کتاب مجموعه داستان کوتاه اسفل السافلین
معرفی کتاب مجموعه داستان کوتاه اسفل السافلین
کتاب مجموعه داستان کوتاه اسفل السافلین نوشته کوروش مرادیان است و نشر متخصصان آن را منتشر کرده است. این کتاب چند داستان کوتاه فارسی را کنار هم قرار داده که فضای آنها بیشتر شهری و معاصر است و به روابط خانوادگی، فقر، ریاکاری، خشونت خانگی و تناقضهای اخلاقی میپردازد. لحن روایتها در داستانها صریح است و شخصیتها اغلب از طبقهی متوسط و فرودست جامعه انتخاب شدهاند؛ از کارگر ساختمانی و رمال و دعانویس تا خانوادههای درگیر خیانت و اعتیاد. این مجموعه داستان با تکیه بر موقعیتهای روزمره، سویههای تاریک رفتار انسان را در بزنگاههای اخلاقی نشان داده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب مجموعه داستان کوتاه اسفل السافلین
کتاب مجموعه داستان کوتاه اسفل السافلین چند روایت مستقل را در کنار هم قرار داده که همگی حول یک محور مشترک میچرخند: سقوط اخلاقی انسان در موقعیتهایی که ظاهراً عادی و روزمره به نظر میرسند. کوروش مرادیان در این داستانها سراغ خانوادهها، همسایهها، روستاییان و شهرنشینان رفته و از خلال یک صحنهی ساده، لایههای پنهان خشونت، خودخواهی، ریا و بیتفاوتی را بیرون کشیده است.
در کتاب مجموعه داستان کوتاه اسفل السافلین داستانهایی مانند خیانت پدری خانوادهدار، قربانیشدن یک گوسفند در عروسی روستایی، اعترافات یک رمال و فالگیر، درماندگی کارگر اجارهنشین در برابر صاحبخانه و پروژهی نیمهتمام مسکن، خشونت خانگی که به جنایت میرسد و مونولوگ تند دربارهی فکوفامیل فضول و خالهزنک دیده میشود. هر داستان با زاویهدید و لحن متناسب با شخصیتها نوشته شده است؛ گاهی راوی دانای کل نزدیک به ذهن شخصیتهاست و گاهی خود شخصیت بهصورت اولشخص حرف میزند.
کتاب مجموعه داستان کوتاه اسفل السافلین از نظر ساختار، مجموعهای از داستانهای نسبتاً کوتاه است که هر کدام فضایی مستقل دارند، اما در مضمون، بهنوعی به آیات آغاز کتاب و مفهوم اسفلالسافلین وصل میشوند؛ یعنی فاصلهی میان بهترین صورت و پایینترین مرحله در رفتار انسان. نقلقولی از قرآن و شعری از اخوان ثالث در آغاز کتاب حالوهوای کلی اثر را مشخص کرده است: نگاهی تلخ و انتقادی به جامعه و به انتخابهای فردی در لحظههای حساس.
خلاصه داستان مجموعه داستان کوتاه اسفل السافلین
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از کتاب را فاش میکند!
کتاب مجموعه داستان کوتاه اسفل السافلین اثری از کوروش مرادیان است. نویسنده در هر داستان بر یک موقعیت بحرانی متمرکز شده است که در آن شخصیت اصلی باید میان وجدان و میل، ترس و مسئولیت یا منفعت و انسانیت یکی را انتخاب کند. در داستان نخست، مردی متأهل و پدر یک دختر خردسال، در آستانهی رفتن به دیدار معشوقهاش قرار میگیرد و میان عذابوجدان نسبت به همسر و فرزند و کشش بهسوی خیانت دستوپا میزند. در داستان بوی عطر مادر، قربانیکردن گوسفند در عروسی روستایی از زاویهی نگاه حیوان روایت شده و شادی آدمها با رنج او در هم تنیده است.
در داستان خدمت به خلقالله، راوی از نسل رمّالان و دعانویسان است که خدمت به خلق را پوششی برای سوءاستفاده از ترس و ناآگاهی مردم کرده است. داستان سقف بالاسر به زندگی کارگر ساختمانی میپردازد که زیر فشار اجارهخانه و پروژهی نیمهتمام مسکن ملی در تنگنای مالی و روانی گرفتار شده است. در داستان به ما مربوط نیست، بیتوجهی قانونی و اجتماعی در برابر خشونت خانگی به فاجعه ختم میشود و در داستان فک و فامیل هم تصویری اغراقآمیز و انتقادی از خویشاوندان فضول و مداخلهگر ارائه شده است.
چرا باید کتاب مجموعه داستان کوتاه اسفل السافلین را بخوانیم؟
کتاب مجموعه داستان کوتاه اسفل السافلین با چند روایت کوتاه، تصویر فشردهای از تناقضهای اخلاقی و اجتماعی امروز ارائه کرده است؛ از خانههای تنگ اجارهای تا مهمانیهای روستایی و آپارتمانهای شهری. خواندن این داستانها امکان مواجهه با موقعیتهایی آشنا را از زاویهای تندتر و بیپردهتر فراهم میکند و پرسشهایی دربارهی وجدان، مسئولیت، خشونت و ریا در ذهن باقی میگذارد.
خواندن کتاب مجموعه داستان کوتاه اسفل السافلین را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
کتاب مجموعه داستان کوتاه اسفل السافلین به کسانی پیشنهاد میشود که به داستانهای کوتاه اجتماعی، نقد روابط خانوادگی، موضوعاتی مثل خیانت، فقر، خشونت خانگی و ریاکاری مذهبی علاقهمند هستند و دوست دارند این مسائل را در قالب روایتهای کوتاه و صریح دنبال کنند.

من با توجه با آشنایی با نویسنده کتاب و وسواس او در آثار از جمله غسل تعمید خاک و اثر پیش رو این کتاب را توصیه می کنم او با توجه با پارادوکس های مزمن جامعه امروز به شکلی نقادانه، پرکشش