بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب دریای بی کران | طاقچه
تصویر جلد کتاب دریای بی کران

بریده‌هایی از کتاب دریای بی کران

۴٫۷
(۳۳)
«سیر و سلوک رعایت ظرائف و دقایق است نه فقط ذکرگفتن و عبادت کردن»
محمدرضا میرباقری
اگر کسی واقعاً عاشق شود به غیر از معشوق به چیز دیگری توجه نمی‌کند؛ چون اصلاً دلبستگی‌ای به غیر ندارد.
محمدرضا میرباقری
ما می‌توانیم با دو علامت خود را محک بزنیم که آیا بر خداوند توکل داریم یا بر اعمال خود تکیه کرده‌ایم: ۱. آیا وقتی خطایی می‌کنیم ناامید می‌شویم؟ کسی که تکیه‌اش بر خداوند است در همهٔ حالات کوه امید است و هر گناهی هم بکند گرچه شرمنده می‌شود ولی امیدش کم نمی‌شود؛ اما کسی که تکیهٔ او بر اعمالش است؛ به محض اینکه گناهی می‌کند ناامید می‌شود و هرگاه کار خیری انجام می‌دهد امیدوارتر می‌شود. ۲. آیا وقتی دعا می‌کنیم برترین چیزها را از خداوند می‌خواهیم؟ آنکه تکیه‌اش بر عملش است وقتی از خداوند تقاضایی می‌کند همه چیز را نمی خواهد و فقط به‌تناسب کارهای خوبش، از خدا تقاضا می‌کند چون احساس می‌کند به‌واسطهٔ گناهانش شایستگی خواستن همه چیز ندارد. ائمه (ع) به ما آموخته‌اند که همواره باید بهترین‌ها را از خدا بخواهیم و در بندگی نگاهمان به عظمت پروردگار باشد نه ضعف و نقصان و محدودیت خودمان.
عبدالهی (یعنی بنده ی خدا)
بیشتر دین‌داران چون ریزه‌کاری‌هایی مانند اخلاص را در زندگی مراعات نمی‌کنند پس از سال‌ها زندگی دینی، گامی فراتر از عالم دنیا نمی‌روند و قدمی به توحید نزدیک نمی‌شوند.
محمدرضا میرباقری
قرآن حلقهٔ ربط بین عالم ظاهر و باطن است و کسی که به قرآن مشغول شده و با آن اُنس می‌گیرد اگر خودش را خالص و آماده کرده باشد می‌تواند از دریچهٔ قرآن به عوالم ملکوتی وارد شود؛
محمدرضا میرباقری
عالم توحید حلاوت محض است و از هر غذای لذیذی هزاران بار شیرین‌تر؛
محمدرضا میرباقری
انسان وقتی به خدا دل می‌دهد و به‌سوی او حرکت می‌کند که در درون خود حالت انکسار داشته و ضعف خود را در برابر عظمت او بیابد.
محمدرضا میرباقری
بالاخره باید سفر کنیم و از این عوالم دل بکنیم و به‌سوی حقیقتی حرکت کنیم که آن حقیقت، برترین و جاودانه‌ترین است
محمدرضا میرباقری
مسافر سفر إلی الله جان و دل انسان‌هاست، نه بدن‌هایشان.
محمدرضا میرباقری
مسیر حرکت به‌سوی خداوند متعال مسیری است که همگان در آن در حرکت‌اند. ما بخواهیم یا نخواهیم بالاخره باید به عالم توحید وارد شویم و بالاخره از ما به عبودیت و بندگی اعتراف می‌گیرند.
محمدرضا میرباقری
انسان مؤمن باید تلاش کند به جای خودخواهی و خودگزینی خداخواه و خداگزین باشد؛
محمدرضا میرباقری
کلید اخلاص، محبت است و چون اخلاص کلید حرکت به‌سوی توحید است می‌توان گفت در حقیقت عشق و محبت، کلید سلوک است.
محمدرضا میرباقری
با این همه هنگامی‌که به خلوت خویش مراجعه می‌کند همیشه با یک سؤال مواجه می‌شود که: «آخر چه؟ آیا من باید در همین سطح و افق بمانم؟ و همین رفتارها را تکرار کنم؟ این‌ها که مرا سیراب نمی‌کند و هرچه برای خود جمع می‌کنم باز هم به آن آرامشی که باید برسم نمی‌رسم.
محمدرضا میرباقری
فرق است بین کسی که هدف خود را رسیدن به فضائل اخلاقی قرار داده، با کسی که فضائل اخلاقی و نیکی به دیگران را راهی برای رسیدن به خداوند متعال در نظر می‌گیرد.
محمدرضا میرباقری
وقتی به عالم هستی درست نظر می‌کنیم می‌فهمیم همهٔ آنچه را که مستقل و صاحب کمالات و منشأ اثر می‌دیدیم همچون عکس‌هایی در آینه‌ها هستند.
محمدرضا میرباقری
انسان در برخی موقعیت‌ها که از همه بریده و دستش از همه جا کوتاه است، ربط درونی خودش را با خداوند متعال پیدا می‌کند. در این مواقع است که شخص با خدا خلوت می‌کند و همین حس درونی در او فعال می‌شود و نوعی سبکی و نورانیت را در خود احساس می‌کند که در هیچ جای دیگری نمی‌یابد
Vasal
«إِنَّ خِیارَکمْ خِیارُکمْ لِأَهْلِه»‌ (بهترین‌های شما، بهترینتان برای خانواده‌تان می‌باشید)
علیرضا شهبازی
فرق است بین کسی که هدف خود را رسیدن به فضائل اخلاقی قرار داده، با کسی که فضائل اخلاقی و نیکی به دیگران را راهی برای رسیدن به خداوند متعال در نظر می‌گیرد.
توحید به ما می‌گوید سعی کن طوری زندگی کنی که واقع‌بین باشی! سعی کن دل به وجودی بدهی که او کمال حقیقی است و همهٔ کمالات از اوست! سعی کن به حقیقتی متصل شوی که او زیبایی حقیقی است و همهٔ زیبایی‌ها از اوست! خودت را به کم قانع نکن! تلاش کن از این عمر محدود بیشترین بهره را ببری و به بالاترین و ارزشمندترین سعادت‌ها و خوشی‌ها برسی!
محمدحسین اسلامی راد
انسان مؤمن باید تلاش کند به جای خودخواهی و خودگزینی خداخواه و خداگزین باشد؛ یعنی بر سر هر دو راهی میل شخصی خود را کنار بزند و خواست و ارادهٔ خدا را بر خواست خود مقدم کند تا حس خودخواهی در او روز به روز کمرنگ‌تر شود و ناخالصی از وجود او خارج گردد؛ مثلاً شخص دوست دارد زیاد بخوابد و زیاد بخورد و به نامحرم نظر کند و پرحرفی نماید؛ اما پا روی نفسش می‌گذارد و همه را ترک می‌کند و طبق رضای خدا عمل می‌نماید و با این روش به‌تدریج خودخواهی او ضعیف می‌شود.
سیدجواد
واقعیت این است که ما هرچه هم ترقی کنیم در آخر باز هم چیزی از خودمان نخواهیم داشت. ما چیزی نیستیم که بخواهیم چیزی شویم.
کاربر ۱۵۹۷۶۶۳
آدمی‌در عالَم خوش است که به چیزی دلبستگی نداشته باشد مگر به چیزی که همیشه هست و همیشگی است.
کاربر ۱۵۹۷۶۶۳
اگر بخواهیم از زوایهٔ دیگری به قضیه نگاه کنیم ریشهٔ همهٔ دردها و رنج‌ها، دلبستگی‌های ماست. هرگاه انسان نگران یا اندوهگین می‌شود به جهت ازدست‌دادن چیزی در گذشته یا ترس ازدست‌دادن آن در آینده است و ریشهٔ این اندوه، دلبستگی انسان به آن چیز است و الا هر روز هزاران‌هزار چیز در گوشه و کنار این عالم نابود می‌شوند و هزاران نفر از دنیا می‌روند ولی ما هیچ‌گاه برای آن‌ها غصه نمی‌خوریم چون به آنها دلبستگی نداریم. آدمی‌در عالَم خوش است که به چیزی دلبستگی نداشته باشد مگر به چیزی که همیشه هست و همیشگی است. اگر انسان بخواهد به این مرتبه برسد باید از تعلق و دلدادگی به غیر خدا جدا شود،
ارمین عبدلی
شیرین‌ترین و لذت‌بخش‌ترین حقیقت این عالم، ارتباط و شناخت خداوند متعال است.
moallemgomnam
اما فرق است بین کسی که هدف خود را رسیدن به فضائل اخلاقی قرار داده، با کسی که فضائل اخلاقی و نیکی به دیگران را راهی برای رسیدن به خداوند متعال در نظر می‌گیرد.
سائر
می‌فرمایند: هر وقت می‌خواهی توبه کنی ابتدا غسل توبه به جا بیاور و دو تا دو رکعتی نماز توبه بخوان به نیت اینکه خدایا آمده‌ام به‌طرف تو برگردم و به آغوش تو وارد بشوم. وقتی چهار رکعت نماز را خواندی، هفتاد مرتبه استغفار کن «استغفر الله ربی و اتوب الیه» و بعد از آن، بگو: «لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم رب اغفرلی ذنوبی و ذنوب جمیع المؤمنین و المؤمنات فانه لا یغفر الذنوب الا انت»
Moti.1997
حضرت امام صادق (ع) اگر مردم می‌دانستند که در فضیلت معرفت خداوند متعال چه برکاتی وجود دارد و این معرفت چه قیمت و ارزشی دارد دیگر هیچ‌وقت چشمشان را به نعمت‌های عالم دنیا باز نمی‌کردند
Jaber_313
اگر این موقعیت ممکن بود که خواب‌های ما هم طولانی شود و سال‌ها در یک خواب بمانیم، آن خواب خیلی ارزشمند می‌شد و ما تلاش می‌کردیم در همان عالم خواب هم برای خودمان خانه و باغی بسازیم و به داشتنش هم افتخار کنیم؛ چون مدت‌های طولانی از آن لذت می‌بردیم و لی چون خواب کوتاه و گذراست و تا به خودمان بیاییم از خواب بلند می‌شویم و وارد عالم بیداری می‌شویم عالم خواب برای ما ارزشمند نیست و برایش سرمایه‌گذاری نمی‌کنیم. عالم بیداری ما هم مثل همان خواب است. انسان مدتی در اینجا میهمان است و به رفت‌وآمد و خوشگذرانی مشغول؛ اما ناگهان هنگامهٔ مرگ می‌رسد و انسان را از خواب غفلت بیدار می‌کند و انسان از این دنیا خارج شده و وارد عالم جدیدی می‌شود.
sarbaz_e_velayat
مردان خدا با ما می‌گویند: به این دنیا دل نبند، خداوند در وجود تو بال پرواز قرار داده، پس با دست خود بال‌هایت را اسیر نکن! پر بگشا و به آسمان های ملکوت سفر کن؛ در این سفر ملکوتی هم به هیچ چیزی جز خداوند متعال قانع مشو و تا به خودِ خداوند نرسیدی دست از تلاش و طلب بر ندار!
ارمین عبدلی
همانند شادکامی کسی که پیوسته در باغ‌های بهشت با اولیاء خدا به سر می‌برد
moallemgomnam

حجم

۱۰۹٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۱۷۲ صفحه

حجم

۱۰۹٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۱۷۲ صفحه

قیمت:
۲۲,۰۰۰
تومان