشیدن و یادگیری. اما در جهانی آشفته، مجموعهٔ دیگری از مهارت‌های شناختی، اهمیت بیش‌تری دارند: توانایی تجدید نظر و ترک آموخته‌های قبلی.
Amir Reza
، رِی دالیو: «اگر به گذشته‌تان نگاه کردید و نگفتید اوه! یک سال پیش چه‌قدر احمق بودم، حتماً در این یک سال چیز زیادی یاد نگرفته‌اید.»
Nafis
خطاب به خودم: دفعهٔ بعد که به قلهٔ حماقت سر زدی، یک عکس از خودت بگیر.
khanom mohandes
در جنگ، هدف این است که میدان را از دست ندهیم. پس اغلب می‌ترسیم در یکی دو نبرد تسلیم شویم. در مذاکره پذیرش استدلال‌های دیگران آشتی‌برانگیز است. افراد خبره دریافتند در این رقص نباید بی‌حرکت بمانند و انتظار داشته باشند فقط طرف مقابل پا پیش بگذارد.
khanom mohandes
برای رسیدن به هماهنگی، دو طرف باید هر از گاهی از موضع خود عقب‌نشینی کنند.
khanom mohandes
مذاکره‌کنندگان معمولی برای نبرد مسلح بودند و توجهی به حوزه‌های مشترک خود با طرف مقابل نداشتند. ولی افراد خبره قدم‌های هماهنگ با طرف مقابل را مشخص کردند و بیش از یک‌سوم نقشه را صرف یافتن اشتراکات‌شان کردند.
khanom mohandes
مصاحبه‌ی انگیزشی با تواضع و کنجکاوی شروع می‌شود. نمی‌دانیم انگیزهٔ تغییر طرف مقابل چیست، ولی واقعاً مشتاق یافتنش هستیم. هدف این نیست به افراد بگوییم فلان کار را بکنند. باید کمک‌شان کنیم چرخه‌های اعتمادبه‌نفس کاذب را بشکنند و چشمان‌شان را به احتمالات جدید باز کنند
khanom mohandes
با مقاومت در برابر ساده‌سازی، یک قدم به کسب سواد استدلالی نزدیک‌تر می‌شویم
khanom mohandes
اگر بقیه نمی‌خواهند کاری کنند، چرا من باید خودم را به زحمت بیندازم؟ وقتی بفهمیم چه تعداد از افراد نگران تغییرات اقلیمی هستند، با آمادگی بیش‌تری آستین‌های‌مان را بالا می‌زنیم.
khanom mohandes
جز شبکهٔ حمایتی، شبکه‌ای چالشی نیز داشته باشید. داشتن مشوق خوب است، اما به منتقد نیز نیاز دارید. دقیق‌ترین منتقدان‌تان چه کسانی هستند؟ وقتی شناسایی‌شان کردید، از آن‌ها بخواهید افکارتان را بررسی کنند
khanom mohandes
یک مناظرهٔ خوب، مثل جنگ نیست. حتی طناب‌کشی هم نیست. قرار نیست با تمام قدرت طناب را بکشید و رقیب را به سمت خود بیاورید. بیش‌تر مثل رقصی برنامه‌ریزی نشده است، مناظره با شریکی که راه‌های متفاوتی در ذهن دارد. اگر زیادی برای رهبری تلاش کنید، شریک‌تان مقاومت می‌کند. اگر قدم‌های‌تان را با طرف مقابل جور کنید و او هم همین کار را بکند، به احتمال زیاد هماهنگ خواهید
سلام
بهتر است به بچه‌ها بیاموزیم شغل، یعنی اقدام و عمل، نه هویت. باید شغل را در قالب کاری برای انجام ببینند نه کسی که هستند. در این صورت با ذهنی بازتر، احتمالات مختلف را بررسی می‌کنند.
Celin~

حجم

۴۷۴٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۲۳۲ صفحه

حجم

۴۷۴٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۲۳۲ صفحه

قیمت:
۶۰,۰۰۰
تومان