معرفی و دانلود کتاب شبکش + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب شبکش

کتاب شبکش

۴.۰(از ۷ امتیاز)

معرفی کتاب شبکش

کتاب شبکش نوشته مریم ابراهیمی (شبگرد)، مجموعه‌ای از شعرها و قطعه‌های ادبی است که در آن عشق، فقدان، تاریکی، ایمان، مرگ و امید مدام در کنار هم قرار می‌گیرند و با هم درگیر می‌شوند. این اثر را انتشارات متخصصان منتشر کرده و فضای آن از سوگواری عاشقانه تا پرسش‌های تند درباره‌ی زندگی و حقیقت حرکت می‌کند. در بخش‌هایی از متن، صدای راوی از منتهای فرسودگی و دلتنگی بلند می‌شود و در بخش‌هایی دیگر، روزنه‌ای از ایستادگی و نجات دیده می‌شود. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب شبکش

کتاب شبکش نوشته‌ی مریم ابراهیمی (شبگرد) اثری است که از دو بخش اصلی با عنوان‌های احساسات خونین و حقیقت بهتان شکل گرفته و در آن شعرهای کوتاه، شعرهای بلند و قطعه‌های منثور در کنار هم آمده‌اند. هسته‌ی اصلی متن بر تجربه‌ی فقدان، عشقِ بی‌پاسخ، دلتنگی، فرسودگی روانی، کشمکش با مرگ و درگیری با مفهوم نور و تاریکی استوار است. راوی گاهی در جایگاه عاشقی رهاشده ظاهر می‌شود، گاهی در مقام کسی که با ایمان، شک، خدا، شیطان، وطن، عدالت و معنای زیستن درگیر است. همین جابه‌جایی مداوم باعث شده فضای اثر فقط به سوگ عاشقانه محدود نماند و به سمت پرسش‌های وجودی و اجتماعی هم برود.

کتاب شبکش در بخش نخست بیشتر بر زخم‌های عاطفی، حسرت، انتظار، جدایی و فروپاشی درونی تکیه دارد و زبان اثر مدام میان خواهشِ ماندن و پذیرشِ رفتن در نوسان است. در این میان، تصویرهایی مثل شمع، پروانه، دار، پنجره، خاک، شب، ماه، باران و آتش بارها برمی‌گردند و جهان ذهنی مریم ابراهیمی (شبگرد) را می‌سازند.

در بخش دوم، متن به‌ سمت قطعه‌های منثور و تأملی‌تر می‌رود و لحن از صرفِ بیان اندوه فاصله می‌گیرد و به گفت‌وگو با خود، جهان و امر قدسی نزدیک‌تر می‌شود. در سراسر اثر، شب فقط زمان وقوع احساسات نیست؛ به‌ نوعی میدان اصلی کشمکش میان خاموشی و روشن‌شدن است.

چرا باید کتاب شبکش را بخوانیم؟

• این کتاب مجموعه‌ای از شعرها و قطعه‌های ادبی را در کنار هم می‌آورد که چند محور پررنگ مثل عشق، فقدان، مرگ، ایمان و تاریکی را از زاویه‌های مختلف دنبال می‌کنند.
  • این اثر فقط در محدوده‌ی سوگ عاشقانه نمی‌ماند و به سؤالاتی درباره‌ی حقیقت، عدالت، خدا، انسان و وطن هم نزدیک می‌شود.
  • تنوع میان شعرهای کوتاه، شعرهای بلند و قطعه‌های منثور باعث می‌شود ریتم خواندن یکنواخت نباشد و لحن‌های مختلف در کنار هم دیده شوند.
  • تصویرهای تکرارشونده‌ای مثل شب، نور، آتش، باران، خاک و ماه به خواننده کمک می‌کنند مسیر ذهنی و عاطفی شاعر را دقیق‌تر دنبال کند.

خواندن کتاب شبکش را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن این کتاب به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به شعرهای عاطفی که محور آن‌ها جدایی، حسرت و دلتنگی است.
  • خوانندگانی که به قطعه‌های ادبیِ تیره و تأمل‌برانگیز درباره‌ی مرگ، امید و معنای زیستن علاقه دارند.
  • کسانی که می‌خواهند با متنی روبه‌رو شوند که عشق شخصی را به پرسش‌های اعتقادی و اجتماعی پیوند می‌زند.
  • مخاطبانی که از تصویرهای پررنگ و نمادهایی مثل شب، نور، آتش و باران در شعر لذت می‌برند.
  • علاقه‌مندان به آثاری که در آن‌ها صدای راوی مستقیم، بی‌پرده و سرشار از کشمکش درونی است.

بخشی از کتاب شبکش

«تو شمعی و منم آن پروانه
گشتم به دور تو تا نشوی ویرانه
تو سوختی، نترسم من در این تاریکی
ندارم به‌خاطرِ تو، ای شمع، دیگر جانی
و تو، ای شمع دلسوز که کم‌کم آب شدی!
تمام عمر به‌خاطر منِ پروانه بی‌جان شدی.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب شبکش و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابشبکش
موضوعشعر معاصر، شعر کلاسیک
نویسندهمریم ابراهیمی یالقوز آغاج (شبگرد)
انتشاراتانتشارات متخصصان

۱۴۰۵/۰۵/۱۹

خیلی کتاب خوبیهههه

کاربر 11991202
۱۴۰۵/۰۵/۲۰

عالیییییییییییه نویسنده تبارک الله خیلیییی هنرمندهههههههههههه نخوندید از دست میدید

کاربر 9020328
۱۴۰۵/۰۵/۲۸

مرحبا به این قلم. کتاب بی نظیریه . منتظره کتاب جدید هستیم

آتی
۱۴۰۵/۰۵/۱۹

از اون مدل کتاب هایی هست که در تک تک جملاتش غرق می‌شید و یاد یک خاطره می افتید به شدت پیشنهاد میشه واقعاااا عالی بوددد