کتاب بلینکی و اتوبوس خورشیدی نجمه خسروی راد + دانلود نمونه رایگان

کتاب بلینکی و اتوبوس خورشیدی

انتشارات:نشر آرسس
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب بلینکی و اتوبوس خورشیدی

کتاب بلینکی و اتوبوس خورشیدی نوشته‌ی نجمه خسروی راد داستانی درباره‌ی دو خواهر و برادر است که با یک موجود فضایی دوست می‌شوند و همراه او به سراغ مشکل آلودگی هوا می‌روند. نشر آرسس آن را منتشر کرده است. این کتاب با تصویرگری حوریه فولادی‌مهاجر و ویراستاری حمیدرضا رضوانی‌اول برای نوخوانان بالای ۷ سال نوشته شده و در قالب ماجرایی فضایی به موضوع انرژی خورشیدی و حفاظت از محیط‌زیست می‌پردازد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب بلینکی و اتوبوس خورشیدی

کتاب بلینکی و اتوبوس خورشیدی ماجرای بنیتا و بردیا را روایت کرده است؛ دو خواهر و برادر که عاشق فضا و تماشای آسمان شب هستند و هر شب با تلسکوپشان دنبال چیزهای عجیب می‌گردند. نویسنده نجمه خسروی راد در همان صفحات آغازین نشان داده است که این علاقه‌ی کودکانه به فضا چطور راه را برای آشنایی با یک موجود فضایی باز می‌کند. در کتاب بلینکی و اتوبوس خورشیدی ورود موجودی کوچک و کنجکاو به نام بلینکی به اتاق بچه‌ها نقطه‌ی شروع دوستی تازه‌ای است که کم‌کم به ماجرایی جدی‌تر تبدیل می‌شود. چند روزی است که مدارس به‌خاطر آلودگی هوا تعطیل شده و بنیتا و بردیا از ماندن در خانه خسته شده‌اند. بلینکی آنها را سوار سفینه‌اش می‌کند تا از بالا شهر را ببینند و بفهمند این همه دود و آلودگی از کجا می‌آید. کتاب بلینکی و اتوبوس خورشیدی در ادامه با زبانی متناسب با دنیای کودکان مفهوم انرژی خورشیدی را معرفی کرده است؛ از صفحه‌های خورشیدی روی پشت‌بام‌ها تا استفاده از نور خورشید برای تولید برق و حرکت وسایل نقلیه. نویسنده نشان داده است که چطور می‌توان به‌جای سوزاندن بنزین و گازوئیل از انرژی پاک استفاده کرد تا هوا تمیز بماند و مدارس تعطیل نشود. در کتاب بلینکی و اتوبوس خورشیدی ماجراهای بنیتا و بردیا و بلینکی به‌تدریج به یک حرکت جمعی تبدیل می‌شود؛ کارخانه‌ها صفحه‌های خورشیدی نصب می‌کنند و درنهایت اتوبوس مدرسه هم با انرژی خورشید کار می‌کند. داستان در قالب ماجرایی شاد و پرهیجان، موضوعی مثل آلودگی هوا و مسئولیت‌پذیری در برابر محیط‌زیست را برای مخاطب خردسال قابل لمس کرده است.

خلاصه کتاب بلینکی و اتوبوس خورشیدی

در کتاب بلینکی و اتوبوس خورشیدی بنیتا و بردیا هر شب با تلسکوپشان آسمان را نگاه می‌کنند تا موجودات فضایی را ببینند. یک شب موجود کوچکی به نام بلینکی به آنها چشمک می‌زند و بعد از پشت پنجره وارد اتاقشان می‌شود. دوستی آنها شکل می‌گیرد و هر وقت بچه‌ها به مشکلی برمی‌خورند بلینکی از سیاره‌ی خودش راه‌حل می‌آورد. داستان وقتی جدی‌تر می‌شود که به‌خاطر آلودگی هوا مدارس تعطیل شده و بچه‌ها از ماندن در خانه خسته شده‌اند. بلینکی آنها را سوار سفینه می‌کند تا منبع آلودگی را ببینند؛ ماشین‌ها و کارخانه‌هایی که با بنزین و گازوئیل کار می‌کنند. او برایشان توضیح می‌دهد که در سیاره‌ی خودش از انرژی خورشیدی استفاده می‌کند. بنیتا و بردیا تصمیم می‌گیرند این ایده را در شهر خودشان هم مطرح کنند تا هوا پاک‌تر شود و زندگی روزمره به حالت عادی برگردد.

چرا باید کتاب بلینکی و اتوبوس خورشیدی را بخوانیم؟

کتاب بلینکی و اتوبوس خورشیدی با ترکیب ماجرای فضایی و زندگی روزمره‌ی شهری، موضوعی مثل آلودگی هوا و انرژی خورشیدی را برای کودکان قابل فهم کرده است. این داستان هم تخیل و کنجکاوی را تقویت کرده است هم به‌طور غیرمستقیم درباره‌ی مسئولیت‌پذیری در برابر محیط‌زیست و نقش انتخاب‌های انسان در پاکی هوا صحبت کرده است.

کتاب بلینکی و اتوبوس خورشیدی به کودکان نوخوان بالای ۷ سال پیشنهاد می‌شود که به فضا، موجودات فضایی و ماجراهای علمی‌تخیلی علاقه دارند و همچنین به خانواده‌ها و مربیانی که به‌دنبال شروع گفت‌وگو درباره‌ی آلودگی هوا و انرژی‌های پاک با کودکان هستند پیشنهاد می‌شود. «بنیتا و بردیا خواهر و برادری عاشق فضا بودند. آنها هر شب در آسمان به دنبال چیزهای عجیب و جالب می‌گشتند. یک شب که بنیتا مشغول کشیدن نقاشی موجودات فضایی بود بردیا از لوله‌ی تلسکوپ چیز عجیبی دید! یک ستاره؟ یک سیاره یا... فریاد کشید: بنیتا اینجا رو نگاه کن! بنیتا با سرعت درون تلسکوپ را نگاه کرد و با شگفتی دید که یک موجود عجیب به آنها چشمک میزد. با تعجب به برادرش نگاه کرد و وقتی دوباره به آسمان نگاه کردند دیگر چیزی ندیدند و گمان کردند که اشتباه دیده‌اند. شب موقع خواب ناگهان صدایی از پشت پنجره آمد و یک موجود کوچولوی جالب به آنها نگاه کرد. بنیتا گفت: وای! این چیه؟ بردیا با تعجب گفت: نگاه کن! اون یک موجود فضاییه... آنها پنجره را باز کردند و موجود فضایی به داخل آمد. بردیا پرسید: تو دیگه کی هستی؟ موجود فضایی گفت: من بلینکی هستم! یعنی چشمک‌زن! شما داشتید من رو نگاه می‌کردید و من هم کنجکاو شدم و به سیاره‌ی شما اومدم... از آن به بعد بنیتا و بردیا و بلینکی دوستان خوبی شدند و هر گاه خواهر و برادر به مشکلی برخورد می‌کردند بلینکی با سرعت خود را می‌رساند و راه حلی برای آنها از فضا می‌آورد و هر سه با کمک هم مسأله را حل می‌کردند...»

۲۵%