کتاب ای کاش وقتی ۲۰ ساله بودم می دانستم
معرفی کتاب ای کاش وقتی ۲۰ ساله بودم می دانستم
کتاب ای کاش وقتی ۲۰ ساله بودم می دانستم (What I Wish I Knew When I Was 20) نوشته تینا سیلیگ، بر مبنای تجربههای آموزشی و نمونههای واقعی شکل گرفته و نشان میدهد که محدودیت، همیشه از کمبود پول یا زمان شروع نمیشود، بلکه اغلب از نوع نگاه به مسئله میآید. نویسنده با مثالهایی از کلاسهای کارآفرینی و موقعیتهای روزمره، ذهنیت حل مسئله، خلاقیت و ارزشآفرینی را بررسی میکند. فروزنده دولت یاری این کتاب را ترجمه و انتشارات نیک فرجام آن را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این کتاب را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ای کاش وقتی ۲۰ ساله بودم می دانستم
کتاب ای کاش وقتی ۲۰ ساله بودم می دانستم نوشتهی تینا سیلیگ بر ایدهای مرکزی بنا شده است: بسیاری از مانعها پیش از آنکه بیرونی باشند، در قالب فرضهای ذهنی شکل میگیرند. نویسنده که تجربهی تدریس در دانشگاه استنفورد را به متن آورده، از تمرینها و موقعیتهایی استفاده میکند که در آنها افراد باید با منابع محدود، ارزش خلق کنند. مسئله فقط کسب درآمد یا موفقیت شغلی نیست؛ بحث اصلی این است که چگونه میتوان یک مشکل عادی را از زاویهای دیگر دید و از دل آن امکان تازهای بیرون کشید. فضای اثر بر پایهی مثال، تجربه، مشاهده و بازنگری در عادتهای فکری پیش میرود.
متن کتاب مدام میان کلاس درس، محیط کار، تجربههای شخصی و نمونههای شناختهشده رفتوآمد میکند تا نشان دهد خلاقیت فقط به ایدههای عجیب محدود نیست و میتواند از مشاهدهی دقیق یک نیاز ساده شروع شود. در این میان، موضوعهایی مثل مواجهه با شکست، بازتعریف مسئله، کنارگذاشتن پاسخهای کلیشهای، کار گروهی، آزمونوخطا و جرئت امتحانکردن مسیرهای نامعمول جای مهمی دارند.
کتاب ای کاش وقتی ۲۰ ساله بودم می دانستم حالوهوایی دارد که بیشتر از توصیهگویی، بر تغییر زاویهی دید تکیه میکند. تینا سیلیگ از نمونههایی مثل چالش ۵ دلار، استفاده از گیرهی کاغذ، بازنگری در مفهوم سیرک، طراحی محصول و شناسایی نیازهای پنهان استفاده کرده تا نشان دهد فرصتها معمولاً در دل همان چیزهایی پنهان میشوند که عادی به نظر میرسند. این کتاب در کنار بحث کارآفرینی، به مهارتهایی میپردازد که در تصمیمگیری، همکاری، شناخت مسئله و عبور از ترسِ شروعکردن نقش دارند.
خلاصه کتاب ای کاش وقتی ۲۰ ساله بودم می دانستم
کتاب ای کاش وقتی ۲۰ ساله بودم می دانستم مجموعهای از ایدهها و تجربهها دربارهی خلاقیت، کارآفرینی و حل مسئله است. تینا سیلیگ نشان میدهد که ارزشآفرینی لزوماً از سرمایهی زیاد شروع نمیشود و گاهی مهمترین دارایی، نوع نگاه به موقعیت است. متن کتاب با مثالهایی از کلاسهای دانشگاه، پروژههای گروهی و تجربههای کاری پیش میرود و بر این نکته دست میگذارد که بسیاری از پاسخهای تازه، زمانی پیدا میشوند که فرضهای رایج کنار گذاشته شوند.
پیام اصلی این کتاب این است که مشکل را میتوان نقطهی شروع دانست، نه بنبست. نویسنده بر شناسایی نیاز، آزمودن ایدهها، یادگرفتن از شکست و تبدیل محدودیت به امکان تأکید کرده است.
چرا باید کتاب ای کاش وقتی ۲۰ ساله بودم می دانستم را بخوانیم؟
- این کتاب نشان میدهد که خلاقیت از دل محدودیت زمان، پول و امکانات هم میتواند شکل بگیرد.
- نمونههای متعدد این کتاب کمک میکند فرایند شناسایی مسئله و بازتعریف آن دقیقتر دیده شود.
- خواننده با موقعیتهایی روبهرو میشود که در آنها پاسخهای معمول کنار گذاشته میشوند و راهحلهای تازه شکل میگیرند.
- بحثهای کتاب فقط به کسبوکار محدود نمیماند و به تصمیمگیری، کار گروهی و مواجهه با شکست هم گسترش پیدا میکند.
- فصلهای کتاب نشان میدهند که چگونه میتوان از مشاهدهی نیازهای پنهان، ایدههای قابل اجرا بیرون کشید.
خواندن کتاب ای کاش وقتی ۲۰ ساله بودم می دانستم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب ای کاش وقتی ۲۰ ساله بودم می دانستم به این گروهها پیشنهاد میشود:
- دانشجویانی که میخواهند دربارهی خلاقیت، کارآفرینی و حل مسئله نگاه گستردهتری پیدا کنند.
- خوانندگانی که در شروع ایدههای تازه با ترس از کمبود منابع یا شکست روبهرو هستند.
- کسانی که به نمونههای واقعی از تبدیل مسئلههای روزمره به فرصت علاقه دارند.
- مخاطبانی که میخواهند دربارهی شناسایی نیاز، بازتعریف مسئله و آزمون ایدهها بیشتر بدانند.
- افرادی که از کتابهای مبتنی بر تجربه، مثال و موقعیتهای آموزشی لذت میبرند.
درباره تینا سیلیگ
تینا سیلیگ (Tina Seelig) (متولد ۱۹۵۸)، نویسنده، مدرس و کارآفرین آمریکایی است که به عنوان یکی از اساتید برجستهی دانشگاه استنفورد شناخته میشود. او تحصیلات عالی خود را در رشتهی علوم عصبی دنبال کرد و مدرک دکترای خود را از دانشکدهی پزشکی دانشگاه استنفورد دریافت نمود و پس از آن، مدتی را به پژوهش در زمینهی عصبپژوهی و نوروپلاستی در این دانشگاه اختصاص داد.
سیلیگ فعالیت حرفهای خود را در دنیای کسبوکار به عنوان مشاور مدیریت در شرکت بوز آلن همیلتون آغاز کرد، اما همزمان مسیر نویسندگی خود را نیز پیش برد و موفق شد نخستین کتاب خود را در سال ۱۹۹۱ میلادی منتشر کند. از میان آثار مطرح و پرفروش او در حوزهی توسعهی فردی و کسبوکار میتوان به کتابهای «ای کاش وقتی ۲۰ ساله بودم می دانستم» و «موتور خلاقیت» اشاره کرد که به بررسی راهحلهای نوآورانه برای حل چالشهای زندگی و کاری میپردازند.
چه نسخههای دیگری از کتاب ای کاش وقتی ۲۰ ساله بودم می دانستم منتشر شده است؟
- کتاب کاش وقتی بیست ساله بودم می دانستم، ترجمهی مینا صفری، نشر میلکان
- کتاب ای کاش وقتی 20 ساله بودم می دانستم، ترجمهی محمدرضا آل یاسین، نشر هامون
- کتاب ای کاش وقتی بیست ساله بودم، میدانستم، ترجمهی فرزاد حسنلو، نشر بله
- و...
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب ای کاش وقتی ۲۰ ساله بودم می دانستم و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | ای کاش وقتی ۲۰ ساله بودم می دانستم |
| عنوان در زبان مبدأ | What I Wish I Knew When I Was 20: A Crash Course on Making Your Place in the World |
| موضوع | مدیریت و کسب و کار، موفقیت و خودیاری |
| نویسنده | تینا سیلیگ |