کتاب آواز بودن در خلاء
معرفی کتاب آواز بودن در خلاء
کتاب آواز بودن در خلاء نوشته سعید نیک پور، مجموعهای از شعرها، جملههای کوتاه و تأملات فکری است که میان سکوت، معنا، عشق، اضطراب، امید و مسئولیت انسان در برابر زندگی رفتوآمد میکند. این اثر فقط به احساسات شخصی محدود نمیماند و از طبیعت، خاطره، اخلاق، مرگ، رؤیا و حتی جهان عددها و اعتماد تصویری شاعرانه میسازد. این کتاب را نشر سنجاق منتشر کرده است. در این کتاب، خلأ فقط نشانهی فقدان نیست، بلکه فضایی برای ساختن معنا و شنیدن صدای درون است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب آواز بودن در خلاء
کتاب آواز بودن در خلاء از سعید نیک پور مجموعهای است که شعر، قطعههای کوتاه و جملههای تأملی را کنار هم قرار داده و از دل آنها تصویری از درگیری انسان با بودن، سکوت، عشق، رنج و امید ساخته است. فضای اثر از همان آغاز بر پرسشهای بنیادین تکیه دارد؛ پرسشهایی دربارهی معنا، آزادی، اضطراب، مرگ، انتخاب و نسبت انسان با جهان. نویسنده خلأ را نه بهعنوان تهیبودن مطلق، بلکه بهصورت میدان مکث و اندیشیدن نشان میدهد؛ جایی که انسان ناچار است صدای خود را بشنود و معنای زندگی را با تجربه، احساس و آگاهی بسازد.
کتاب آواز بودن در خلاء در دو بخش اصلی شکل گرفته است. بخش نخست با عنوان سرودهای بیکلام دل، مجموعهای از فصلهای موضوعی را دربر میگیرد؛ از سکوت و تأمل، احساسات و عواطف انسانی، عشق و دلدادگی و زندگی و گذر عمر گرفته تا امید و انگیزه، دانش و آگاهی، مفاهیم اخلاقی و انسانی، طبیعت و پدیدهها، خرد و اندرز، خیال و رؤیا، خاطره و یاد، هشدار و بیدارباش، نغمههای عدد و اعتماد، قصار و جملات کوتاه و واژهی پایانی. این چینش نشان میدهد که اثر فقط بر یک حالوهوای ثابت متکی نیست و تلاش میکند تجربههای گوناگون انسانی را در قالب جملهها و بندهای کوتاه ثبت کند.
کتاب آواز بودن در خلاء در بخش دوم، با عنوان نغمهها و مفاهیم بنیادین، به شعرهایی میرسد که لحن آنها فشردهتر، درونیتر و گاهی فلسفیتر است. در این بخش، مضمونهایی مثل سکوت خدا، مسئولیت انتخاب، ساختن معنا در دل پوچی، مقاومت در برابر نیستی و پیوند عشق با ادامهدادن زندگی پررنگ میشود. در کنار این فضا، شعرهایی هم دیده میشود که به دلتنگی، امید، پیوند عاطفی و یاد عزیزان نزدیک میشوند. یکی از ویژگیهای قابلتوجه اثر، کنار هم نشاندن دو جهان متفاوت است: از یکسو واژههای احساسی و هستیشناسانه و از سوی دیگر اشاره به حسابداری، حسابرسی، اعداد و اعتماد. همین ترکیب، حالوهوای کتاب را از یک دفتر شعر صرف فراتر میبرد و آن را به مجموعهای از تأملات شخصی و موضوعی بدل میکند.
چرا باید کتاب آواز بودن در خلاء را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب آواز بودن در خلاء را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب مجموعهای متنوع از شعرها، قطعههای کوتاه و جملههای تأملی را در موضوعهایی مثل عشق، مرگ، امید، خاطره و معنا کنار هم آورده است.
- این اثر برای کسانی مناسب است که درگیر پرسشهای وجودی، تنهایی، اضطراب یا جستوجوی معنا هستند.
- بخشبندی موضوعی کتاب پیدا کردن مضمونهای دلخواه را آسان میکند و امکان خواندن گزیدهوار را هم فراهم میسازد.
- کتاب فقط به عاطفههای شخصی محدود نمیشود و از اخلاق، آگاهی، طبیعت و مسئولیت انسان در برابر انتخابهایش هم حرف میزند.
- ترکیب شعرهای درونی با بخش نغمههای عدد و اعتماد، پیوندی متفاوت میان جهان احساس و دقت مفهومی ایجاد کرده است.
- خواندن این اثر برای مکث، یادداشتبرداری، تأمل روزانه و مرور جملههای کوتاه مناسب است.
خواندن کتاب آواز بودن در خلاء به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به شعر و قطعههای کوتاهی که بر سکوت، معنا، عشق و رنج تمرکز دارند.
- خوانندگانی که میخواهند با مضمونهایی مثل انتخاب، اضطراب، امید و مسئولیت انسان در برابر زندگی درگیر شوند.
- کسانی که از متنهای تأملی و جملههای قصار با حالوهوای درونی استقبال میکنند.
- مخاطبانی که دوست دارند در کنار شعرهای احساسی، با تأملاتی دربارهی اخلاق، آگاهی، خاطره و مرگ هم روبهرو شوند.
- علاقهمندان به آثاری که میان تجربههای شخصی، مفاهیم هستیشناسانه و اشارههایی به جهان عدد و اعتماد پیوند برقرار میکنند.
بخشی از کتاب آواز بودن در خلاء
«در میانهٔ هیچ ایستادهام،
نه خاطرهای از آغاز نه ایمانی به پایان.
هر گام، نقشهای نانوشته است، و هر انتخاب، سنگینیِ تمامِ هستی را بر شانهام مینشاند.
خدا، در سکوتی ژرف خاموش مانده است، و من، در خلأِ این خاموشی، خویشتن را با دستانِ بیپناهِ خود میتراشم.
نه نجاتی در راه است، نه قضاوتی در کمین،
تنها منم و مسؤلیتی بیپایان در برابرِ خودم، در برابرِ بودن.
معنا،
دوست بدارم،
بسازم،
و بمیرم
با چشمهایی باز»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب آواز بودن در خلاء و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | آواز بودن در خلاء |
| موضوع | شعر معاصر |