معرفی و دانلود رایگان کتاب ما بچه ها

کتاب ما بچه ها

۳.۸(از ۶ امتیاز)
حسین سرگلی

معرفی کتاب ما بچه ها

کتاب ما بچه ها، نوشته حسین سرگلی، داستانی خیال‌انگیز از یک دهکده، کلاس درس و رباتی به نام نورین است که در کنار بچه‌ها معنای یادگیری، دوستی و مسئولیت را می‌فهمد. این داستان در فضای مدرسه و روستا، به پرسش‌هایی درباره‌ی هوش‌ مصنوعی، زندگی، خطا و امید می‌پردازد و به جهانی رؤیایی و پرماجرا می‌رسد. انتشارات متخصصان در سال ۱۴۰۵ این کتاب را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب ما بچه ها

کتاب ما بچه ها، نوشته‌ی حسین سرگلی، از روستایی آرام و مدرسه‌ای کوچک شروع می‌شود و خیلی زود به داستانی درباره‌ی یادگیری، اخلاق، فناوری و ترس از خطا تبدیل می‌شود. در مرکز داستان، گروهی از دانش‌آموزان نُه‌ساله قرار دارند که با نام «ما بچه‌ها» شناخته می‌شوند و معلمی جوان کنار آن‌هاست که دستی در برنامه‌نویسی دارد. او رباتی به نام نورین می‌سازد تا همدمی برای آدم‌ها و یاوری برای آموزش باشد. داستان میان فضای صمیمی کلاس، گفت‌وگوهای کودکانه، تجربه‌های آموزشی و مسئله‌های پیچیده‌تر ذهنی و انسانی حرکت می‌کند.

کتاب ما بچه ها بیشتر درگیر این موضوع است که یادگرفتن چگونه شکل می‌گیرد و دانستن از کجا به اشتباه، تردید یا حتی آسیب می‌رسد. نورین در کنار بچه‌ها رشد می‌کند، سؤال می‌کند، دچار خطا می‌شود و گاه با مسئله‌هایی روبه‌رو می‌شود که از توان پردازشش بیرون است. این روند داستان را به‌سمت تأمل درباره‌ی معنای زنده‌بودن، خوشحالی، ندانستن و همراهی‌کردن می‌برد. کتاب در بخش‌های بعدی، از دهکده‌ی شادی عبور می‌کند و به جهان رؤیا می‌رسد؛ جایی که عناصر افسانه‌ای، موجودات خیالی و سفری پرخطر لایه‌ی تازه‌ای به قصه می‌دهند. این اثر هم‌زمان رنگ‌وبوی مدرسه، قصه‌های تمثیلی و ماجراجویی فانتزی دارد.

حسین سرگلی در کتاب ما بچه ها، از خلال گفت‌وگوها و موقعیت‌های کلاس درس به موضوع‌هایی مثل نمره، تقلب، توهم، حل مسئله، دوستی و مسئولیت نیز می‌پردازد. حضور شعر و حکایت و اشاره به متون کهن در کنار مفاهیم جدید، حال‌وهوایی ساخته که در آن آموزش محدود به درس‌های رسمی نیست. خانم‌ معلم نیز یک آموزگار معمولی نیست؛ او هم‌زمان سازنده، مراقب، جست‌وجوگر و کسی است که با تردیدهای خودش دست‌وپنجه نرم می‌کند. این اثر هم بر رابطه‌ی بچه‌ها و معلم تکیه دارد هم بر پیامدهای دانستن و ندانستن.

خلاصه کتاب ما بچه ها

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

داستان از دهکده‌ای به نام شادی آغاز می‌شود؛ جایی که گروهی از دانش‌آموزان نُه‌ساله با معلمی جوان، روزهای مدرسه را می‌گذرانند. خانم‌ معلم که با برنامه‌نویسی و هوش‌ مصنوعی آشناست، رباتی به نام نورین می‌سازد تا در کنار بچه‌ها یاد بگیرد و به آن‌ها کمک کند. نورین کم‌کم وارد کلاس و زندگی بچه‌ها می‌شود، اما در برخورد با بعضی سؤال‌ها و مسئله‌های دشوار دچار اختلال می‌شود. هم‌زمان، خانم‌ معلم نشانه‌ای عجیب در او می‌بیند که کسی جز خودش متوجه آن نیست. بعد از یک حادثه‌ی تلخ، داستان از فضای مدرسه به سفری در جهان رؤیا کشیده می‌شود؛ سفری که در آن خانم‌ معلم و نورین باید با ترس، تردید و نیرویی پنهان روبه‌رو شوند.

چرا باید کتاب ما بچه ها را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب ما بچه ها را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب پیوند میان فضای مدرسه، دوستی‌های کودکانه و هوش‌ مصنوعی و ربات را در یک داستان واحد نشان می‌دهد.
  • خواننده با پرسش‌هایی درباره‌ی ندانستن، یادگیری، خطا و مسئولیت روبه‌رو می‌شود.
  • نویسنده از یک روستای آرام به جهانی رؤیایی و پرحادثه می‌رسد و این تغییر فضا داستان را متنوع می‌کند.
  • حضور شعر، حکایت و گفت‌وگوهای کلاسی باعث می‌شود خواننده درگیر مفاهیم اخلاقی شود.
  • خانم‌ معلم فقط نقش راهنما ندارد و تردیدها، اشتباه‌ها و تصمیم‌های او بخش مهمی از کشمکش داستان را می‌سازد.

خواندن کتاب ما بچه ها را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب ما بچه ها به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به داستان‌های فانتزی که در فضای مدرسه و روستا می‌گذرند.
  • خوانندگانی که به قصه‌هایی درباره‌ی دوستی، یادگیری و رابطه‌ی میان بچه‌ها و معلم علاقه دارند.
  • کسانی که دوست دارند موضوع هوش‌ مصنوعی و فناوری را در قالب یک داستان ماجراجویانه دنبال کنند.
  • مخاطبانی که از داستان‌هایی با حال‌وهوای تمثیلی، اخلاقی و خیال‌پردازانه لذت می‌برند.
  • خوانندگانی که دوست دارند در داستان، با پرسش‌هایی درباره‌ی زندگی، خطا و مسئولیت مواجه شوند.

بخشی از کتاب ما بچه ها

«روزی روزگاری در آینده‌ای نه چندان دور، نور خورشید بر دهکده‌ای می‌بارید که ساکنین آن پر از درستی بودند. مردمانی خونگرم، آزاد، مهمان‌نواز و با ریشه روستای “شادی” زندگی خوبی را در کنار هم داشتند. آن‌ها هر روزه در حال انجام کار بودند و هر وقت که می‌شد با همدیگر می‌خندیدند و همچنین غصه می‌خوردند. آری غصه خوردن نیز داشتند؛ زیرا گاهی وقت‌ها غم‌وغصه مثل ابری روی خورشید این دهکده می‌آمد. اما این دلیل نمی‌شد ناراحتی را دور نریزند و شب‌ها زیر نور مهتاب به همدیگر هدیه‌ای از جنس درستی ندهند.

مدرسه کوچک کنج روستا همیشه مهمان صدای جنب‌و‌‌جوش بچه‌ها بود. بچه‌ها باعث زنده شدن مدرسه می‌شدند بخاطر اینکه آن ها از مدرسه رفتن خود خوش‌حال بودند. معلمین خوش قلبی در کلاس‌های درس علاوه بر درس‌های همیشگی مانند ریاضی، علوم، هنر و ... درس‌هایی از زندگی نیز برای دانش‌آموزان داشتند. مثلاً یکی از درس‌ها “شادی” نام داشت. در تمامی مقاطع. معلمان به دانش‌آموزان یاد می‌دادند که بهترین کار این است که برای خود و دیگران، شادی بی‌آورند؛ صداقت داشته باشند و با همدیگر زندگی کنند.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۵ مرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب ما بچه ها و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابما بچه ها
موضوعداستان کودک و نوجوانان