کتاب من انعکاس توام
بازنویسی داستان هفت پیکر نظامی گنجهای
معرفی کتاب من انعکاس توام
کتاب من انعکاس توام نوشته فاطمه سوقندی، بازنویسیای از هفتپیکر نظامی است که انتشارات خردگان آن را منتشر کرده است. این کتاب قصهی دختری به نام انوشه را دنبال میکند که پس از مرگ مادرش، با دفترچهای از یادداشتها و مجموعهای از رازها وارد سفری میشود که میان آیندهای سرکوبگر و جهان افسانهها پل میزند. پیوند میان سیارهای دوردست، حافظه، زبان مادری و قصههای کهن، هستهی اصلی این روایت را ساخته است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب من انعکاس توام
کتاب من انعکاس توام نوشته فاطمه سوقندی، بازنویسی داستان هفتپیکر است اما فقط به نقل دوبارهی یک متن کهن بسنده نمیکند. روایت، قصهی انوشه را در فضایی آیندهنگر آغاز میکند؛ جایی که حکومت آرگوها بر ذهن، زبان و حافظهی مردم سلطه دارد و دانستن، خواندن و حفظکردن گذشته میتواند جرم باشد. از همان فصلهای آغازین، دفترچهی مادر، دوستی ازدسترفتهی انوشه با کسرا و فرار او از کلونی، فضای کتاب را میان اضطراب، سوگ و کشف پیش میبرد. این کتاب از دل همین موقعیت، هفتپیکر نظامی را بهصورت بخشی زنده از ماجرا وارد داستان کرده است.
کتاب من انعکاس توام در ۱۶ فصل پیش میرود و عنوان فصلها هم نشان میدهند که با روایتی ماجراجویانه و رازآلود روبهرو هستیم؛ از صدایم را بشنو کلمه رمز ماست و زیر گنبد کبود تا چاه فراموشی تیرگی را میبلعد و آغاز یک پایان. متن، همزمان دو مسیر را دنبال میکند: یکی مسیر انوشه در جهانی پر از تعقیب، پنهانشدن و جستوجوی نشانهها و دیگری ورود تدریجی او به قصهی بهرام و هفتپیکر. در این میان، عناصر آشنا از ادبیات کلاسیک مثل بهرام، خورنق، هفت گنبد و شاهزادگان، در کنار مفاهیمی مثل تراشهی ذهن، کلونی و مهاجرت از زمین قرار میگیرند و ترکیبی متفاوت میسازند.
کتاب من انعکاس توام فقط بر ماجرا تکیه ندارد و چند دغدغهی مهم را هم پیش میکشد: نسبت حافظه و هویت، نقش زبان در حفظ گذشته، پیوند مادر و دختر، و این پرسش که قصهها چگونه میتوانند در برابر فراموشی بایستند. حضور شعرهای نظامی در دل روایت و توضیح آنها در موقعیت داستانی، باعث شده متن فقط اقتباس نباشد و به گفتوگویی میان جهان کهن و جهان آینده تبدیل شود. حالوهوای کتاب در بخشهایی تیره و پرتنش است اما در همان حال، از شگفتی، کشف و زندهماندن قصهها هم نیرو میگیرد.
خلاصه داستان من انعکاس توام
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
انوشه پس از اعدام مادرش، با کولهای کوچک و دفترچهی یادداشت او از خانه میگریزد و در غارها و پناهگاههایی پنهان میشود. او میخواهد حقیقتی را که مادرش پنهان کرده بود بفهمد و همزمان راهی برای نجات کسرا پیدا کند؛ دوستی قدیمی که حالا ذهنش در اختیار حکومت آرگوهاست. مسیر انوشه با خواندن دفترچه، او را به جایی ناشناخته میبرد؛ جایی که قصهی هفتپیکر و سرگذشت بهرام بهشکلی زنده پیش چشمش ظاهر میشود. از اینجا به بعد، جستوجوی او فقط فرار از تعقیب نیست، بلکه تلاشی است برای فهمیدن رازی که میان قصه، حافظه و رهایی پنهان شده است.
چرا باید کتاب من انعکاس توام را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب من انعکاس توام را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب هفتپیکر نظامی را در قالب روایتی تازه و ماجراجویانه بازآفرینی میکند.
- خواننده در کنار داستان، با بخشی از شخصیتها و فضاهای هفتپیکر هم آشنا میشود.
- کتاب پیوند میان ادبیات کهن و جهان آینده را بهصورت ملموس در دل ماجرا نشان میدهد.
- موضوعهایی مثل حافظه، زبان مادری، سانسور و مقاومت در متن این کتاب جای مهمی دارند.
- فصلهای کوتاه و پرحادثه، ریتم روایت را حفظ میکنند و حس تعلیق را بالا نگه میدارند.
- حضور دفترچهی مادر و رابطهی انوشه با کسرا، به داستان بُعد عاطفی و انسانی میدهد.
خواندن کتاب من انعکاس توام به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به بازنویسی و بازآفرینی متون کلاسیک فارسی.
- خوانندگانی که به داستانهای ماجراجویانه با فضای آیندهنگر علاقه دارند.
- کسانی که دوست دارند هفتپیکر را در قالب روایتی تازه و داستانی دنبال کنند.
- مخاطبانی که به موضوعهای حافظه، هویت، زبان و فراموشی جمعی فکر میکنند.
- خوانندگانی که از داستانهای رازآلود با قهرمان نوجوان و مسیر کشف تدریجی لذت میبرند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب من انعکاس توام و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | من انعکاس توام |
| عنوان دیگر | بازنویسی داستان هفت پیکر نظامی گنجهای |