معرفی و دانلود رایگان کتاب ما بچه ها pdf

کتاب ما بچه ها

۴.۰ امتیاز(از ۴ رأی)
حسین سرگلی

معرفی کتاب ما بچه ها

کتاب ما بچه ها، نوشته حسین سرگلی، داستانی بلند برای نوجوانان است که در دهکده‌ای به نام شادی آغاز می‌شود؛ جایی که مدرسه، دوستی و یادگرفتن فقط به درس‌های معمول محدود نمی‌ماند. داستان حاضر با حضور خانم معلمی پیش می‌رود که رباتی به نام نورین را ساخته و او را وارد جمع نوجوانان کرده است. از طریق این ایده است که پرسش‌هایی درباره‌ی زندگی، یادگیری، خطا، خیال و مسئولیت شکل می‌گیرد. این کتاب را انتشارات متخصصان منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب ما بچه ها

کتاب ما بچه ها، نوشته‌ی حسین سرگلی، فضای یک روستا و مدرسه‌ای کوچک را به صحنه‌ی اصلی داستان تبدیل کرده است؛ فضایی که در آن آموزش فقط به درس‌های ریاضی و علوم خلاصه نمی‌شود و مفاهیمی مثل شادی، صداقت، دوستی و نوع نگاه به زندگی هم در کلاس‌ها مطرح می‌شود. این داستان بلند در باب گروهی از دانش‌آموزان ۱۱ساله و خانم معلمی است که گذشته‌ای در برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی دارد. ورود رباتی به نام نورین به این جمع، مسیر داستان را به‌سمت پرسش‌های ذهنی و اخلاقی می‌برد؛ پرسش‌هایی درباره‌ی زنده‌بودن، فهمیدن، اشتباه‌کردن و یادگرفتن در کنار دیگران.

داستان بلند ما بچه ها در بخش نخست با عنوان دهکده‌ی شادی، رابطه‌ی میان بچه‌ها و معلم و نورین را نشان می‌دهد و سپس به موقعیت‌هایی مثل کلاس درس، امتحان، گفت‌وگوهای روزمره و ماجرای نوروز می‌پردازد. نویسنده از آموزش به‌عنوان فرایندی مشترک استفاده کرده است؛ در این داستان فقط بچه‌ها محصل نیستند و حتی ربات هم باید از محیط، زبان و رفتار آدم‌ها بیاموزد. در ادامه نشانه‌هایی از یک بحران پدیدار می‌شود و داستان از حال‌وهوای آرام روستا فاصله می‌گیرد.

کتاب ما بچه ها در بخش دوم با عنوان جهان رؤیا، مسیر تازه‌ای را رفته و و اثر را به فضایی خیال‌انگیزتر برده است؛ جایی که کوه قاف، غول‌ها، پری‌ها و موجودات میان‌مرزی وجود دارند. این جابه‌جایی فقط تغییر مکان نیست؛ بلکه گسترده‌ترشدن دنیای ذهنی داستان است. نویسنده در این بخش مسئله‌هایی مثل توهم، ترس، تفاوت، پذیرفته‌نشدن و جست‌وجوی حقیقت را در قالب ماجراجویی پیش می‌برد. ترکیب فضای روستایی، دغدغه‌های آموزشی و عناصر خیال‌پردازانه باعث شده است این کتاب هم درباره‌ی رشد، دوستی و مسئولیت باشد و هم درباره‌ی مرز باریک میان دانستن و ندانستن.

خلاصه داستان ما بچه ها

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!
دهکده‌ی شادی جایی است که گروهی از بچه‌های مدرسه با خانم معلم در آن حاضرند. آن‌ها با رباتی به نام نورین همراه می‌شوند. نورین کم‌کم وارد جمع آن‌ها می‌شود، درس می‌گیرد، سؤال می‌پرسد و حتی در بعضی کارها به معلم کمک می‌کند، اما وقتی پرسش‌های سخت‌تر و تجربه‌های پیچیده‌تر سر راهش قرار می‌گیرد، نشانه‌هایی نگران‌کننده در رفتار و ذهنش دیده می‌شود. بعد از رخدادی تلخ، مسیر داستان از فضای مدرسه و روستا به جهانی دیگر کشیده می‌شود؛ جهانی که در آن خانم معلم باید هم راز نورین را بفهمد و هم با موجودات و موقعیت‌هایی روبه‌رو شود که هرکدام بخشی از مسئله‌ی اصلی را روشن می‌کنند.

چرا باید کتاب ما بچه ها را بخوانیم؟

• این داستان بلند پرسش‌هایی درباره‌ی زنده‌بودن، فهم، خطا و مسئولیت را از دل ماجراهای مدرسه‌ای بیرون می‌آورد.
  • حضور نورین، موضوع هوش مصنوعی را به‌جای بحث انتزاعی، در موقعیت‌های انسانی و روزمره نشان می‌دهد.
  • کتاب به شناخت بهتر رابطه‌ی میان یادگیری، تربیت و اثر محیط بر رفتار کمک می‌کند.
  • اشاره‌های پراکنده به شعر، حکایت و کلاس درس، لایه‌ای فرهنگی به داستان افزوده است.

خواندن کتاب ما بچه ها را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب ما بچه ها به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• نوجوانانی که به داستان‌های خیال‌انگیز با حضور ربات، غول، پری و جهان رؤیا علاقه دارند.
  • کسانی که می‌خواهند در قالب داستان با پرسش‌هایی درباره‌ی هوش مصنوعی و یادگیری روبه‌رو شوند.
  • مخاطبانی که از داستان‌هایی با حضور معلم و دانش‌آموزان لذت می‌برند.
  • خوانندگانی که به داستان بلند ایرانی با درون‌مایه‌ی مسئولیت، همدلی، تفاوت و رشد فکری علاقه دارند.

معرفی این کتاب در تاریخ ۳۱ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب ما بچه ها و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابما بچه ها
موضوعداستان کودک و نوجوانان