نظرات کاربران درباره کتاب صوتی جهنم بهشت
۴٫۰
(۵۳)
F.j
جهنم بهشت داستان تقابل بین سنت یا تجدد، عشق یا وفاداریه توی خانواده ی مهاجری که نه میتونن هندی بمونن و نه میخوان که امریکایی بشن!
اولین بار توی دوران نوجوانی به وسیله ی سایت رنگی رنگی این داستان رو خوندم. چون سنم کم بود و ترجمه مبهم متوجه یکسری دقایق و ظرایف اونطور که باید نشدم. پس اگر سنتون پایینه شاید نیاز باشه که چند بار این داستان رو بخونید و گوش بدید تا متوجه همه چیز بشید. حتما هم به روانی ترجمه دقت کنین(البته خب این داستان فارغ از ممیزی هم نیست).
گویندگی هم خوبه و میشه گفت این صدا با سن راوی داستان تناسب داره.
خب بریم سراغ خود داستان!
کلا اگر آثار جومپا لاهوری رو بخونید یک فرمول تکرار شونده دارن: روایت خانواده ی مهاجر هندی به امریکا که بین سنت و تجدد در گذر هستن.
شاید به نظر این یک نقص به حساب بیاد اما دقیقا هنر نویسنده اینجاست که موضوع و دغدغه ای یکسان رو هر بار متفاوت تعریف میکنه! یه طورایی مثل سعدی خودمون! که مضمون ۹۰ درصد اشعارش یکیه اما طوری شعر میگه که متوجه تکراری بودنش نشی.
دلیل دیگه ای که باعث شد این داستان تو ذهنمبرجسته بمونه شخصیت پردازی خارق العاده اش هست..
فاصله ی مادر و دختر هر چی که میگذره بیشتر میشه... بینشون رو دروغ های مصلحتی پر میکنه. دروغ هایی که باعث میشن دختر حس کنه اصطلاحاً همرنگ جماعته... اون از شلوار کامیز که مادرش مجبورش میکنه بپوشه متنفره چون اینطوری بقیه فکر میکنن با بنگالی ها راحت تره... مادر هم روز به روز به خاطر رازی که توی دلشه دور و دور تر میشه... حتی با خودشم بیگانه میشه...افسردگی پنهانی توی جامعه ی مدرن امریکایی سراغش میاد که میتونست زندگی دخترش رو کاملا متفاوت با الان کنه.
این داستان برای خانواده های مهاجر میتونه خیلی چیزها رو تداعی کنه و کمک کننده باشه... همچنین این کتاب رو به علاقه مندان به نویسندگی توصیه میکنم. امیدوارم از این روایت زنانه ی جذاب لذت ببرید!~
#چالش_کتابخوانی_۱۴۰۳
amine
اثری دیگر از #جومپا_لاهیری
بعد از شنیدن #مترجم_دردها، از این نویسنده، از آنجا که پرداختن او به موضوع بیهویتی، برایم جذاب بود، کنجکاو شدم اثر دیگری هم از او بخوانم، یا بهتر است بگویم، بشنوم.
خوشبختانه یک کتاب صوتی دیگر هم در طاقچه از این نویسنده موجود بود؛ #جهنم_بهشت .
موضوع اصلی این کتاب نیز همچون داستانهای کوتاهش در کتاب ترجمان دردها، مهاجرت و از خودبیگانگی است، موضوعی که نشات گرفته از زندگی شخصی خود نویسنده است.
اما تکراری بودن موضوع از جذابیت داستان نهتنها کم نکرده، بلکه لاهیری با خلاقیتی ستودنی، در این داستان نیز به زیبایی تقابل فرهنگ شرقی و غربی و حتی سنت و مدرنیته را به تصویر کشیده است. در پایان داستان هرچند که ترازوی جامعه شرق سنگینتر است و لاهیری تمام نظراتش را در این مورد به خورد مخاطب میدهد، اما به قدری، هنرمندانه توصیف شده که حالت خطابه گونه نداشته و به دل مینشیند.
روایت ظاهریای که کتاب دنبال میکند، نیاز زنانه به مورد توجه و محبت بودن است. و حتی ممکن است تا حدی مردستیزانه نیز به نظر برسد، اما در واقع همین روایت نیز در دل همان موضوع اصلی از خودبیگانگی و بیهویتی، قابل بررسی است.
پایانبندی کتاب به نظرم آنقدر مقبول بود که بشود کتاب را به افرادی که مذهبی نیستند داد.
و چون داستان از زبان دختری است که ماجرا را از دید خود بیان میکند، هرچند کتاب،صحنههایی دارد، اما شاید با اغماض بشود به نوجوانها هم پیشنهادش داد.
Mohammad Nemati
قبل از هر چیزی از گویندگی عالی کتاب از خانوم خدومی متشکرم
و صدای خوب ایشون باعث شد کتاب رو تو کم ترین زمان ممکن بشنوم ولی تنها نکته منفی این بود که انگار نفس کم می آوردن و یه صدای ((همم)) شنیده می شد.
کتاب رو اگه بخواییم تو یه جمله خلاصه بکنیم ، ((حس غربت)) هستش این کتاب درباره چالش های خانواده ای آسیایی با فرهنگ به شدت متفاوت آمریکا هستش و تجربه و احساسات این خانواده رو بیان میکنن راوی داستان دختر یک خانواده بنگلادشی یا هندی هستش که در آمریکا با مردی که هم وطن خود شون هستش آشنا میشن و اون جا رابطه ای شکل میگیره بین مادر این دختر و مرد هموطن که چالش هایی برای مادر خانواده به وجود میاره...
به شخصه از شنیدن این کتاب لذت بردم ، اگه خانواده ای هستید با فرهنگ آسیایی که احیانا قصد مهاجرت به یک کشور غربی رو دارید میتونید با گوش دادن به این کتاب به شدت کوتاه چند تا از چالش های موجود رو درک کنید این کتاب از نوع ادبیات مهاجرت شبیه به کتاب « همنوایی شبانه ارکستر چوب ها» هستش که چالش های مهاجرت رو بیان میکنن و از حس غربت و سختی های مهاجرت صحبت میکنه #چالش_کتابخوانی_۱۴۰۳
وانیا
به نظر من کتاب دلنشین و قشنگی بود . حس یک زن گرفتار سنت و دختری علاقهمند به دنیای آزادی رو میشد کاملا لمس کرد.
فاطمه فخاریان
بسیار زیبا بود با گویندگی عالی ممنونم🙏
خطر لو رفتن داستان.....
درمورد زن و شوهر هندی که مهاجرت کردن امریکا و راوی داستان دخترشون هست و اون ها با یک جوان ۲۵ ساله هندی اشنا میشن و اون پسر جوان با زن خانواده صمیمی میشه و تنهایی و غربت اون ها رو پر میکنه تا اینکه تصمیم به ازدواج بایک دختر امریکایی میگیره...جالب بود
اسما
اگر یکی از کتابهای جومپا لاهیری را بخوانید انگار همه کتابهایش را خوانده اید. محتوا و کاراکتر تمام داستانهایش مشترکند. این کتاب را توصیه نمیکنم.
nayereh
صدای گوینده جالب بود
اما داستان ساده و خالی بود
فیلم هندی که زود تهش جمع میشه
در عنوان کتاب بی محتوا حساب میشه
کاربر 8575749
اولین کتابی بود که از این نویسنده گوش کردم ، واقعا قشنگ بود ، آخرش گریم گرفت 🥲
Amir Ganjkhani
جهنم بهشت: بازتابی از تجربه مهاجرت و هویت در قالب داستانهای کوتاه
جهنم بهشت اثر جومپا لاهیری، مجموعهای از داستانهای کوتاه است که به کاوش در تجارب مهاجران هندی در ایالات متحده میپردازد.
این اثر به واسطه پرداخت ظریف به موضوعات هویت، فرهنگ و چالشهای زندگی در سرزمینی ناآشنا، موفق به کسب جایزه پولیتزر شده است.
داستانهای این مجموعه، خواننده را با زندگی شخصیتهایی آشنا میکند که از سرزمین مادری خود راهی دیاری جدید شدهاند.
هر کدام از این شخصیتها با چالشهای منحصر به فردی در زمینههای مختلفی مانند سازگاری با فرهنگ و زبان جدید، حفظ هویت فردی، یافتن جایگاه در جامعه میزبان و حفظ روابط با خانواده و دوستان روبرو هستند.
پیام محوری این اثر، دگرگونی هویت انسان در پی مهاجرت و ضرورت سازگاری با شرایط جدید است.
لاهیری به زیبایی نشان میدهد که چگونه مهاجران در تقلا برای یافتن جایگاه خود در دنیای جدید، ناگزیر به بازتعریف هویت و درک تازهای از خود و جایگاهشان در جهان هستند.
جهنم بهشت به علاقمندان به داستانهای کوتاه و ادبیات مهاجرت، به ویژه آن دسته از خوانندگانی که به دنبال آثار عمیق و تأملبرانگیز هستند، اکیدا توصیه میشود.
این اثر به واسطه پرداخت ظریف به موضوعات انسانی و اجتماعی، دریچهای نو به سوی درک تجارب مهاجران و پیچیدگیهای هویت در دنیای مدرن میگشاید.
با این وجود، همانند هر اثر ادبی، جهنم بهشت نیز خالی از ایراد نیست.
برخی منتقدان ترجمه فارسی این اثر را نامطلوب ارزیابی کردهاند و برخی دیگر نیز از لحن غمانگیز و تاریکی داستانها انتقاد داشتهاند.
انتخاب نهایی در خصوص مطالعه این اثر به عهده خواننده است.
اما بدون شک، جهنم بهشت اثری ارزشمند و خواندنی است که میتواند دیدگاه خواننده را نسبت به زندگی مهاجران و مفهوم هویت دگرگون کند.
شباهتها به دیگر آثار:
مهاجران اثر آلکساندر هسه: این اثر به کاوش در تجارب مهاجران و چالشهای هویت در سرزمینی ناآشنا پرداخته و به بررسی پیچیدگیهای هویت و تعلق در دنیای مدرن میپردازد و به خواننده در درک بهتر این مفاهیم کمک میکند.
دلیل شباهت: این اثر از نویسندگانی شناختهشده در حوزه ادبیات مهاجرت هستند و به واسطه پرداخت ظریف به موضوعات هویت، فرهنگ و چالشهای زندگی در سرزمینی ناآشنا، مورد تحسین منتقدان و خوانندگان قرار گرفتهاند.
#چالش_کتابخوانی_۱۴۰۳
کتاب خوان
همان طور که در معرفی کتاب اومده یکی از داستان های کتاب خاک غریب ... داستان در مورد جوانی که از کلکته برای تحصیل به آمریکا میره و با سختی های روبرو میشه که در کتاب به خوبی این مشکلات بیان نشده اونجا با یک خانواده بنگالی آشنا میشه و از برگشتن منصرف میشه ادامه تحصیل میده و ازدواج میکنه...
این کتاب با اینکه خوانش بسیار عالی داره واحساسات با کلام کتابخوان به طور کامل منتقل میشه اما موضوع داستان چنگی به دل نمیزنه و نتیجه خاصی از این داستان نمیشه گرفت این درحالیه که نه در مورد کشور مبدا و نه مقصد و نه حتی در مورد مشکلات مهاجرات حرف زیادی زده نمیشه به خاطر گفتار زیبا خانم مخدومی سه ستاره به این کتاب میدم و این کتاب رو به کسانی که محتوا براشون خیلی مهم زیاد پیشنهاد نمیکنم .
#چالش_کتابخوانی_۱۴۰۳
کاربر ۶۶۸۴۴۹۵
بیانی ساده و واقع گرایانه از زندگی بود از نبود عشق و توجه در جایی که باید از تفاوت اندیشه ها و دیدگاه ها از جغرافیایی که خوب یا بد تفاوت دیدگاه و مسیر زندگی رو سبب میشه در واقع شاید در نگاه اول بنظربیاد که یه چیز تکراری رو نویسنده داره به وصف میکشه ولی وقتی دقیق گوش کنیم متوجه میشیم همین به ظاهر تکرار چقدر میتونه آموزنده باشه
بهناز
خب فرهنگ بسیار بدی داشتن که یک مرد جوان رو به عنوان همشهری و یا هم وطن در غربت تو خونه خودشون مهمون می کردن با وجود یک دختر کوچک و زن جوان خب نتیجه اش هم میشه شکل گیری همچین احساساتی و می تونست از این بدتر هم باشه
به نظرم داستان مبتذلی بود
علیرضا
حس و حال خوبی رو منتقل میکنه. شخصیت هایی دوست داشتنی و مملوس داره. و همین باعث میشه این داستان رو حتما پیشنهاد کنم 👌
emoshtagh
از کتاب ترجمان دردها از این نویسنده خوشم میآمد و این داستان کوتاه با این خوانش روان بسیار توجهم را جلب کردو لذت بردم .
maryam mafakheri
برای من آشنایی با شیوه زندگی مردم سایر کشورها جالب است، در این کتاب به لطف کتاب خوان خوش صدا خانم شکوفه مخدوم، زندگی هندی _ امریکایی ها در امریکا آشنا شدم.
زهرا علیمحمدی
کتاب کوتاه و جذابی هست برشی از خاطرات یک دختر هندی امریکایی تقابل دوفرهنگ و سردرگمی والدینی که در این میانه با فرهنگ سنتی هندی میخواهند دختری را در امریکا بزرگ کنند از طرفی رنج هافقدان ها و احساسات یک زن شرقی در بستر خیلی سنتی زنی که از طرفی مقید به خانواده و ازدواجش هست از طرفی نیاز به مورد توجه بودن نیاز به دوست داشته شدن را در وجود مرد دیگه ای جستجو میکنه کتاب ترجمه روانی داره گویندگی خوبه و کلا یک داستان کوتاه جذاب را روایت میکنه
asma
واقعا عالی👏🏼👏🏼
لیلا
جالب نبود
کیانا شفایی
زیبا، کوتاه و جذاب.در فیدیبو نسخه رایگانش رو گوش کردم و خیلی برام جذاب بود.
AS4438
خوب بود، خیلی خوب بود.
کاربر ۳۴۵۱۳۵۶
یکی از کارهای جذاب جومپا لاهیری همراه با خوانشی جذاب
laya
خیلی زیبا و ارامشبخش بود🌸🌸
آزاد
داستانی کوتاه و جذاب از خانواده هندی ساکن آمریکا، تقابل و تعامل فرهنگها، ماجرای خلأهای عاطفی، عشق و نفرت، دوستی و جدایی، تغییر... و زندگی که در جریان است.
کار نویسنده، مترجم و گوینده عالی بود.
کاربر ۲۷۱۶۴۷۱
من نسخه رایگان این کتاب رو در فیدیبو گوش دادم وااقعا عالی بود خیلی داستان خوبی داره
fa_setayesh
سلام وقت بخیر چطور در فیدیبو رایگان گوش بدم؟! اونجا هم که با همین قیمت بود
ماهی کوچولو
گویندگی کتاب واقعا خوب بود اگه بخوام به کسی توصیه کنم کتاب رو میگم اگر کتابهای زن محور علاقه دارند مطالعه کنند . اما اگر دنبال هیجان یا نتیجه خاصی هستید این کتاب روایت روزمرگی داشت و زندگی عادی هست پس اگه این مدل روایت هارو دوست ندارید پیشنهادش نمیکنم. رابطه مادر و دختر توی کتاب تقابل نسل های گذشته و آینده را نشان میداد که جذاب بود و حتی شاید خودتون همچین تجربه ای داشته باشید. مادر در گذشته روی زندگی خودش ،انتخاب همسر و هیچکدوم از بخش های زندگیش کنترل نداشت و سعی میکرد همون کار رو با دخترش انجام بده و رفتارهاش تلاش برای کنترل کردن بود .
مردی که خودش نمیخواست رابطه ای با خانواده اش داشته باشه اما همه اینها رو از چشم همسرش میدیدن که باز نکته ای بود که توجه امو رو جلب کرد.
به چیزهایی اشاره شده بود که شاید کمتر توی زندگی بهش توجه کنیم.
در کل تجربه جالبی بود خوندنش ولی برای من نکته منفی این بود که دلم میخواست بیشتر ماجراها رو باز کنه اما کتاب کوتاهی بود . در کل قلم نویسنده رو دوست داشتم و برای اولین کتابی که از نویسنده خوندم ازش لذت بردم . کتاب های دیگه نویسنده رو هم امتحان میکنم. کتاب هایی که شبیه این کتاب بود کتاب کیم جی یونگ متولد ۱۹۸۲ #چالش_کتابخوانی_۱۴۰۳
منیره
برای ما ایرانی ها که مدام به مهاجرت فکر میکنیم خوب است.کتابی که چالش قرار گرفتن درفرهنگ غرب را نشان می دهد. زندگی دختری آمریکایی هندی تبار که حد فاصل دوفرهنگ متفاوت را زندگی کرده و محدودیت های زنان شرق را توضیح میدهد.
کاربر 4196753
اگر تازه مطالعه رو شروع کردید کتاب بدی نیست اما اگر اهل مطالعه هستید داستان خیلی به یادموندنی نخواهد بود و خیلی چنگی به دل نمیزنه، داستان در کل درباره اختلاف فرهنگی ای هست که بین یه بنگالی و آمریکایی وجود داره ،و کمی به مهاجرت و تقابلی که بین آدمایی که از شرق و آسیا به غرب و آمریکا مهاجرت میکنن اشاره میکنه و آخر کتاب هم نشون میده که در نهایت کمی نرم تر و منعطف تر میشن ، خوانش کتاب و دوست داشتم و گوینده خوب بود
#چالش_کتابخوانی_۱۴۰۳
Elham Hadadi
لحن و بیان گوینده عالی بود اما از نظر اخلاقی من توصیه نمی کنم.مخصوصا برای افراد تا بلوغ فکری چرا که این مدل زندگی برازنده آدم نیست به دور از هر مذهب و آیینی
یاسر عبدلی
# چالش _ کتابخوانی _۱۴۰۳
خارج از بحث فرهنگ های متفاوت ، شیوه زندگی ، برخورد با مشکلات و چالشها، توی داستان از ابراز عشق و محبت اعضای خانواده به همدیگه خبری نیست .و پندی که میگیرم اینکه برای خانواده وقت بزاریم پدر و مادر باید با فرزند خود دوست باشند ، فرزندمان بیرون خونه به دنبال آرامش و آسودگی نباشه و توی خونه به اون نشون بدیم .
خانواده های که قصد مهاجرت دارند برای کار یا تحصیل باید از همچین داستانهایی درس بگیرند . در عین به روز بودن و یادگیری فرهنگ جدید اصول و قواعد زندگی خود رو از یاد نبرند.
گویندگی خیلی خوب و به سن راوی نزدیک است
ملیکا بشیری خوشرفتار
کوتاه و مختصر و مفید در باب تفاوت فرهنگها و مشکلات احتمالی آن در ازدواج دو شخص و نیز مشکلات غربت.
بسیار عالی و دلپذیر بود.
توصیه میشود.
کاربر ۳۹۹۸۶۷۹
داستان جالبی بود که ممکن برای هر کسی اتفاق بیافتد ، داستان یک عشق نافرجام که ممکن هر کسی تجربه ش کنه و اینکه بعد از شکستن قلبت چطور بتونی خودت رو جمع و جور کنی و ادامه بدی خیلی مهم هست
کاربر ۳۷۴۵۰۴۲
کتاب جهنم، بهشت اولین کتابی بود که از جومپا لاهیری گوش میکردم و فضای داستان برام تازگی داشت. گویندگی خانم مخدومی عالی بود و مکث هایشان هنگام خوانش کتاب به موقع بود و با لحن بسیار مناسبی کتاب را خوانده اند که کاملا باعث می شد جذابیت کتاب بسیار بیش از پیش بشود.
داستان به خوبی تاثیر مهاجرت روی فرهنگ و رفتار و شخصیت برخی افراد رو نشون می ده. داستان از زبان دختری به نام یوشا روایت می شه که در خانواده ای بنگالی در آمریکا زندگی می کنه. یوشا درباره مردی به نام پراناب چاکرابورتی توضیح می ده، دانشجوی هندی ای که در دانشگاه ام آی تی تحصیل می کنه و قصد داره تا به کلکته برگرده اما بعد از آشنا شدن با یوشا و مادرش، کم کم تصمیمش عوض می شه و بسیار زیاد به خانه آنها می آد و با خانواده آنها صمیمی می شه و حتی مادر یوشا را بودی (کلمهای که برای همسر برادر بزرگتر استفاده می شود) صدا میزنه. در ادامه هم پراناب با فردی به نام دبورا ازدواج می کند و ... .
اگر قرار باشد از این کتاب پیامی را به ذهن بسپرم، این پیام این است که در ازدواج تنها علاقه مهم نیست و همسویی در فرهنگ نیز تاثیر بسزایی در رابطه با این موضوع دارد و اینکه تاثیر مهاجرت بر فرهنگ و ... افراد را نمی شود دست کم گرفت.
این کتاب را به افرادی پیشنهاد می کنم که بخواهند داستانی کوتاه و مفید درباره تاثیرهای مهاجرت روی فرهنگ افراد و نیز فرهنگ بنگالی ها بخوانند.
این کتاب کتابی کوتاه هست و می تونین خیلی زود تمامش کنین و از آن لذت ببرین.
درباره ویژگی های منفی کتاب، میتونم بگم من بخش پایانی کتاب رو دوست نداشتم و به نظرم میتونست بهتر تموم بشه، پرداختن زیاد به جزئیات فرهنگ بنگالی ها در بخش هایی از کتاب برام کمی خسته کننده بود و میتونست از لحاظ محتوا قوی تر باشه. #چالش_کتابخوانی_۱۴۰۳
کاربر 1403136
نویسنده در داستان اصالت خود و فرهنگ و عادات مردم محلی خود را از یاد نبرده و با توصیف هایی که کرده ، میتوان خود را در آن فضا و شرایط احساس کرد و در کل با سبک خاصی داستان را نوشته
Rose
اولین کتاب برای چالش کتابخوانی طاقچه از یک نویسندهی هندی انتخاب کردم . هدف این چالش "جهانگردی" هستش از این رو این کتاب هم کتاب مناسبی چرا که غیر مستقیم در متن کتاب به خوبی با فرهنگ هندی آشنا میشنویم. با موضوعات ریز و درشتی مثل نوع آرایش صورت و مو، آشپزی، الفاظ و نسبتهای خانوادگی، نوع تربیت، رسم و رسومات پوشش و مراسمها ، ازدواج،دیدگاه بنگالیها و هندیان به خارجیها و غیره آشنا میشویم. حتی کلمات بنگالی و ساده هم یادمیگیریم .
پس این کتاب رو به افراد کنجکاو و مشتاق به یادگیری فرهنگهای جدید ، و علاقهمندان ژانر اجتماعی توصیه میکنم. از سمتی دیگر، داستان طولانی نیست و برای کسانی که وقت زیادی ندارند هم مناسب است. بنظرم داستان به درد افراد با سن کم نمیخورد چرا که کتاب برایشان قابل درک نیست. حسادت زنانه. روابط شکننده بین مادرها و دختر. بحران هویتی که کودکان مهاجران حس میکنند. برای افرادی با سن کم، حدس میزنم داستانی پوچ و سادهای بنظر برسد . ترجمه بنظرم مورد قبوله. مترجم به متن اصلی کتاب وفادار بوده. خوانش کتاب متناسب با شخصیت اصلی کتاب هستش. نکتهای که در این کتاب در ذهنم مانده این است که ما انسانها باید چندین نقش برای خود داشته باشیم. کسی که شخصیت و نقش خود را به "همسر" یا "مادر" محدود کند، بالاخره روزی به پوچی میرسد. روزی میرسد که فرزندتان دیگر به شما نیاز ندارد . شاید روزی برسد که عشق همسرتان به شما ته بکشد. آنوقت چه؟ یادتان باشد که شخصیتی مستقل داشته باشید، همسایهای خوب، دانشجو، بخشی از جامعه و ... . هویت ما باید از چندین نقش تشکیل شود. وگرنه منزوی میشویم و با بحران هویت رو به رو میشویم.
#چالش_کتابخوانی_۱۴۰۳
MRYM
هم از کتاب و هم از گویندگی خوشم اومد👍
donya
خیلی داستان دلنشینی داشت
mehran
دنیای متفاوت انسانها،داستان جالبی بود و اینکه نزدیک بودن دنیای انسانها میتونه زندگی بهتری براشون فراهم کنه،نمیخوام نتیجه اخلاقی بگیرم فقط برداشتمو نوشتم.
زمان
۱ ساعت و ۴ دقیقه
حجم
۵۹٫۲ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد
زمان
۱ ساعت و ۴ دقیقه
حجم
۵۹٫۲ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد
قیمت:
۴۵,۰۰۰
تومان