معرفی و دانلود کتاب زمین خانه ما در خطر است pdf + خلاصه رایگان

کتاب زمین خانه ما در خطر است

بدون نظرنوع کتاب
علیرضا محمدی

معرفی کتاب زمین خانه ما در خطر است

کتاب زمین خانه ما در خطر است نوشته علیرضا محمدی را انتشارات اندیشه اتمی منتشر کرده است. این اثر مجموعه‌ای از یادداشت‌ها، مقاله‌ها و شعرهاست که هم به رابطه‌ی انسان و طبیعت می‌پردازد و هم از زاویه‌های گوناگون به آب، خاک، پوشش گیاهی، باغ، کشاورزی و بحران‌های محیط‌زیستی نگاه می‌کند. در بخش‌های مختلف کتاب هم هشدار درباره‌ی برهم‌خوردن تعادل طبیعت دیده می‌شود و هم تأملی درباره‌ی نقش فرهنگ و آگاهی در حفظ محیط زندگی. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب زمین خانه ما در خطر است

کتاب زمین خانه ما در خطر است نوشته‌ی علیرضا محمدی مجموعه‌ای چندبخشی است که از برگزیده‌ها، شعرها و مقاله‌هایی درباره‌ی طبیعت، منابع طبیعی، کشاورزی، باغ ایرانی و محیط‌زیست تشکیل شده است. کتاب از همان آغاز بر این نکته تکیه دارد که حیات روی زمین در پیوندی دقیق میان جانداران و محیط شکل گرفته و انسان با جداشدن از این تعادل به یکی از عوامل اصلی تخریب زیستگاه‌ها تبدیل شده است. همین نگاه محور مشترک فصل‌های گوناگون این اثر است؛ از یادداشت‌های شخصی و ادبی گرفته تا نوشته‌های تحلیلی درباره‌ی آبخیزداری، مرتع‌داری، جنگل‌داری و نقش انسان در دگرگونی محیط طبیعی کره‌ی زمین.

علیرضا محمدی فقط به هشدارهای کلی بسنده نمی‌کند و دامنه‌ی موضوعاتش را به عرصه‌های مشخص‌تری می‌برد. در فصل شعرها مضمون‌هایی مثل کویر، فرسایش خاک، قطع درختان و پیوند آب و گیاه به زبان منظوم آمده‌اند و در فصل‌های بعدی مقاله‌هایی درباره‌ی اهمیت منابع طبیعی در تداوم کشاورزی، جایگاه باغ‌های سنتی در فرهنگ ایران و اثر مداخله‌های انسانی بر طبیعت دیده می‌شود. عنوان‌هایی مانند آبخوانداری و آبخیزداری، کویرزدایی و تثبیت شن‌های روان، مرتع‌داری و جنگل‌داری نشان می‌دهند که اثر به جنبه‌های مختلف حفاظت از سرزمین توجه دارد.

کتاب زمین خانه ما در خطر است از نظر حال‌وهوا میان تأمل فرهنگی، دغدغه‌ی زیست‌محیطی و نگاه آموزشی حرکت می‌کند. بخشی از متن به خاطره، افسانه و تجربه‌ی مطالعه اختصاص دارد و بخشی دیگر به توضیح فرایندهایی می‌رسد که نابودی پوشش گیاهی، فرسایش خاک، سیلاب و گسترش بیابان را به هم پیوند می‌دهند. در کنار این‌ها علیرضا محمدی بر نقش مردم، نهادها، پژوهش و آموزش نیز تأکید کرده است. این اثر تصویری یک‌دست از یک مسئله‌ی واحد می‌سازد؛ زمین فقط محل زندگی انسان نیست، بلکه شبکه‌ای از پیوندهای زنده است که آسیب‌دیدن هر بخش آن بر همه‌چیز اثر می‌گذارد.

خلاصه کتاب زمین خانه ما در خطر است

کتاب زمین خانه ما در خطر است مجموعه‌ای از نوشته‌ها و شعرهاست که یک دغدغه‌ی مرکزی را دنبال می‌کند؛ برهم‌خوردن تعادل طبیعت بر اثر دخالت‌های انسانی. نویسنده از توضیح کلی درباره‌ی اکوسیستم‌ها و جایگاه انسان آغاز می‌کند و سپس به موضوع‌هایی مثل آب، خاک، پوشش گیاهی، فرسایش، کویرزایی، کشاورزی، باغ ایرانی و حفاظت از منابع طبیعی می‌رسد. در بخش‌های تحلیلی پیوند مستقیم منابع طبیعی با دوام زندگی و تولید کشاورزی مطرح می‌شود و در بخش‌های ادبی همین نگرانی به زبان تصویر و شعر بیان می‌شود. این کتاب درمجموع بر این نکته پافشاری دارد که حفظ محیط‌زیست فقط یک موضوع طبیعی نیست، بلکه به فرهنگ، آموزش، مشارکت اجتماعی و شیوه‌ی زندگی انسان هم گره خورده است.

چرا باید کتاب زمین خانه ما در خطر است را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب زمین خانه ما در خطر است را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب پیوند آب، خاک، گیاه و زندگی انسانی را در کنار هم نشان می‌دهد.
  • خواننده با مسئله‌ی تخریب طبیعت فقط در حد هشدار روبه‌رو نمی‌شود و با نمونه‌هایی از فرسایش، کویرزایی و نابودی پوشش گیاهی آشنا می‌شود.
  • بخش‌های مختلف اثر از شعر تا مقاله یک موضوع مشترک را از زاویه‌های متفاوت دنبال می‌کنند.
  • این کتاب اهمیت منابع طبیعی را در تداوم کشاورزی و سکونت انسانی روشن می‌کند.
  • مطالعه‌ی کتاب به شناخت بهتر نقش مشارکت مردم، آموزش و پژوهش در حفاظت از محیط‌زیست کمک می‌کند.
  • بخش مربوط به باغ‌های سنتی، رابطه‌ی طبیعت و فرهنگ ایرانی را در قالبی مشخص مطرح می‌کند.

خواندن کتاب زمین خانه ما در خطر است را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب زمین خانه ما در خطر است به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• خوانندگانی که می‌خواهند درباره‌ی بحران‌های محیط‌زیستی و ریشه‌های انسانی آن‌ها بیشتر بدانند.
  • کسانی که به موضوع‌های مربوط به منابع طبیعی، آب، خاک، جنگل و مرتع علاقه‌مند هستند.
  • کسانی که پیوند میان کشاورزی و حفاظت از طبیعت برایشان مسئله‌ای جدی است.
  • مخاطبانی که به نوشته‌هایی درباره‌ی باغ ایرانی و جایگاه طبیعت در فرهنگ ایران علاقه دارند.
  • خوانندگانی که دوست دارند یک موضوع اجتماعی و زیست‌محیطی را هم در قالب مقاله و هم در قالب شعر دنبال کنند.

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۳ شهریور ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب زمین خانه ما در خطر است و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابزمین خانه ما در خطر است
موضوعشعر نو، زیست‌شناسی
نویسندهعلیرضا محمدی
انتشاراتانتشارات اندیشه اتمی
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۴/۰۱/۰۱
فرمت کتابPDF
برچسبادبیات ایران

نظری برای کتاب ثبت نشده است.