کتاب خبر و روزنامه نگاری در عصر دیجیتال
دستهبندی:
امتیاز:
از ۲ رأیخواندن نظرات
خواندن نظراتمعرفی کتاب خبر و روزنامه نگاری در عصر دیجیتال
انتشار خبر و روزنامهنگاری تغییر کرده است، چون جهان تغییر کرده است. امروزه ما با شرایط پیچیدهای از روزنامهنگاری روبهرو هستیم؛ این پیچیدگی که از قضا ناخوشایند است، محصول توطئهٔ اتاقهای خبر نیست، بلکه ناشی از عواملی است که محسوساند، اما ظاهراً بهچشم دیده نمیشوند. دنیای امروز ما لبریز از رسانه است؛ آنها برای خواب و خوراک ما، نوع لباس پوشیدن، راهرفتن، حرفزدن و فکرکردن ما برنامهریزی میکنند. سرعت تحولات بهگونهای است، که رسانه نیز دربندِ رسانه گرفتار است. به عبارت دیگر، دنیا ۲۴ ساعته رسانهای است و بهقولی، خودِ رسانه نیز به بستری برای لینک فوری اطلاعات بدل شده است.
در دنیایی که رسانهها به عنوان بستر نهایی زندگی سیاسی عمل میکنند، روزنامهنگاری کاملاً مستقل شاید دیگر فرصت ظهور نیابد؛ به قول نیکلاس لوهمان، جامعهشناس آلمانی حوزهٔ رسانه که رسانههای جمعی را بهعنوان یکی از سیستمهای شناختی کلیدی جامعهٔ مدرن میشناسد، سؤال مهم و اساسی این است: «چگونه ممکن است اطلاعاتی را دربارهٔ جهان و دربارهٔ جامعه بپذیریم، وقتیکه میدانیم چگونه تولید شده است.»
کتاب «خبر و روزنامه نگاری در عصر دیجیتال» بهطور کلی نگاهی انتقادی به رویکرد رسانهها در زمانهٔ ما دارد. در این اثر ۷ مقاله از میان ۶۰ مقاله کتاب ارزشمند «خبر و روزنامهنگاری راتلج» انتخاتب شده است. این مجموعه مقالات، با نویسندگانی که هر کدام در موضوع خود، نظریهپرداز و بهحدِّ کافی دارای شهرت هستند، سعی دارد اُفق تازهای مقابل دیدگان مخاطب بگذارد و از زاویهای بعضاً بدیع، جنبههایی قابل تأمل از بحثهای متنوع خبر و روزنامهنگاری در عصر و زمانهٔ فعلی را به چالش بکشد.
دروازهبانی و گزینش خبر بهعنوان میانجیگری نمادین، خبر جدی در برابر خبر هجو: جدایی میان خبر و سرگرمی، چشم جدیدِ ناظران: تغییرشکل گزارشگری تحقیقی، جریان بینالمللی اخبار، خبر رادیویی: بازسازی اجتماع، خبر تلویزیونی در عصر جهانی اطلاع سرگرمی و خبر در عصر دیجیتال عناوین مقالات این کتاباند.
پیوست رسانه ای
حمید ضیاییپرور
اقتصاد رسانه در ایران؛ علل ناکارآمدی رسانههای خصوصی ایران با تأکید بر مطبوعاتعلیرضا بختیاری
نرم خبر، سخت خبر؛ خبرنویسی پیشرفتهمحمدرضا نوروزپور
رسانه، قدرت نرم و امنیتمصطفی ساوه درودی