کتاب مدیریت منابع انسانی در عصر هوش مصنوعی
معرفی کتاب مدیریت منابع انسانی در عصر هوش مصنوعی
کتاب مدیریت منابع انسانی در عصر هوش مصنوعی نوشته امیر نظری نژاد است و انتشارات متخصصان آن را منتشر کرده است. این کتاب به یکی از پرسشهای مهم محیط کار امروز میپردازد: سازمانها چگونه میتوانند از هوش مصنوعی استفاده کنند و درعینحال عدالت، اعتماد و شأن کارکنان را حفظ کنند؟ نویسنده با تمرکز بر شرایط سازمانی در کشور ما، از جذب و آموزش تا ارزیابی عملکرد، حکمرانی داده و رهبری در سازمانهای هوشمند را بررسی کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب مدیریت منابع انسانی در عصر هوش مصنوعی
کتاب مدیریت منابع انسانی در عصر هوش مصنوعی نوشته امیر نظری نژاد، به تغییراتی میپردازد که هوش مصنوعی در نقش، جایگاه و وظایف منابع انسانی ایجاد میکند. محور اصلی اثر فقط معرفی فناوری نیست، بلکه توضیح این نکته است که ورود ابزارهای هوشمند به سازمان، بدون توجه به فرهنگ کاری، عدالت سازمانی، اعتماد کارکنان و نظارت انسانی، میتواند مسئلهساز شود. نویسنده از همان ابتدا منابع انسانی را صرفاً واحدی اداری نمیبیند و آن را بخشی تعیینکننده در گذار سازمانها به محیطی دادهمحور و هوشمند معرفی میکند.
کتاب مدیریت منابع انسانی در عصر هوش مصنوعی در ۱۵ فصل تنظیم شده و دامنهی بحث آن از مبانی هوش مصنوعی تا آیندهی رهبری و فرهنگ سازمانی امتداد پیدا میکند. فصلهایی مانند مبانی هوش مصنوعی و آیندهی کار، نقش نوین منابع انسانی در سازمانهای هوشمند، کاربردهای عملی هوش مصنوعی در مدیریت منابع انسانی، اخلاق، حریم خصوصی و حکمرانی داده، تحلیل دادههای منابع انسانی و تصمیمگیری مبتنیبر شواهد، نشان میدهند که اثر فقط به یک بخش محدود نمانده است. در کنار اینها، موضوعاتی مانند تجربهی کارکنان، معماری داده، آیندهی شغلها، چالشهای انسانی و مسیر پیشروی سازمانها نیز بررسی شدهاند.
کتاب مدیریت منابع انسانی در عصر هوش مصنوعی فضای بحث را بهسمت مسائل واقعی سازمانها میبرد؛ مسائلی مثل شکاف مهارتی، مهاجرت نیروهای متخصص، ساختارهای سنتی، ابهامهای قانونی، خطر جهتگیری الگوریتمی و نگرانی کارکنان از نظارت افراطی. در همین مسیر، اثر تلاش میکند میان بهرهوری و انسانمحوری تعادل برقرار کند. نتیجه، متنی است که هم به کاربردهای هوش مصنوعی در جذب، آموزش، ارزیابی و نگهداشت کارکنان میپردازد و هم مدام یادآوری میکند که تصمیم نهایی در مسائل حساس باید همچنان مسئولیت انسانی داشته باشد.
خلاصه کتاب مدیریت منابع انسانی در عصر هوش مصنوعی
کتاب مدیریت منابع انسانی در عصر هوش مصنوعی توضیح میدهد که هوش مصنوعی در سازمان فقط یک ابزار فنی نیست و میتواند شیوهی جذب، آموزش، ارزیابی عملکرد، تحلیل داده، طراحی تجربهی کارکنان و حتی سبک رهبری را تغییر دهد. نویسنده ابتدا مفاهیم پایهی هوش مصنوعی، تفاوت آن با اتوماسیون و نقش داده در تصمیمسازی را روشن میکند و بعد به سراغ کاربردهای منابع انسانی میرود. بخش مهمی از کتاب به این موضوع اختصاص دارد که استفاده از فناوری، بدون شفافیت، نظارت انسانی، توجه به حریم خصوصی و کنترل جهتگیری دادهها، ممکن است به بیاعتمادی و بیعدالتی منجر شود. در مجموع، اثر بر این ایده استوار است که آیندهی منابع انسانی زمانی قابلدفاع است که فناوری در خدمت انسان باقی بماند.
چرا باید کتاب مدیریت منابع انسانی در عصر هوش مصنوعی را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب مدیریت منابع انسانی در عصر هوش مصنوعی را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب پیوند میان هوش مصنوعی و وظایف اصلی منابع انسانی، از جذب و استخدام تا آموزش و ارزیابی عملکرد را بهصورت روشن بررسی میکند.
- خواننده با مطالعهی آن میتواند درک دقیقتری از تفاوت اتوماسیون، تحلیل داده و کاربرد واقعی هوش مصنوعی در سازمان به دست آورد.
- این اثر فقط به مزایای فناوری نمیپردازد و ریسکهایی مانند جهتگیری الگوریتمی، نقض حریم خصوصی و کاهش اعتماد کارکنان را هم مطرح میکند.
- کتاب به موضوع حکمرانی داده، شفافیت و مسئولیتپذیری در تصمیمهای منابع انسانی توجه ویژهای دارد.
- فصلهای متعدد آن تصویری گسترده از آیندهی کار، رهبری، فرهنگ سازمانی و تجربهی کارکنان در سازمانهای هوشمند ارائه میدهند.
- تمرکز اثر بر شرایط سازمانی در کشور ما باعث شده بحثها فقط در سطح مفاهیم کلی نمانند و به مسائل بومی نزدیک شوند.
خواندن کتاب مدیریت منابع انسانی در عصر هوش مصنوعی به این گروهها پیشنهاد میشود:
- مدیران و کارشناسان منابع انسانی که میخواهند نقش واحد منابع انسانی را در سازمانهای دادهمحور دقیقتر بشناسند.
- مدیرانی که با مسئلهی جذب، نگهداشت، آموزش و ارزیابی کارکنان در فضای متأثر از فناوری روبهرو هستند.
- خوانندگانی که میخواهند دربارهی نسبت میان هوش مصنوعی، عدالت سازمانی، حریم خصوصی و اعتماد کارکنان بیشتر بدانند.
- دانشجویان و پژوهشگرانی که به موضوع آیندهی کار، تحول دیجیتال و مدیریت سرمایهی انسانی علاقه دارند.
- مخاطبانی که میخواهند با چالشهای پیادهسازی منابع انسانی هوشمند در سازمانهای کشور ما آشنا شوند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب مدیریت منابع انسانی در عصر هوش مصنوعی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | مدیریت منابع انسانی در عصر هوش مصنوعی |
| موضوع | مدیریت و کسب و کار، کامپیوتر |