کتاب بلاکچین + دانلود نمونه رایگان

کتاب بلاکچین

گردآورنده:جواد عباسی
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب بلاکچین

کتاب بلاکچین (آشنایی با مفاهیم بنیادی) نوشته‌ی جواد عباسی به همت موسسه کتاب مهربان نشر منتشر شده است. نویسنده که سال‌ها در صنعت خدمات مالی، بانک‌ها و پروژه‌های بین‌المللی مبتنی بر بلاکچین و ارزهای رمزپایه فعال بوده است در این اثر کوشیده تصویری منظم و قابل‌پیگیری از این فنآوری ارائه دهد. ساختار کتاب از تاریخچه و ایده‌های اولیه پول الکترونیک و بیت‌کوین آغاز می‌شود و تا معماری نرم‌افزار، الگوریتم‌های اجماع، انواع بلاکچین و کاربردهایی مانند اتریوم و هایپرلجر ادامه پیدا می‌کند. تمرکز اصلی بر توضیح مفاهیم برای مخاطبانی است که پیش‌زمینه فنی عمیق ندارند اما می‌خواهند سازوکار بلاکچین را بفهمند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب بلاکچین

کتاب بلاکچین (آشنایی با مفاهیم بنیادی) اثری از جواد عباسی است که بر پایه تجربه طولانی او در حوزه تجارت الکترونیک، بانکداری و پروژه‌های بلاکچینی نوشته شده است. نویسنده در پیشگفتار توضیح داده است که چگونه نقد او به نظام بانکی متمرکز و تجربه‌اش در صنعت خدمات مالی، او را به سمت پژوهش جدی در بیت‌کوین و بلاکچین سوق داده است و چرا این فنآوری را معادل شفافیت، عدالت و حذف سانسور می‌داند. کتاب بلاکچین در پنج بخش اصلی تنظیم شده است. در بخش اول با عنوان «عصر بلاکچین» تاریخچه بیت‌کوین، ایده پول الکترونیک، مفاهیمی مانند هش‌کش، اثبات کار، طرح‌های پول دیجیتال و مسیر رسیدن به بیت‌کوین و بلاکچین توضیح داده شده است. در همین بخش تعریف‌های مختلف بلاکچین، رابطه آن با بیت‌کوین، مفهوم دفتر کل توزیع‌شده، نقش آن در شبکه‌های کسب‌وکار و نمونه‌هایی مانند لیزینگ خودرو و زنجیره تأمین تشریح شده است. در ادامه کتاب بلاکچین در بخش دوم و سوم به مفاهیم اولیه و عملیات بلاکچین می‌پردازد: سیستم‌های توزیع‌شده، شبکه‌های همتابه‌همتا، مسئله دوبار خرج‌کردن، مدیریت مالکیت، هشینگ، ذخیره‌سازی تراکنش‌ها در بلاک‌ها، توزیع داده میان گره‌ها، الگوریتم‌های اجماع و تفاوت بلاکچین‌های عمومی و مجوزمحور. بخش چهارم توسعه مفهوم بلاکچین، محدودیت‌ها، انواع مختلف بلاکچین و موارد استفاده را بررسی کرده است و در بخش پنجم به کاربردهای عملی مانند برنامه‌های غیرمتمرکز، بلاکچین اتریوم و پروژه هایپرلجر بنیاد لینوکس پرداخته است. در فصل‌های پایانی نیز نقش بلاکچین در کاهش اصطکاک‌های بازار، تحول شبکه‌های کسب‌وکار و بازتعریف مدل‌های سازمانی توضیح داده شده است.

خلاصه کتاب بلاکچین

کتاب بلاکچین ابتدا از مسئله‌ای شروع می‌کند که نویسنده در نظام بانکی و مالی می‌بیند: تمرکز قدرت، سوءاستفاده از اعتماد سپرده‌گذاران، تأخیر در تسویه، کارمزدهای پنهان و نبود شفافیت. سپس نشان می‌دهد که بیت‌کوین و زیرساخت آن یعنی بلاکچین چگونه پاسخی فنآورانه به این وضعیت بوده‌اند. در فصل‌های نخست، تاریخچه پول الکترونیک، ایده‌های دیوید چائوم، هش‌کش، اثبات کار، طرح‌های بی‌مانی و بیت‌گولد و در نهایت بیت‌کوین مرور شده است. در ادامه کتاب بلاکچین بلاکچین را به‌عنوان دفتر کل توزیع‌شده‌ای توضیح می‌دهد که تراکنش‌ها و مالکیت دارایی‌ها را در شبکه‌های کسب‌وکار ثبت می‌کند، اصطکاک‌های اطلاعاتی، تعاملی و نوآوری در بازارها را کاهش می‌دهد و امکان اعتماد بدون واسطه را فراهم می‌سازد. مفاهیمی مانند اجماع، قرارداد هوشمند، بلاکچین مجوزمحور، نقش آن در زنجیره تأمین، لیزینگ خودرو، بانکداری و تجارت جهانی به‌تفصیل شرح داده شده و در پایان به انواع بلاکچین، محدودیت‌ها و کاربردهایی مانند اتریوم و هایپرلجر پرداخته شده است.

چرا باید کتاب بلاکچین را بخوانیم؟

این کتاب تصویری مرحله‌به‌مرحله از مسیر شکل‌گیری پول الکترونیک تا بلاکچین و بیت‌کوین ارائه می‌دهد و مفاهیم فنی را با مثال‌های اقتصادی و کسب‌وکاری پیوند می‌زند. خواننده می‌تواند هم منطق فنی دفتر کل توزیع‌شده، اجماع و قرارداد هوشمند را بشناسد و هم بفهمد بلاکچین در عمل چه تغییری در بانکداری، زنجیره تأمین و مدل‌های کسب‌وکار ایجاد می‌کند.

مطالعه این کتاب به دانشجویان و پژوهشگران مدیریت، مالی و فناوری اطلاعات، فعالان استارت‌آپی، مدیران بانکی و علاقه‌مندان ارزهای رمزپایه و بلاکچین پیشنهاد می‌شود که می‌خواهند بدون ورود عمیق به جزئیات برنامه‌نویسی، مبانی فنی و کاربردی این فنآوری را درک کنند و نگاه انتقادی‌تری به نظام مالی متمرکز داشته باشند. «اساسا دوستانم بنده را به عنوان یک طرفدار آزادی مالی می‌شناسند و خطاب به من می‌گویند: تو صدبانک هستی! بله. من یک ضدبانک و مخالف نمادهای نظام سرمایه‌داری کنونی هستم. با فعالیت‌های مطالعاتی، پژوهشی و مدیریتی که در صنعت خدمات مالی داشته‌ام، به خوبی دریافته‌ام که نظام مالی به ویژه بانک‌ها و بیمه‌ها و سازمان بورس کنونی جهان و ایران یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های اقتصادی - اجتماعی است و بر این باورم که فنآوری‌های نوین می‌توانند این تمرکز را از کنترل نهادهای ناکارآمد و سلطه‌طلب اقتصادی خارج نمایند. به بانک‌ها و موسسه‌های اعتباری نگاهی بیندازید و ببینید چگونه با وعده‌های فریبکارانه که پشت فرمول‌های مبهم و سیاست‌های پیچیده جذب و مصرف منابع خود پنهان نموده‌اند، مردم را به سپردن پول‌هایشان به بانکشان ترغیب می‌کنند. بانک‌ها با سپرده‌های مردم به چنان قدرتی دست می‌یابند که زندگی همان مردمی که پولشان را به آنها داده‌اند، به چالش می‌کشند. ما به بانک‌ها اعتماد می‌کنیم اما آنها آگاهانه یا ناآگاهانه از اعتماد سپرده‌گذاران خود سوءاستفاده می‌کنند! فکرش را بکنید که یک بانک ۶ میلیون حساب قرض‌الحسنه دارد با حداقل سپرده ۵۰ هزار تومان، پس به راحتی با یک حساب سرانگشتی متوجه می‌شوید که بانک دست‌کم ۳۰۰ میلیارد تومان بدون هیچ هزینه‌ای از سپرده‌گذاران دریافت کرده است که البته سودی هم برای آن نمی‌پردازد و مشتریان هم معمولا فراموش می‌کنند که یک حساب با مانده ۵۰ هزارتومانی دارند! بله، یک هدیه شیرین و ناب به بانک‌ها و موسسه‌های مالی و اعتباری از طرف مردمی که با هزاران دغدغه و مشکل درآمد ناچیزی کسب می‌کنند!»

۲۰%