کتاب همه خانواده ام آدم کشته اند
معرفی کتاب همه خانواده ام آدم کشته اند
کتاب همه خانوادهام آدم کشتهاند نوشتهی بنجامین استیونسون و با ترجمهی نیما جوادی، اثری معمایی و جنایی است که نشر پرتقال آن را منتشر کرده است. این کتاب با روایتی طنزآمیز و در عین حال پرتعلیق، داستان خانوادهای را روایت میکند که هر یک از اعضایش به نوعی با قتل و جنایت درگیر بودهاند. نویسنده با الهام از سنت رمانهای معمایی کلاسیک و با نگاهی مدرن، فضایی پر از رمز و راز و شوخیهای تلخ خلق کرده است. شخصیت اصلی داستان، ارنست کانینگام، درگیر ماجرایی میشود که نهتنها گذشتهی تاریک خانوادهاش را آشکار میکند، بلکه او را در موقعیتی قرار میدهد که باید میان حقیقت و وفاداری خانوادگی انتخاب کند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب همه خانواده ام آدم کشته اند
کتاب همه خانوادهام آدم کشتهاند نوشتهی بنجامین استیونسون، اثری در ژانر معمایی، جنایی و تا حدی طنز سیاه است که با روایتی اولشخص و صمیمی، ماجرای خانوادهای عجیب را روایت میکند. داستان حول محور ارنست کانینگام میچرخد؛ مردی که در همان ابتدای کتاب اعتراف میکند همهی اعضای خانوادهاش دستکم یکبار مرتکب قتل شدهاند. روایت با لحنی شوخطبع و خودآگاه پیش میرود و نویسنده با اشاره به قواعد کلاسیک رمانهای کارآگاهی، فضای داستان را به بازی میگیرد. ساختار کتاب به گونهای است که همزمان با پیشرفت داستان، لایههای مختلف شخصیتها و روابط خانوادگیشان آشکار میشود. استیونسون با بهرهگیری از عناصر ژانر معمایی و ارجاع به آثار کلاسیک، اثری خلق کرده که هم برای علاقهمندان به داستانهای جنایی جذاب است و هم برای کسانی که به دنبال طنز تلخ و نگاه انتقادی به روابط خانوادگی هستند.
خلاصه داستان همه خانواده ام آدم کشته اند
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان با اعتراف صریح ارنست کانینگام آغاز میشود که میگوید همهی خانوادهاش آدم کشتهاند و خودش هم از این قاعده مستثنا نیست. او که راوی داستان است، با لحنی خودانتقادی و شوخ، ماجراهای پیچیدهی خانوادهی کانینگام را بازگو میکند. روایت از جایی شروع میشود که برادرش، مایکل، نیمهشب با او تماس میگیرد و درگیر ماجرای تصادف و قتلی میشود که پای پول نقد و یک جسد را به خانهی ارنست میکشاند. این اتفاق، گذشتهی تاریک خانواده را دوباره زنده میکند و پای ارنست را به دادگاه و شهادت علیه برادرش میکشاند. سه سال بعد، خانواده برای یک گردهمایی در پیست اسکی جمع میشوند؛ جایی که تنشهای قدیمی، رازهای پنهان و پول گمشده دوباره سر باز میکند. در این میان، قتل جدیدی رخ میدهد و همهی اعضای خانواده در مظان اتهام قرار میگیرند. ارنست که همزمان نقش راوی، کارآگاه و متهم را دارد، باید میان وفاداری به خانواده و کشف حقیقت یکی را انتخاب کند. داستان با پیشروی در روابط پیچیدهی خانوادگی، طنز تلخ و معماهای چندلایه، خواننده را تا آخرین صفحه در تعلیق نگه میدارد.
چرا باید کتاب همه خانواده ام آدم کشته اند را بخوانیم؟
همه خانوادهام آدم کشتهاند با ترکیب ژانر معمایی کلاسیک و طنز سیاه، تجربهای متفاوت از داستانهای جنایی ارائه میدهد. روایت اولشخص و شوخطبع ارنست، فضای داستان را از کلیشههای رایج دور میکند و خواننده را با شخصیتهایی چندوجهی و روابط خانوادگی پیچیده روبهرو میسازد. این کتاب نهتنها معمای قتل را به شیوهای جذاب و غیرمنتظره پیش میبرد، بلکه با ارجاع به قواعد و سنتهای رمانهای کارآگاهی، ذهن خواننده را به بازی میگیرد. برای کسانی که به دنبال داستانی پرتعلیق، پر از شوخیهای تلخ و شخصیتهایی غیرقابل پیشبینی هستند، این کتاب انتخابی متفاوت و سرگرمکننده است.
خواندن این کتاب به علاقهمندان داستانهای معمایی و جنایی، دوستداران طنز سیاه و کسانی که به روایتهای خانوادگی پیچیده و پررمزوراز علاقه دارند پیشنهاد میشود. همچنین به کسانی که از آثار آگاتا کریستی و رمانهای کارآگاهی کلاسیک لذت میبرند، این کتاب توصیه میشود.
بخشی از کتاب همه خانواده ام آدم کشته اند
«همهٔ خانوادهام آدم کشتهاند. بعضی از ما، بهترینهایمان که موفقتر بودند، بیشتر از یکبار مرتکب قتل شدهایم. نمیخواهم جلب توجه کنم، ولی حقیقت این است؛ وقتی با مسئولیت نگارش این اتفاقات مواجه شدم، با اینکه نوشتن با یک دست بسیار سخت است، فهمیدم که تنها راه انجام دادن این کار گفتن حقیقت است. شاید واضح باشد، ولی رمانهای معمایی مدرن گاهی این مسئله را فراموش میکنند. این داستانها بیشتر دربارهٔ حقههایی هستند که نویسنده میتواند سوار کند: آنچه در آستین دارد، نه آنچه در دست دارد. صداقت وجه تمایز رمانهای معمایی دورانی است که نام آن را «عصر طلایی» گذاشتهایم: آثار کریستی و چسترتون. از این مسئله آگاهم، چون کتابهایی دربارهٔ کتابنویسی نوشتهام. نکته این است که قوانینی وجود دارد. شخصی به نام رونالد ناکس عضو گروهی بود و یکبار چند قانون هم برایش نوشت؛ البته خودش آنها را «فرمان» میدانست. فرمانهایش را در بخش اول کتاب آوردهام، بخشی که همه از آن میگذرند. ولی به من اعتماد کنید، ارزشش را دارد که به آن صفحه برگردید. اصلاً باید گوشهٔ آن صفحه را تا بزنید و علامت بزنیدش. حوصلهتان را اینجا با جزئیات سر نمیبرم، ولی قوانین در این جمله خلاصه میشوند: قانون طلایی عصر طلایی بازی جوانمردانه است. البته این کتاب یکجور رمان نیست. تمام این اتفاقات برایم رخ دادهاند. با وجود این، با قتلی مواجه میشوم که باید رازش را کشف کنم. در واقع چندین قتل. هرچند فعلاً برای این حرفها زود است.»