کتاب هگل، فیلسوف شامگاه کریگ بی. ماتارسه + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب هگل، فیلسوف شامگاه

کتاب هگل، فیلسوف شامگاه

معرفی کتاب هگل، فیلسوف شامگاه

کتاب هگل، فیلسوف شامگاه (Starting with Hegell)، نوشته کریگ بی. ماتارسه و ترجمه حسین مافی‌ مقدم و مصطفی محمددوست، در سال ۱۴۰۰ توسط نشر نقد فرهنگ منتشر شده است. نویسنده که استاد فلسفه است و با موسیقی نیز آشناست، در این کتاب کوشیده تصویری منسجم از کلیت اندیشه‌ی هگل ارائه کند. مترجمان نیز در مقدمه، جایگاه هگل در فهم جهان مدرن و دشواری زبان او را توضیح داده‌اند و درباره‌ی معادل‌های فارسی اصطلاحات کلیدی مانند روح، جایگزینی و سوبژکتیو توضیح داده‌اند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب هگل، فیلسوف شامگاه اثر کریگ بی. ماتارسه

کتاب هگل، فیلسوف شامگاه (شرحی مقدماتی از فلسفه هگل)، با تمرکز بر زندگی فکری و آثار مهم هگل، در هفت فصل، طرحی کلی از فلسفه‌ی او به دست می‌دهد و نشان می‌دهد که چرا می‌توان هگل را فیلسوف جهان مدرن دانست. کریگ بی. ماتارسه در آغاز، هگل را در بستر تاریخی‌اش قرار می‌دهد: انقلاب فرانسه، روشنگری، رمانتیسیسم، رشد علم و صنعت و منازعه‌ی عقل و ایمان. سپس با مرور کانت، فیشته، شیلر و شلینگ نشان می‌دهد که هگل از دل چه بحران‌هایی سر برآورده است. در ادامه به‌جای ورود مستقیم به متن‌های دشوار هگل، ایده‌های محوری او بازسازی می‌شود: هرمنوتیک نظرورزانه، نسبت عقل و واقعیت، تاریخ‌گرایی، مفهوم روح، وحدت اندام‌وار، دیالکتیک، بیلدونگ و نقش آشتی با جهان.

کریگ بی. ماتارسه در هر فصل یکی از آثار مهم هگل را محور قرار داده است: نوشته‌های اولیه، پدیدارشناسی روح، دانش‌نامه‌ی علوم فلسفی، فلسفه‌ی حق، فلسفه‌ی تاریخ و درس‌گفتارهای هنر، دین و تاریخ فلسفه. کتاب هگل، فیلسوف شامگاه در فصل پایانی به قلمرو روح مطلق می‌رسد و جایگاه هنر، دین و فلسفه را در نسبت با دولت مدرن و زندگی انسان معاصر بررسی می‌کند. ماتارسه در سراسر کتاب، با مثال‌هایی از موسیقی، ادبیات، زیست‌شناسی، سیاست و روان‌شناسی، تلاش کرده مفاهیم انتزاعی هگل را در موقعیت‌های عینی نشان دهد و خواننده را برای مواجهه‌ی مستقیم با متون هگل آماده کند.

خلاصه کتاب هگل، فیلسوف شامگاه

کتاب هگل، فیلسوف شامگاه نشان می‌دهد که فلسفه‌ی هگل پاسخی است به جهان مدرنی که هم‌زمان سرشار از آزادی، علم و امکان‌های تازه و آکنده از بحران، ازخودبیگانگی و سردرگمی است. کریگ بی. ماتارسه ابتدا ریشه‌های فکری هگل را در کانت، فیشته، شیلر و رمانتیسیسم پی می‌گیرد و سپس دو ایده‌ی محوری او را برجسته می‌کند: هرمنوتیک نظرورزانه و فهم اندام‌وار از واقعیت.

در این کتاب، فلسفه‌ی هگل به‌صورت تدریجی ترسیم شده است: از نوشته‌های جوانی درباره‌ی دین مردمی، عشق و سیاست تا پدیدارشناسی روح و مفهوم بازشناسی، نظام سه‌گانه‌ی منطق، طبیعت و روح در دانش‌نامه، نظریه‌ی آزادی در فلسفه‌ی حق و در نهایت تفسیر تاریخ به‌عنوان بسط آزادی. در پایان، جایگاه هنر، دین و فلسفه به‌عنوان شکل‌های عالی تأمل انسانی نشان داده شده است. ماتارسه همچنین نشان داده که چگونه هگل میان نقد رنج‌های جهان مدرن و آشتی عقلانی با آن تعادلی دشوار برقرار می‌کند.

چرا باید کتاب هگل، فیلسوف شامگاه را بخوانیم؟

کتاب هگل، فیلسوف شامگاه برای آشنایی پایه‌ای با کلیت اندیشه‌ی هگل نوشته شده است و خواننده را از درگیرشدن زودهنگام با نثر پیچیده‌ی هگل بی‌نیاز می‌کند. این اثر نشان می‌دهد که چگونه مفاهیم دشواری مانند روح، دیالکتیک، بیلدونگ و آزادی در آثار مختلف هگل به‌ هم پیوسته‌اند و چه نسبتی با سیاست، تاریخ، دین، هنر و زندگی روزمره دارند.

خواندن کتاب هگل، فیلسوف شامگاه را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب هگل، فیلسوف شامگاه به دانشجویان فلسفه، علوم سیاسی، جامعه‌شناسی و مطالعات فرهنگی پیشنهاد می‌شود. همچنین به پژوهشگران و افرادی پیشنهاد می‌شود که می‌خواهند پیش از ورود به متون اصلی هگل، تصویری منظم و دقیق از سیر فکری او و جایگاهش در جهان مدرن به دست آورند.

درباره کریگ بی. ماتارسه

کریگ بی. ماتارسه دانشیار فلسفه و مدیر برنامه‌ی فلسفه، سیاست و اقتصاد در دانشگاه ایالتی مینه‌سوتا در ایالات متحده‌ی آمریکاست. او بیشتر در حوزه‌های فلسفه‌ی قاره‌ای، فلسفه‌ی هگل، اگزیستانسیالیسم و فلسفه‌ی سیاسی فعالیت می‌کند و مقاله‌هایی درباره‌ی هگل، سارتر، آزادی، ترس، همبستگی و نسبت موسیقی جَز و پدیدارشناسی منتشر کرده است.

بخشی از کتاب هگل، فیلسوف شامگاه

«هگل معتقد است که فلسفه اساساً نگاه به عقب و نوعی تفسیر بازسازنده است که توجه ویژه‌ای به این امر دارد که چگونه ارزش‌ها، پرسش‌ها و علایق‌مان به معنای کنونی‌شان درآمده‌اند. فهمیدن اینکه چگونه ایده‌های ما در طول تاریخ ایجاد شده و توسعه یافته‌اند، شرطی ضروری برای درک واقعی این موضوع است که ما چه کسی هستیم و چه باید بکنیم. فلسفه هگل عمیقاً تاریخ‌گرا است و اگرچه او از این جهت‌گیری اساسی بدون اشاره به تجارب شخصی‌اش دفاع می‌کند، با این وصف، به نظر معقول می‌رسد گمان کنیم که وقایع اندوهناک و بدفرجامی که امیدها، جاه‌طلبی‌ها و ترس‌های نسل او را شکل داده است، بر گرایش‌های فلسفی او تأثیر گذاشته باشد. به‌هرحال، ما می‌توانیم به عنوان یک عمل تفسیری که با دیدگاه خود هگل هم سازگار است، پرسش‌ها و مسائل فلسفی او در طول حیات فکری‌اش را بازسازی کنیم و بکوشیم تعیین کنیم که آیا آن‌ها به‌طور سرراست از دیدگاه پیشینیانش أخذ شده‌اند و یا به طرز اساسی مورد اصلاح قرار گرفته‌اند؟»

۲۰%