کتاب نامرئی ها
سفر به دنیای چیزهایی که هستند ولی دیده نمیشوند
معرفی کتاب نامرئی ها
کتاب نامرئی ها (Invisible Things) نوشته اندی جی. پیتزا و تصویرگری سوفی میلر، اثری است که به کمک متن و تصویر رنگی، دنیای چیزهایی را نشان میدهد که در زندگی روزمره حضور دارند اما با چشم دیده نمیشوند. کتاب با زبانی صمیمی و مثالهای نزدیک به تجربهی روزمره، از صداها و بوها و مزهها شروع کرده و کمکم به سراغ احساساتی مثل ترس، غم، شادی، دلوجرئت و حتی حالوهوای مکانها رفته است. این اثر به نوعی پلی میان دنیای حواس، احساسات و تخیل ساخته و مخاطب را تشویق کرده که فقط با چشمها نگاه نکند. نشر پرتقال این کتاب را با ترجمه پریسا هاشمی طاهری منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب نامرئی ها
کتاب نامرئی ها اثری خلاقانه از اندی جی. پیتزا است که با همکاری سوفی میلر پدید آمده است. این کتاب با لحنی صمیمی، بازیگوش و مخاطبمحور، از همان ابتدا خواننده را به سفری اکتشافی در میان پدیدههای پنهان جهان دعوت میکند. نویسنده در این اثر به این ایده میپردازد که بخش عمدهای از مهمترین عناصر سازندهی زندگی ما - از حواس و بوها گرفته تا عواطف و اتمسفر محیط - با چشم دیده نمیشوند، اما تأثیری ملموس بر کیفیت زیست ما دارند.
متن ابتدا از پدیدههای حسی ملموس آغاز شده و بهتدریج به سمت مفاهیم انتزاعیتر و دنیای درونی حرکت میکند. تصویرسازیهای رنگی و پویا در این مسیر نقشی کلیدی ایفا میکنند و با بخشیدن فرمهای عینی و شخصیتپردازیهای بامزه به مفاهیم انتزاعی همچون پژواک، ترس، غم یا حس مورمور شدن، درک آنها را برای مخاطب هموار میسازند.
محتوای کتاب نامرئی ها سرشار از درنگهای موضوعی متنوع است؛ بخشی از صفحات به صداهای پنهان و پژواک اختصاص دارد، لایههای دیگر به قلمرو بوها، مزهها و اعجاز حس لامسه در قالب آغوش یا نوازش حیوانات سرک میکشد و در ادامه، کتاب وارد روانشناسی عواطف میشود تا از ترس، شجاعت، غم، حالوهوای فضاها و حتی رنگوارههای ذهنی روزهای هفته سخن بگوید.
اندی جی. پیتزا بر اهمیت تخیل، تمرکز و خودآگاهی تأکید کرده و با گنجاندن تمرینهای رفتاری ظریفی مثل نفس عمیق کشیدن، مکث کردن و پرسش از خود، کتاب را از روایتی ساده به یک راهنمای عملی برای تقویت توجه و شناخت بهتر واقعیتهای زندگی بدل میسازد.
خلاصه کتاب نامرئی ها
کتاب نامرئی ها روایت خود را با یک پرسش به ظاهر ساده اما چالشبرانگیز آغاز میکند: آیا همهچیز را دیدهای؟ پرسشی که بلافاصله کلیشهی ضرورت دیدهشدن پدیدههای مهم را زیر سؤال میبرد و حواس پنجگانه را به عنوان نخستین دروازههای ورود به قلمرو نامرئیها معرفی میکند. در این مسیر، حس شنوایی با پدیدهای چون پژواک تجسم مییابد.
سپس قلمرو بوها و مزهها با زبانی طنزآمیز به تصویر کشیده میشوند؛ از حضور نامرئی و خندهدار یک بوی خیلی بد گرفته تا تضاد طعمها، جایی که بستنی رنگینکمانی مزهی جادو میدهد و کلم بروکلی با وجود ظاهر تودلبرایش، مزهی پا دارد. افزون بر این، کتاب با ورود به قلمرو حس لامسه، بر اهمیت تماسهای سادهی روزمره نظیر آغوش دوستان یا نوازش حیوانات تأکید کرده و آنها را مایهی بهبود حال روحی و جسمی انسان میداند.
در ادامه، ساختار کتاب توجه مخاطب را از دنیای پیرامون به قلمرو درونی معطوف میسازد و درون انسان را سرشار از پدیدههای نامرئی و هجوم دستهجمعی احساسات توصیف میکند. نویسنده با دعوت از خواننده برای بستن چشمها و کشیدن نفس عمیق، او را به درک اتمسفر و حالوهوای مکانها سوق میدهد.
کتاب سپس به عواطف پیچیدهتری چون مورمورکنندهها، ترس و کارکرد محافظتی آن میپردازد و در کنار آن، غم را همچون مهمانی نامرئی وصف میکند که گاه باید با ابزارهایی چون موسیقی یا باران در کنارش نشست تا عبور کند. در نهایت، اثر با اشاره به معجزهی خندههای ساختگی که به شادی واقعی بدل میشوند، مخاطب را به پذیرش، ابراز و اشتراکگذاری احساساتش دعوت میکند.
چرا باید کتاب نامرئی ها را بخوانیم؟
نامرئی ها اثری است که مفاهیم انتزاعی و گاهی سختگفتنی مثل احساسات، حالوهوای مکانها، ترس، غم، دلوجرئت و حتی پژواک صدا را به شکل موجودات و صحنههای تصویری درآورده است. کتاب در عین شوخطبعی، به احساسات دشوار هم پرداخته و نشان داده که ترس، غم یا مورمورکنندهها بخشی از زندگیاند و میتوان آنها را شناخت، دربارهشان حرف زد و حتی گاهی به آنها خندید. تصویرهای رنگی و شخصیتپردازیهای خلاقانه برای مفاهیم نامرئی، خواندن کتاب را برای مخاطب جذاب کرده و امکان استفاده از آن در جمعهای خانوادگی یا آموزشی را فراهم کرده است.
خواندن کتاب نامرئی ها را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن نامرئی ها به نوجوانانی پیشنهاد میشود که کنجکاوند احساسات خود را بهتر بشناسند و دربارهی آنها حرف بزنند. همچنین به والدین و مربیانی توصیه میشود که به دنبال متنی تصویری و خلاقانه برای شروع گفتوگو دربارهی ترس، غم، شادی، دلوجرئت و حالوهوای مکانها هستند.
جوایز و افتخارات کتاب نامرئی ها
- در لیست پرفروشترین کتابهای نیویورکتایمز
- نامزد بهترین کتاب مصور جایزهی DCLA SLS Three Stars Book (سال ۲۰۲۵)
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب نامرئی ها و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | نامرئی ها |
| عنوان دیگر | سفر به دنیای چیزهایی که هستند ولی دیده نمیشوند |