معرفی و دانلود کتاب ماجرای شبی که خرس به کافه زد + خلاصه رایگان

مهدی شمقدری
انتشارات:
سنجاق

معرفی کتاب ماجرای شبی که خرس به کافه زد

کتاب ماجرای شبی که خرس به کافه زد نوشته مهدی شمقدری، روایت شب‌هایی است که در کافه‌ای کوچک و کم‌نور می‌گذرند؛ جایی که ورود شخصیتی به نام خرس، نظم عادی فضا را به‌هم می‌زند و گفت‌وگوها، خیال‌ها و هراس‌های پنهان را روی سطح می‌آورد. در مرکز این جهان، راوی، مُعِز و خرس ایستاده‌اند و از دل برخوردهای روزمره، پرسش‌هایی درباره‌ی زمان، مرگ، هویت و تنهایی شکل می‌گیرد. این رمان را نشر سنجاق منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب ماجرای شبی که خرس به کافه زد

کتاب ماجرای شبی که خرس به کافه زد نوشته‌ی مهدی شمقدری در فضایی محدود اما پرتنش می‌گذرد: کافه‌ای تاریک در شهری بارانی که به پاتوق چند آدم نامعمول تبدیل شده است. راوی که بیشتر ناظر است تا کنشگر، شب‌به‌شب به کافه سامان می‌رود و از خلال حضور مُعِز، صاحب کافه و شخصیتی مرموز به نام خرس، با جهانی روبه‌رو می‌شود که در آن مرز میان واقعیت، خیال، خاطره و هذیان مدام جابه‌جا می‌شود. آنچه این فضا را متمایز می‌کند فقط رخدادهای عجیب نیست، بلکه نوع نگاه اثر به جزئیات است؛ از اسم نوشیدنی‌ها تا سکوت‌های طولانی، از نور چراغ راهنمایی تا بخار فنجان‌ها، همه در ساختن حال‌وهوای کتاب نقش دارند.

این کتاب از فصل‌های کوتاه و پیوسته تشکیل شده است و هر فصل، ماجرایی مستقل اما مرتبط را پیش می‌برد. خرس فقط یک آدم عجیب نیست؛ او نیرویی برهم‌زننده است که هر بار با ورودش، لایه‌ای تازه از ذهن راوی و فضای کافه را آشکار می‌کند. در کنار او، مُعِز با خونسردی خاصش و راوی با وسواس فکری‌اش درباره‌ی زمان و مرگ، مثل دو قطب دیگر این جهان عمل می‌کنند.

کتاب ماجرای شبی که خرس به کافه زد بیش از آنکه بر حادثه‌های بزرگ تکیه کند، بر حس تعلیق، گفت‌وگوهای نامنتظر و تصویرسازی ذهنی استوار است. مهدی شمقدری پیوسته میان امر روزمره و امر غریب رفت‌وآمد می‌کند و از دل همین رفت‌وآمد، تنهایی، اضطراب، میل به تغییر نام و هویت، ترس از مرگ و نیاز به دیده‌شدن را پیش می‌کشد. نتیجه، اثری است که کافه را به صحنه‌ای برای بروز آشفتگی‌های درونی تبدیل می‌کند؛ صحنه‌ای که در آن هر شخصیت، چیزی از شکست، خیال یا یاغی‌بودن خود را آشکار می‌کند.

خلاصه داستان ماجرای شبی که خرس به کافه زد

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

راوی داستان ماجرای شبی که خرس به کافه زد، هر شب به کافه سامان می‌رود؛ جایی که مُعِز با منویی عجیب و رفتاری آرام، فضای ثابتی ساخته است. این تعادل با ورود خرس به‌هم می‌خورد؛ شخصیتی درشت، تیره‌پوش و پیش‌بینی‌ناپذیر که گاهی فریاد می‌زند، گاهی متن می‌خواند، گاهی می‌رقصد و گاهی آدم‌های غریبی را با خود به کافه می‌آورد.

راوی در برخورد با خرس، بیش‌ازپیش درگیر وسواس‌هایش درباره‌ی زمان، مرگ، هویت و ناتوانی در تغییر زندگی می‌شود. هر فصل، شبی تازه از این رفت‌وآمدها را نشان می‌دهد و کم‌کم روشن می‌کند که خرس فقط یک مشتری نامعمول نیست، بلکه حضوری است که ذهن و زندگی دیگران را به چالش می‌کشد.

چرا باید کتاب ماجرای شبی که خرس به کافه زد را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب ماجرای شبی که خرس به کافه زد را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب فضای یک کافه‌ی کوچک را به بستری برای طرح پرسش‌هایی درباره‌ی زمان، مرگ و هویت تبدیل می‌کند.
  • خواننده با شخصیتی روبه‌رو می‌شود که حضورش فقط روایی نیست و بر ذهن و رفتار دیگران اثر می‌گذارد.
  • فصل‌های کوتاه و اپیزودیک کتاب، امکان می‌دهند هر ماجرا جداگانه خوانده شود و در عین‌ حال به کلیت اثر وصل بماند.
  • جزئیاتی مثل منوی نوشیدنی‌ها، نور، صدا و اشیای کافه در شکل‌دادن به فضای اثر نقش فعالی دارند.

خواندن کتاب ماجرای شبی که خرس به کافه زد را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب ماجرای شبی که خرس به کافه زد به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به داستان‌هایی که در فضاهای محدود و شخصیت‌محور پیش می‌روند.
  • خوانندگانی که به تم‌های تنهایی، مرگ، اضطراب و بحران هویت علاقه دارند.
  • کسانی که از روایت‌های اپیزودیک با فصل‌های کوتاه و به‌هم‌ پیوسته استقبال می‌کنند.
  • مخاطبانی که دوست دارند در کنار داستان، با لایه‌های ذهنی و تأملات فلسفی شخصیت‌ها همراه شوند.
  • علاقه‌مندان به فضاهای شهری، کافه‌ای و شبانه که در آن جزئیات محیط بخشی از معنا را می‌سازند.

بخشی از کتاب ماجرای شبی که خرس به کافه زد

«آن شب، پیش از آنکه خرس وارد کافه شود، زمان داشت طبق روال همیشگی پیش می‌رفت. مُعِز پشت پیشخوان، مشغول آماده‌کردن سفارش دو دختر تین‌ایجی بود که خودشان را شبیه کُره‌ای‌ها کرده بودند و من همان همیشگی را سفارش داده بودم و با دستهٔ فنجان مشغول بودم و صورت سردم را با بخار گرم نوشیدنی نوازش می‌دادم. اسم این نوشیدنی در منو، «آشتی» بود. ترکیبی از قهوه و شکلات به همراه اندکی پودر زنجبیل و نارگیل که در فنجان چوبی بزرگی سرو می‌شد. بیش از آنکه طعم نوشیدنی برایم مهم باشد، همین اسم‌های عجیب‌و‌غریبی که مُعِز روی نوشیدنی‌هایش می‌گذاشت و خیال آدم را به کار می‌گرفت برایم جذاب بود. اسم بعضی نوشیدنی‌ها و توضیحات مربوط به آنها را اینجا می‌نویسم و دانه‌دانه شرح می‌دهم:

"دشنام": ترکیب قهو‌هٔ ترک و اسپرسو و شکلاتِ تلخِ تلخِ تلخ.

زیرش نوشته: نوشیدنیِ مخصوصی که جان می‌دهد برای زمانی که معشوقِ جان به جهان آغشته با شما کات کرده است. قیمتِ دشنام، ۵۰ هزار تومان است. هیچ‌چیز در جهان، رایگان نیست.

"آب": نوشیدنی خاصی نیست، همان دی هیدروژن مونوکسید است. قیمت خاصی ندارد. فقط برای نشستن، اندکی کشتنِ وقت و گلویی تر کردن است.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب ماجرای شبی که خرس به کافه زد و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابماجرای شبی که خرس به کافه زد
فرمت کتابEPUB
برچسبادبیات ایران

کاربر 3620327
۱۴۰۵/۰۶/۰۸

ویژگی کتاب از نظر من این است که به گونه ای روایت میشود که خواننده را با خود به داخل داستان میکشاند؛ به گونه ای که خواننده مشتاق ادامه دادن میشود. شاعرانگی، تخیل، و خلاقیت در خلق لحظات و عباراتی...بیشتر

۱۴۰۵/۰۵/۳۱

خواندن کتاب را توصیه می کنم.روایتی جذاب ،با خلق لحظه هایی که می توان با آن همزاد پنداری کرد.

m arani
۱۴۰۵/۰۵/۲۹

روایتی فوق العاده جذاب که خواننده را از محیط به ظاهر ساده و آرام به جهانی ذهنی و پر از هیاهو با عمقی فلسفی می برد. جهانی قابل فهم و ملموس که با قلم توانا و استعداد ادبی نویسنده بنا...بیشتر