کتاب زندگی اجتماعی جدید ناتالی کر + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب زندگی اجتماعی جدید

کتاب زندگی اجتماعی جدید

معرفی کتاب زندگی اجتماعی جدید

کتاب زندگی اجتماعی جدید نوشته‌ی ناتالی کر و جیمی کورتز با ترجمه‌ی شاهین غفاری، به بررسی علمی روابط انسانی در دنیای امروز می‌پردازد؛ دنیایی که در آن تنهایی، مشغله‌ی دائمی و ارتباطات دیجیتال، شکل دوستی و صمیمیت را عوض کرده‌اند. نویسندگان که هر دو روانشناس اجتماعی هستند، تجربه‌های شخصی خود از تنهایی، جابه‌جایی و دشواری ساختن دوستی‌های عمیق را با نتایج پژوهش‌های گسترده ترکیب کرده‌اند. موسسه انتشارات فلسفه آن را منتشر کرده است و در آن کتاب، از تعریف نیاز به ارتباط تا موانع پنهان اجتماعی و ذهنی بر سر راه دوستی، به‌تفصیل بحث شده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب زندگی اجتماعی جدید

کتاب زندگی اجتماعی جدید با تکیه‌بر تجربه و پژوهش ناتالی کر و جیمی کورتز، از همان پیشگفتار با دو روایت شخصی آغاز می‌شود: ناتالی که پس از مهاجرت شغلی و بیماری مزمن، با تنهایی و کمبود «ایل اجتماعی» روبه‌رو شده و جیمی که فهمیده در تبدیل آشنایی‌های گذرا به دوستی‌های عمیق ناتوان است. این دو داستان، نقطه‌ی ورود به مسئله‌ای گسترده‌تر است: بحران ارتباط و «همه‌گیری تنهایی» در جهانی پر از آدم اما کم‌ارتباط. در کتاب زندگی اجتماعی جدید، نویسندگان ابتدا نشان می‌دهند که نیاز به پیوند اجتماعی، هم‌ردیف نیاز به غذا و آب است و مغز برای کمبود رابطه، واکنش‌هایی شبیه گرسنگی و درد جسمی نشان می‌دهد. سپس سه منبع اصلی ارتباط (صمیمی، خویشاوندی و جمعی) و تفاوت بین انزوای عینی و احساس تنهایی ذهنی توضیح داده می‌شود. در ادامه، ساختار کتاب حول «هفت مانع اصلی» شکل گرفته است؛ از کم‌اهمیت شمردن رابطه و هنجارهای مدرنِ مروج انزوا، تا خطاهای فکری، انتظارات ناموزون، نادیده‌گرفتن عوامل ساده‌ی ایجاد صمیمیت، ترس از عمیق‌کردن رابطه و از دست دادن فرصت‌های پیوند درونی. کتاب زندگی اجتماعی جدید علاوه‌بر فصل‌های نظری، بخش‌هایی دارد که به تفاوت‌های شخصیتی (درون‌گرا، برون‌گرا، سبک‌های وابستگی)، نقش جابه‌جایی، زندگی تنها، فرهنگ پرمشغلگی، پول‌محوری و فقر زمانی در تضعیف روابط می‌پردازد. در فصل‌های بعد، راهبردهایی معرفی شده‌اند که هم به گسترش شبکه‌ی عینی روابط کمک می‌کنند و هم حس درونیِ تعلق و پیوند را تقویت می‌کنند؛ از مدیتیشن و شکرگزاری تا بازطراحی برنامه‌ی روزمره و بازنگری در هنجارهای شخصی و اجتماعی.

خلاصه کتاب زندگی اجتماعی جدید

کتاب زندگی اجتماعی جدید بر این ایده استوار است که انسان «ذاتاً اجتماعی» است و نیاز به ارتباط، یک ضرورت زیستی و روانی است نه یک تجمل. نویسندگان با مرور پژوهش‌های عصب‌شناختی و طولی نشان می‌دهند که طردشدن، تنهایی و انزوای اجتماعی در مغز مانند درد جسمی ثبت می‌شود و کیفیت روابط، با سلامت جسم، طول عمر، شادی و معنای زندگی گره خورده است. در ادامه، کتاب زندگی اجتماعی جدید هفت مانع اصلی در دنیای مدرن را شناسایی می‌کند: کم‌اهمیت دیدن رابطه، هنجارهای مروج انزوا (زندگی تنها، جابه‌جایی، وابستگی افراطی به فناوری، پرمشغلگی)، تحریف‌های فکری درباره زندگی دیگران، انتظارات غیرواقع‌بینانه از تعامل، نادیده‌گرفتن عوامل ساده‌ی جذب و صمیمیت، اجتناب از آسیب‌پذیری و درنهایت، غفلت از راه‌هایی که حتی در تنهایی فیزیکی می‌توان حس پیوند را تقویت کرد. هر فصل، هم سازوکار این موانع را توضیح می‌دهد و هم پیشنهادهایی ارائه می‌کند تا خواننده بتواند به‌تدریج شبکه‌ی روابط خود را واقعی‌تر، عمیق‌تر و پایدارتر کند.

چرا باید کتاب زندگی اجتماعی جدید را بخوانیم؟

کتاب زندگی اجتماعی جدید تصویری روشن از این نشان می‌دهد که چرا در جهانی پر از ارتباطات ظاهری، احساس تنهایی گسترده است و چگونه می‌توان این چرخه را شکست. خواننده با ترکیبی از روایت‌های شخصی، مثال‌های روزمره و نتایج پژوهش‌های روانشناسی اجتماعی، هم ماهیت نیاز به ارتباط را بهتر می‌شناسد و هم با راهبردهایی آشنا می‌شود که قابل تطبیق با شخصیت‌ها، شرایط و محدودیت‌های مختلف هستند.

خواندن کتاب زندگی اجتماعی جدید به کسانی پیشنهاد می‌شود که احساس تنهایی، روابط سطحی یا شبکه‌ی دوستی شکننده دارند، به‌تازگی جابه‌جا شده‌اند، با اضطراب اجتماعی یا پرمشغلگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند یا به‌دنبال درک علمی‌تر از رابطه، صمیمیت و احساس تعلق در زندگی روزمره هستند.

بخشی از کتاب زندگی اجتماعی جدید

«اگر بتوانید یک چیز را در زندگی اجتماعی خود تغییر دهید، آن چه خواهد بود؟ چند دوست سطحی می‌خواهید که شنبه شب‌ها با آن‌ها بیرون بروید؟ یا چند دوست نزدیک‌تر که وقتی بیمار هستید برای‌تان سوپ جوجه بیاورند؟ آیا یک «بهترین دوست» می‌خواهید که شما را در اولویت قرار دهد؟ یا یک شریک عاطفی که به شما عشق و ستایش بدهد؟ شاید هم فقط وقت بیشتری برای تعاملات اجتماعی می‌خواهید. به‌تازگی سؤال «اگر می‌توانستید یک چیز را تغییر دهید» را در یک نظرسنجی آنلاینِ ناشناس انجام دادیم و پاسخ‌های زیر را شنیدیم: -دوستانِ کمتر اما نزدیک‌تر داشته باشم. -برون‌گراتر باشم. -با آدم‌های جدید، راحت‌تر حرف بزنم. -در مناسبات اجتماعی، اضطراب کمتری داشته باشم. -یک شریک همیشگی داشته باشم. -برای دیدن دوستان قدیمی بیشتر تلاش کنم. -دوستانم را بیشتر بیینم اما نه در روزهای بازی با فرزندان، چون در این روزها تمام تمرکز روی بچه‌هاست. -در جامعه‌ای صمیمی زندگی کنم که در آن مردم همسایه‌های خود را بشناسند و به آن‌ها اهمیت دهند. -شیوهٔ تعاملم با مردم را تغییر دهم: کم شدن روابط سطحی به‌نفع روابط واقعی. -دوستانی از فرهنگ‌ها و پیشینه‌های گوناگون داشته باشم. -فاصله جغرافیایی بین خودم و دوستانم را کمتر کنم (یا گواهینامه خلبانی بگیرم!).»

۵۰%