کتاب دیوان لیلام
معرفی کتاب دیوان لیلام
کتاب دیوان لیلام نوشتهی حسین تاجرزاده و توسط نشر سنجاق منتشر شده است. این اثر مجموعهای از دلنوشتهها و شعرهای عاشقانه و احساسی است که نویسنده آنها را در لحظاتی عمیق و شخصی، اغلب در سکوت شب، به رشتهی تحریر درآورده است. تاجرزاده در پیشگفتار کتاب با فروتنی از علاقهی دیرینهاش به نوشتن و موسیقی سخن گفته و تأکید کرده است که این نوشتهها بیشتر بازتاب احساسات و تجربههای زیستهی او هستند تا تلاش برای خلق شعر کلاسیک. محوریت بسیاری از قطعات، عشق و دلبستگی به معشوقی به نام «لیلام» است که نام او در سراسر کتاب تکرار میشود و به نوعی الهامبخش و نیروی محرک نویسنده به شمار میآید. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب دیوان لیلام
کتاب دیوان لیلام اثری است از حسین تاجرزاده که در قالب دلنوشتهها و شعرهای کوتاه، تجربههای عاطفی و دغدغههای شخصی خود را بیان کرده است. این کتاب ساختاری آزاد دارد و هر قطعه، روایتی مستقل از احساسات، خاطرات و آرزوهای نویسنده را به تصویر میکشد. محور اصلی اغلب نوشتهها، عشق و دلبستگی به معشوقی به نام لیلام است که حضورش در زندگی نویسنده، منبع آرامش و الهام بوده است. در کنار مضامین عاشقانه، موضوعاتی چون جدایی، دلتنگی، امید، شکرگزاری، رنجهای روزمره، خانواده و حتی مسائل اجتماعی و دغدغههای جوانی نیز در لابهلای اشعار و دلنوشتهها دیده میشود. تاجرزاده با زبانی ساده و صمیمی، احساسات خود را بیپرده بیان کرده و تلاش کرده است تا لحظات واقعی و صادقانهای را ثبت کند. هر قطعه، تصویری از یک لحظه یا حس خاص است که گاه با طنز، گاه با اندوه و گاه با امید همراه شده است.
خلاصه داستان دیوان لیلام
کتاب دیوان لیلام مجموعهای از دلنوشتهها و شعرهای کوتاه است که هرکدام به موضوعی خاص میپردازند. نویسنده در بسیاری از قطعات، عشق و دلبستگی عمیق خود به معشوقی به نام لیلام را به تصویر کشیده و از لحظات وصال، جدایی، دلتنگی و امید سخن گفته است. در برخی نوشتهها، رنجهای شخصی، حسرتها و شکستهای زندگی بازتاب یافتهاند؛ برای مثال، قطعههایی دربارهی بنبست مطلق، وارونگی تقدیر یا حس ششم، به دغدغههای ذهنی و عاطفی نویسنده اشاره دارند. در کنار این مضامین، قطعاتی نیز به شکرگزاری از خداوند، عشق به خانواده و فرزندان، و حتی مسائل اجتماعی مانند مشکلات جوانان و دغدغههای اقتصادی پرداختهاند. ساختار کتاب به گونهای است که هر نوشته، مستقل و با لحنی متفاوت، تصویری از یک احساس یا تجربه را ارائه میدهد؛ گاه با زبانی طنزآمیز و گاه با بیانی اندوهگین و تأملبرانگیز. در مجموع، دیوان لیلام بازتابی از فرازونشیبهای عاطفی و ذهنی نویسنده است که در قالب دلنوشتههایی صادقانه و بیپیرایه به مخاطب عرضه شدهاند.
چرا باید کتاب دیوان لیلام را بخوانیم؟
دیوان لیلام اثری است که با زبان ساده و بیواسطه، احساسات و تجربههای انسانی را به تصویر کشیده است. این کتاب برای کسانی که به دنبال لمس لحظات واقعی و صادقانهی عشق، دلتنگی، امید و رنج هستند، میتواند تجربهای متفاوت باشد. تنوع موضوعی و لحنهای مختلف در قطعات، امکان همذاتپنداری با بخشهای گوناگون کتاب را فراهم میکند. همچنین، حضور پررنگ خانواده، دغدغههای اجتماعی و نگاه انتقادی به برخی مسائل روزمره، به اثر عمق بیشتری بخشیده است. دیوان لیلام فرصتی است برای تأمل در احساسات شخصی و بازنگری در روابط انسانی، بدون آنکه ادعای شاعرانگی کلاسیک داشته باشد.
خواندن دیوان لیلام به علاقهمندان دلنوشتهها و شعرهای عاشقانه، کسانی که تجربهی دلتنگی یا جدایی را پشت سر گذاشتهاند، افرادی که دغدغههای اجتماعی و خانوادگی دارند و همچنین کسانی که به دنبال بیان صادقانهی احساسات انسانی هستند، پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب دیوان لیلام
«گاهی ز غم به سینه فرو میروم در عمق درد، بیصدا میروم گاهی دلم شکست و نفهمید کَس چون سایهای شکسته، بجا میروم گاهی امید را به نگاهم کشم اما دوباره به خود جفا میروم گاهی شبیه موجی بیقرار در وسعت سکوت رها میروم گاهی جهان به حکمِ قضا راه میرود دل در هجوم حادثهها، گاه میرود گاهی نگاه خستهٔ ما گم شود ز راه گاهی امید نیز ز همراه میرود گاهی که در کنارِ تو بودن محال است دستِ سرنوشت به سوی دغا راه میرود گاهی که عقل از سر ز اندیشه میپرد دل بیقرار سوی خدا راه میرود آنگاه که اشک در دلِ شب بیصدا چکد چشمی بهسوی معجزهٔ ماه میرود»