معرفی و دانلود کتاب تمرین ورزی در روان درمانی + خلاصه رایگان

کتاب تمرین ورزی در روان درمانی

درس‌هایی برای کمک به بیمار و رشد حرفه‌ای درمانگر

نوع کتاببدون نظر

معرفی کتاب تمرین ورزی در روان درمانی

کتاب تمرین ورزی در روان درمانی نوشته لیندا ال. چمبرلین و ترجمه آیسان کاوش ملی است و نشر اسبار آن را منتشر کرده است. این کتاب از دل تجربه‌های چند دهه کار بالینی شکل گرفته و به‌جای ارائه تصویری بی‌نقص از درمانگر، به دشواری‌های واقعی این حرفه، رابطه‌ی درمانگر و مراجع، فرسودگی، شفقت و تغییرات درونی ناشی از کار درمان می‌پردازد. نویسنده نشان می‌دهد که روان‌درمانی فقط مجموعه‌ای از فنون نیست، بلکه مسیری است که درمانگر نیز در آن دگرگون می‌شود. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب تمرین ورزی در روان درمانی

کتاب تمرین ورزی در روان درمانی نوشته لیندا ال. چمبرلین بر تجربه‌ی زیسته‌ی یک روان‌درمانگر تکیه دارد؛ تجربه‌ای که از سال‌ها کار با مراجعان، آموزش دانشجویان و تأمل شخصی به‌دست آمده است. محور اصلی اثر، فقط فنون درمانی نیست، بلکه این پرسش است که درمانگر چگونه در طول کار حرفه‌ای خود شکل می‌گیرد، چه چیزهایی او را فرسوده یا پخته می‌کند و چگونه رابطه‌ی درمانی هم‌زمان بر مراجع و درمانگر اثر می‌گذارد. نویسنده از همان ابتدا روشن می‌کند که روان‌درمانی با نسخه‌های ازپیش‌آماده پیش نمی‌رود و درمانگر ناچار است با ابهام، رنج، فقدان، ترس و مسئولیت اخلاقی دست‌وپنجه نرم کند.
کتاب تمرین ورزی در روان درمانی در بخش‌های مختلف خود سه موضوع مهم را دنبال می‌کند: پیوند میان زندگی شخصی درمانگر و کار حرفه‌ای او، شکل‌گیری رابطه‌ای نزدیک با افرادی که در وضعیت‌های آسیب‌پذیر قرار دارند و نیز یادگیری رها کردن، سوگواری و ادامه دادن. متن برای پیش بردن این موضوع‌ها از روایت‌های شخصی، نمونه‌های بالینی، ارجاع به تجربه‌های آموزشی و گفت‌وگو با سنت فکری بودایی استفاده می‌کند. در بخش نخست، با عنوان چگونه زندگی کنیم، فصل‌هایی مانند فقط ما هستیم، جاده آجری زرد را دنبال کنید، در جستجوی شادی و مهم نیست می‌خواهید به کجا بروید؛ در حال حاضر اینجا هستید دیده می‌شود. این فصل‌ها نشان می‌دهند که نویسنده روان‌درمانی را نه جایگاه برتری درمانگر، بلکه نوعی هم‌سفری می‌بیند؛ جایی که مرز میان رنج درمانگر و رنج مراجع کاملاً نفوذناپذیر نیست. حال‌وهوای اثر تأملی، صریح و مبتنی بر مواجهه با واقعیت‌های حرفه است و از خلال همین فضا، تصویری انسانی‌تر از کار درمان ارائه می‌دهد.

خلاصه کتاب تمرین ورزی در روان درمانی

کتاب تمرین ورزی در روان درمانی مجموعه‌ای از درس‌ها و تأملات لیندا ال. چمبرلین درباره‌ی زندگی حرفه‌ای درمانگر است. نویسنده با مرور تجربه‌های بالینی و آموزشی خود توضیح می‌دهد که درمانگر در اتاق درمان فقط با مسئله‌ی مراجع روبه‌رو نیست، بلکه با ترس‌ها، محدودیت‌ها، سوگ‌ها و تغییرات درونی خودش نیز مواجه می‌شود. متن بر موضوع‌هایی مانند شکستن دوگانه‌ی «ما» و «آن‌ها»، اهمیت همدلی، نقش رنج در پرورش شفقت، معنای شادی، پذیرش تغییر و ضرورت اصیل بودن در رابطه‌ی درمانی تمرکز دارد. این کتاب همچنین با نمونه‌های موردی نشان می‌دهد که رشد حرفه‌ای درمانگر از دل تجربه، خطا، تأمل و همراهی واقعی با مراجع شکل می‌گیرد.

چرا باید کتاب تمرین ورزی در روان درمانی را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب تمرین ورزی در روان درمانی را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب تصویری نزدیک از واقعیت کار درمان ارائه می‌دهد؛ واقعیتی که فقط به نظریه و تکنیک محدود نیست.
  • خواننده با چالش‌های عاطفی و اخلاقی روان‌درمانی، از فرسودگی تا حفظ شفقت، آشنا می‌شود.
  • نمونه‌های بالینی و روایت‌های شخصی، مفاهیم حرفه‌ای را در موقعیت‌های ملموس نشان می‌دهند.
  • کتاب به درک بهتر رابطه‌ی میان زندگی شخصی درمانگر و کیفیت کار حرفه‌ای او کمک می‌کند.
  • بخش‌هایی از اثر به موضوع‌های مهمی مانند انگ، سوگ، تغییر، شادی و اصالت در رابطه‌ی درمانی می‌پردازد.
  • خواندن این کتاب برای دانشجویان و درمانگران تازه‌کار مناسب است، زیرا آن‌ها را با پرسش‌هایی روبه‌رو می‌کند که معمولاً در آموزش رسمی کمتر دیده می‌شوند.

خواندن کتاب تمرین ورزی در روان درمانی به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• دانشجویان روان‌شناسی و مشاوره که می‌خواهند با واقعیت‌های کار درمان فراتر از مباحث درسی آشنا شوند.
  • درمانگران تازه‌کار که با ابهام، فشار عاطفی و شکل دادن به هویت حرفه‌ای خود درگیرند.
  • روان‌درمانگران باتجربه‌ای که مایل‌اند تجربه‌ی حرفه‌ای خود را از زاویه‌ای تأملی مرور کنند.
  • خوانندگانی که به موضوع رابطه‌ی درمانگر و مراجع و اثر متقابل آن‌ها علاقه دارند.
  • کسانی که می‌خواهند درباره‌ی نقش شفقت، سوگ، تغییر و پذیرش در فرایند درمان بیشتر بدانند.

بخشی از کتاب تمرین ورزی در روان درمانی

«چند سال پیش، من در یک کنفرانس برای دانشجویان و کارکنان خدمات انسانی شرکت کردم. حدود چهل نفر از ما در اتاق کوچک جلسه نشسته بودیم و به سخنرانی گوش می‌دادیم. عنوان خاص آن جلسه را به یاد نمی‌آورم، اما سخنران در مورد افراد دارای بیماری‌های روانی مثل افسردگی و اضطراب و نیز این مساله صحبت می‌کرد که ما چطور به‌عنوان یک درمانگر می‌توانیم به بهترین شکل به آن‌ها کمک کنیم. مطالب کنفرانس مطالبی تکراری بود که در همهٔ کنفرانس‌ها فراگیر و رایج هستند. من آموزش‌ها و کلاس‌های بی‌شماری را که تقریباً یکسان و شبیه به هم بوده‌‌اند، گذرانده‌ام: "در اینجا می‌‌گوییم که چگونه ما به آن‌‌ها کمک می‌‌کنیم" اما در این سخنرانی اتفاقی متفاوت رخ داد. مرد جوانی که پشت سر من و در جمع حضور داشت، دستش را برای صحبت بلند کرد و سؤالی ساده پرسید: «چرا ما در مورد "آن‌ها" صحبت می‌کنیم، درحالی‌که آن واقعا درباره "ما" است؟».
هم سخنران و هم بسیاری از حاضرین، ابتدا از این پرسش یکّه خوردند. سخنران از وی پرسید که آیا می‌تواند منظور خود را از این سؤال توضیح دهد؟ مرد جوان اظهار داشت که وی دانشجوی رشته مددکاری اجتماعی است و برای اولین بار در زندگی خود یک دوره قابل‌توجه افسردگی را تجربه می‌کند. همان‌طور که داشت به سخنران گوش می‌داد، او مدام می‌شنید که چطور "ما"، یعنی درمانگران، خودمان را از افراد مبتلا به بیماری روانی جدا می‌کنیم. ازآنجاکه این اولین بار بود که او در کنفرانسی از این دست شرکت می‌کرد و به‌تازگی مبتلا به افسردگی شده بود، کاملاً می‌دانست که چطور دوگانگی "ما" و "آن‌ها" بر او تأثیر می‌گذارد.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۴ مرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب تمرین ورزی در روان درمانی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابتمرین ورزی در روان درمانی
عنوان دیگردرس‌هایی برای کمک به بیمار و رشد حرفه‌ای درمانگر
موضوعموفقیت و خودیاری، روان‌شناسی عمومی
نویسندهلیندا ال. چمبرلین
مترجمآیسان کاوش ملی
انتشاراتنشر اسبار
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۱/۰۱/۰۱
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.