کتاب گنجشکهای بابا
معرفی کتاب گنجشکهای بابا
هاجر پورواجد در کتاب گنجشکهای بابا، خاطرات شهید مدافع حرم، مرتضی کریمی شالی را روایت میکند.
مرتضی در گیر و دار روزهای جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۶۰ به دنیا آمد. ۳۴ سال بعد در دی ماه سال ۱۳۹۴ ، در حالی که تنها ۱۱ روز از عزیمت او به سوریه میگذشت به شهادت رسید.
خلاصه کتاب گنجشکهای بابا
داستان گنجشکهای بابا از روزهای بهمن ماه ۱۳۶۰ و تولد مرتضی کریمی شالی آغاز میشود. مرتضی در گیر و دار روزهای جنگ تحمیلی عراق و ایران به دنیا آمد و تولدش با شهادت پسرداییاش همراه بود. این شهید مدافع حرم در خانوادهای مذهبی و انقلابی رشد یافت، در ۲۲ سالگی ازدواج کرد. مرتضی در حالی که از ۱۲ سال از زندگی مشترکش میگذشت و صاحب ۲ فرزند بود، با هدف دفاع از حق در دی ماه سال ۱۳۹۴ به سوریه اعزام شد. ۱۱ روز بعد در ۲۱ دی ماه و در حالی که برای به عقب آوردن آمبولانسی که حامل پیکرهای مطهر شهدا و تعدادی از مجروحان رفته بود، به شهادت رسید. باید خاطرنشان ساخت هاجر پور واجد زندگینامه شهید مرتضی کریمی را در چند فصل با عناوین لبخند مادر، تکیه، بادیگارد، عروس شال، گنجشکهای بابا، هوای این روزای من هوای سنگره، وصیتنامه شهید، تصویر و راویان به رشته تحریر درآورده است.
خواندن کتاب گنجشکهای بابا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
مطالعه کتاب گنجشکهای بابا را به علاقمندان ادبیات پایداری پیشنهاد میکنیم.
جملاتی از کتاب گنجشکهای بابا
شت روز، از تولد مرتضی گذشته بود. تلفن خانه به صدا درآمد. پدرم جواب داد. یکدفعه تو هم رفت؛ اما سریع خودش را جمع کرد. مادرم خوابیده بود. بقیه هم توی پذیرایی نشسته بودیم. داشتم برای ناهار سیبزمینی پوست میکندم و مادربزرگم برنج میشست، خاله سبزی پاک میکرد. مصطفی هم که یک سال از مرتضی بزرگتر بود، بیشتر کنار مادر میرفت. محمدرضا که مریض بود، روی ویلچر نشسته بود. معصومه هم جاروی کوچولویی به دستش گرفته بود و داشت حیاط را جارو میزد.
پچپچها شروع شد. پدر، خاله را به گوشه حیاط برد. آرام صحبت کردند. دوباره وارد پذیرایی شدند و پیش مادربزرگ نشستند. یک چیزی به مادربزرگ گفت. نگاهها فرق کرد. چهرهها مثل ماتمزدهها شد. من هم کنارشان رفتم. متوجه شدم که خبر شهادت پسرداییام، حسین، را آوردهاند؛ اما جنازه ندارد. از طرفی پسرهای خاله و عمو و داییام هم مفقودالاثر شده بودند. هنوز داغشان را فراموش نکرده بودیم.
برای مطالعهی جملههای بیشتری از کتاب گنجشکهای بابا، بخش نمونه کتاب را رایگان دانلود کنید.
داستان قشنگی از زندگی شهید جاوید الاثر مرتضی کریمی به قلم خانم پورواجد عزیز😍☺☺