کتاب دو شرق، یک افق
مطالعه چین از نگاه ایران
معرفی کتاب دو شرق، یک افق
کتاب دو شرق، یک افق نوشته چنگ ژی ما (مطالعهی چین از نگاه ایران) اثری پژوهشی و تحلیلی دربارهی روابط ایران و چین است. این کتاب که توسط انتشارات ویان (انتشارات دیبادخت) منتشر شده، با رویکردی تطبیقی و راهبردی، به بررسی جایگاه و اهمیت روابط میان دو تمدن بزرگ شرقی پرداخته و تلاش دارد تصویری چندلایه و دقیق از تعاملات تاریخی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی ایران و چین ارائه دهد. کتاب شامل بخشهایی دربارهی زمینههای مفهومی، ریشههای تاریخی، تحولات معاصر، ابعاد نرم روابط، تحولات ژئوپلیتیکی و آیندهپژوهی این مناسبات است. نویسنده با تأکید بر ضرورت بازخوانی چین از منظر ایرانی، بهدنبال خلق زبانی مشترک و چارچوبی تحلیلی برای فهم بهتر این کشور در فضای ایرانی است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب دو شرق، یک افق
کتاب دو شرق، یک افق نوشتهی چنگ ژی ما به بررسی روابط ایران و چین از زاویهای بومی و تحلیلی پرداخته است. این کتاب باتکیهبر رویکرد تطبیقی، تلاش کرده تا فراتر از روایتهای غربی، چین را از منظر ایرانی و در بستر تحولات جهانی معاصر تحلیل کند. کتاب از مقدمهای مفصل آغاز میشود که در آن نویسنده به ضرورت بازاندیشی در روابط ایران و چین و اهمیت جایگاه این دو کشور در نظم نوین جهانی اشاره کرده است، سپس کتاب در شش بخش اصلی به موضوعاتی چون زمینههای مفهومی و راهبردی رابطه، ریشههای تاریخی و تعاملات تمدنی، تحولات سیاسی و اقتصادی معاصر، ابعاد فرهنگی و اجتماعی، تأثیر تحولات ژئوپلیتیکی و سناریوهای آینده روابط میپردازد.
هر بخش با فصلهایی مجزا به موضوعات کلیدی مانند جادهی ابریشم، سیاست خارجی، تحریمها، آموزش عالی، تفاوتهای فرهنگی و نقش ایران و چین در نظم آسیایی میپردازد. چنگ ژی ما با بهرهگیری از منابع تاریخی، دادههای تحلیلی و رویکرد انتقادی، تلاش کرده است تصویری واقعبینانه و چندلایه از روابط دو کشور ارائه دهد و بر اهمیت شناخت بومی و مستقل از چین تأکید کرده است.
خلاصه کتاب دو شرق، یک افق
کتاب دو شرق، یک افق با هدف بازاندیشی در روابط ایران و چین، ابتدا به زمینههای مفهومی و اهمیت راهبردی این رابطه میپردازد. نویسنده با اشاره به نقش تاریخی و تمدنی ایران و چین در شکلدهی به شرق جهانی، تأکید کرده است که این دو کشور نهتنها از منظر جغرافیایی، بلکه از نظر فرهنگی و فلسفی نیز سهمی بنیادین در تعریف شرق دارند. در ادامه، کتاب به ریشههای تاریخی تعاملات میان دو تمدن میپردازد و نقش جادهی ابریشم، تبادلات علمی، فرهنگی و اقتصادی و تأثیرات متقابل در دورههای مختلف تاریخی را بررسی میکند.
بخشهای بعدی کتاب به تحولات سیاسی و اقتصادی معاصر اختصاص یافته است، از جمله سیاست خارجی چین و ایران، مواجهه با تحریمها، تعاملات اقتصادی و فرصتها و چالشهای پیش رو. در بخش علم، فرهنگ و جامعه، ابعاد نرم روابط دو کشور مانند آموزش عالی، تبادل دانشجو و تفاوتهای فرهنگی مورد توجه قرار گرفته است. کتاب همچنین به تأثیر تحولات ژئوپلیتیکی جهانی، مانند جنگ اوکراین و نظم نوین آسیایی، بر روابط ایران و چین میپردازد و در نهایت، سناریوهای آینده و الزامات سیاستگذاری کلان ایران در قبال چین را مطرح میکند. موضوع اصلی کتاب، ارائهی چارچوبی بومی و تحلیلی برای فهم چین از منظر ایرانی و پرهیز از سطحینگری و تقلید از روایتهای غربی است.
چرا باید کتاب دو شرق، یک افق را بخوانیم؟
کتاب دو شرق، یک افق اثری است که با رویکردی تحلیلی و تطبیقی، به بررسی روابط ایران و چین از زاویهای متفاوت پرداخته است. این کتاب با کنارگذاشتن روایتهای غالب غربی، تلاش کرده است تصویری بومی و چندلایه از چین و مناسبات آن با ایران ارائه دهد. از ویژگیهای شاخص این اثر میتوان به پرداختن به ابعاد تاریخی، فرهنگی، اقتصادی و ژئوپلیتیکی روابط دو کشور اشاره کرد.
نویسنده با تحلیل دادهها و شواهد تاریخی، به بررسی فرصتها و چالشهای پیش روی ایران در تعامل با چین پرداخته و اهمیت شناخت عمیق و مستقل از این کشور را برجسته کرده است. مطالعهی این کتاب میتواند برای پژوهشگران، سیاستگذاران، دانشجویان و علاقهمندان به روابط بینالملل، دریچهای تازه بهسوی فهم مناسبات شرق و جایگاه ایران در نظم جهانی نوین بگشاید.
خواندن کتاب دو شرق، یک افق را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب دو شرق، یک افق به پژوهشگران و دانشجویان حوزهی روابط بینالملل، مطالعات منطقهای، علوم سیاسی و تاریخ، تصمیمگیران و سیاستگذاران، فعالان حوزهی دیپلماسی و اقتصاد بینالملل و همچنین علاقهمندان به شناخت عمیقتر مناسبات ایران و چین پیشنهاد میشود.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب دو شرق، یک افق و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | دو شرق، یک افق |
| عنوان دیگر | مطالعه چین از نگاه ایران |