کتاب رهایی از چاقی بسیار ساده است
معرفی کتاب رهایی از چاقی بسیار ساده است
کتاب رهایی از چاقی بسیار ساده است نوشتهی خلیل رحیمی خوش و توسط نشر سنجاق منتشر شده است. این اثر با رویکردی متفاوت به موضوع چاقی و اضافهوزن میپردازد و تلاش کرده است راهی تازه برای مواجهه با این مشکل رایج ارائه دهد. برخلاف بسیاری از کتابهای مشابه که تمرکز خود را بر رژیمهای غذایی، دارو یا ورزشهای سنگین میگذارند، این کتاب بر نقش ذهن، روان و نگرش فرد نسبت به خود تأکید دارد. نویسنده با تکیهبر تجربیات شخصی و سالها کار با مراجعان، به بررسی ریشههای روانی چاقی و راهکارهای ذهنی برای رهایی از آن پرداخته است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب رهایی از چاقی بسیار ساده است
کتاب رهایی از چاقی بسیار ساده است نوشتهی خلیل رحیمی خوش، به موضوع چاقی از زاویهای روانشناختی و ذهنی نگاه کرده است. این کتاب با کنارگذاشتن روشهای متداول مانند رژیمهای سخت، دارو و ورزشهای طاقتفرسا، بر اهمیت رابطهی فرد با خودش و نقش باورها، احساسات و نگرشها در شکلگیری و تداوم اضافهوزن تمرکز دارد. ساختار کتاب بر پایهی تجربیات نویسنده در جلسات مشاوره و کار با صدها مراجعهکننده شکل گرفته و روایتهایی از زندگی واقعی افراد را در کنار تحلیلهای روانشناختی آورده است. فصلهای ابتدایی کتاب به معرفی دیدگاه نویسنده دربارهی انسان، قدرت ذهن و اهمیت عشق به خود اختصاص یافته و در ادامه، با مثالها و تمرینهایی عملی، خواننده را به سمت پذیرش خود و ایجاد تغییرات پایدار در سبک زندگی هدایت میکند. این کتاب تلاش کرده است نشان دهد که ریشهی بسیاری از مشکلات مربوط به وزن، در ذهن و احساسات نهفته است و با تغییر نگرش و افزایش خوددوستی، میتوان به نتایج متفاوتی دست یافت.
خلاصه کتاب رهایی از چاقی بسیار ساده است
کتاب رهایی از چاقی بسیار ساده است بر این باور استوار است که چاقی بیش از آنکه یک مسئلهی جسمی باشد، ریشه در ذهن و احساسات فرد دارد. نویسنده با بیان تجربیات شخصی و روایتهایی از مراجعان، نشان داده است که بسیاری از افراد چاق، خود را به اندازهی کافی دوست ندارند و دچار سرزنش و انتقاد دائمی نسبت به خود هستند. این احساسات منفی، نهتنها کمکی به کاهش وزن نمیکند، بلکه باعث تشدید پرخوری و تداوم اضافهوزن میشود. در بخشهای مختلف کتاب، تأکید شده است که پذیرش بیقیدوشرط خود و ایجاد رابطهای دوستانه با جسم، کلید اصلی رهایی از چاقی است. نویسنده توضیح داده است که سرزنش و تنفر از خود، انرژی فرد را صرف مبارزه با خودش میکند و نتیجهای جز خستگی و شکست ندارد. در مقابل، عشق به خود و پذیرش وضعیت فعلی، زمینه را برای تغییرات مثبت فراهم میکند. کتاب با تمرینهایی مانند تمرین دوستداشتن اعضای بدن، مراقبت از افکار و احساسات و رهاکردن کاملگرایی، تلاش کرده است خواننده را به سمت خودآگاهی و خوددوستی هدایت کند. همچنین، به نقش باورهای نادرست دربارهی ارزشمندی و زیبایی اشاره شده و تأکید شده است که ارزش انسان به ظاهر و وزن او وابسته نیست. در نهایت، نویسنده نتیجه گرفته است که تنها راه واقعی برای کاهش وزن و رسیدن به سلامتی پایدار، تغییر نگرش و ایجاد هماهنگی میان ذهن و جسم است.
چرا باید کتاب رهایی از چاقی بسیار ساده است را بخوانیم؟
این کتاب با کنارگذاشتن راهکارهای رایج و گاه ناکارآمد، زاویهی تازهای برای مواجهه با چاقی ارائه داده است. تمرکز بر ریشههای روانی و ذهنی اضافهوزن، بهجای تمرکز صرف بر رژیم و ورزش، میتواند برای کسانی که بارها روشهای مختلف را امتحان کردهاند اما نتیجهی پایداری نگرفتهاند، امیدبخش باشد. همچنین، تمرینهای عملی و روایتهای واقعی، امکان همذاتپنداری و یادگیری عمیقتر را فراهم کرده است. این کتاب نهتنها به کاهش وزن، بلکه به بهبود رابطهی فرد با خودش و افزایش عزتنفس کمک میکند و میتواند نقطهی شروعی برای تغییرات مثبت در زندگی باشد.
خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که از رژیمهای سخت و روشهای سنتی کاهش وزن نتیجه نگرفتهاند، افرادی که با احساس گناه و سرزنش نسبت به خود دستوپنجه نرم میکنند، یا به دنبال راهی برای بهبود رابطه با جسم و ذهن خود هستند. همچنین، برای علاقهمندان به روانشناسی و خودشناسی که دغدغهی سلامت روان و جسم را دارند، این کتاب مفید است.
بخشی از کتاب رهایی از چاقی بسیار ساده است
«حالا میفهمم که منظور از دوست داشتن خود این است که خودم را علیرغم چاق بودن بپذیرم و سرزنش نکنم. حالا میفهمم که دوست داشتن خود به هیچ وجه به معنی تنپروری، تنبلی و رفاهزدگی نیست؛ چرا که اینها با سلامتی من در تضادند. دوست داشتن خود به معنی تلاش در جهت سلامتی هر چه بیشتر میباشد. بنابراین، دوست داشتن خود از این نظر که مانع سرزنش میشود، از اضطراب درونی جلوگیری کرده و مانع بسیاری از پرخوریهای بیدلیل من میشود. حالا به این نتیجه میرسم که یکی از مهمترین علل شکست من در دفعات قبل، همین سرزنش کردن بیهوده و بیجهت خودم بوده است. خوب، تا اینجا قبول میکنم که دوست داشتن خود میتواند تا حدودی مؤثر باشد، اما بگذار طرف دیگر سکه را هم ببینیم: طرف دیگر سکه این است که آیا دوست داشتن خود باعث تنپروری، رفاهزدگی و لوس شدن نمیشود؟ اگر خودم را دوست داشته باشم، بایستی با بهترین غذاها از خودم پذیرایی کنم، دست به سیاه و سفید نزنم و ... و اینها باعث تنبلی بیش از حد میشود. این فکر مدتی ذهن مرا به خود مشغول داشت. خوشحالم که پس از کمی تعمق فهمیدم که این کارها به هیچوجه با مفهوم دوست داشتن هماهنگ نیست. تنبلی، پرخوری، رفاهزدگی و بیبندوباری موجب بیماری میشود. به یاد یکی از گفتههای شما افتادم که: دوست داشتن خود یعنی تلاش برای سلامتی بیشتر و زندگی هرچه بهتر! مطمئناً چنین دوست داشتنی به هیچ وجه خودخواهی نیست؛ چرا که برای هیچکس ضرری ندارد.»
فوق العاده عالی بود بی نظیر