کتاب پرچم های برافراشته
معرفی کتاب پرچم های برافراشته
کتاب پرچمهای برافراشته نوشتهی محسن حسنزاده لیلهکوهی اثری است که نشر سنجاق آن را منتشر کرده است. این کتاب به بررسی جایگاه و نقش ایرانیان در تحولات پیش از ظهور حضرت ولیعصر (عج) میپردازد و با رویکردی تحلیلی و روایی، به تبیین مبانی دینی و تاریخی مشروعیت حکومت اسلامی پیش از ظهور میپردازد. نویسنده با استناد به آیات قرآن، روایات اهلبیت و تحلیلهای تاریخی، تلاش کرده است تا به سؤالات و شبهات پیرامون مشروعیت قیامها و حکومتها در عصر غیبت پاسخ دهد. ساختار کتاب بر پایهی سلسله جلسات و گفتوگوهای جمعی با جوانان و اقشار مختلف جامعه شکل گرفته و نتیجهی آن بهصورت منسجم و قابل استفاده برای علاقهمندان به مباحث مهدویت و تاریخ اسلام تدوین شده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب پرچم های برافراشته
کتاب پرچمهای برافراشته اثر محسن حسنزاده لیلهکوهی با محوریت بررسی نقش ایرانیان در تحولات منتهی به ظهور حضرت ولیعصر (عج) نگاشته شده است. این کتاب با تکیهبر منابع روایی و تحلیلهای تاریخی، به موضوع مشروعیت حکومت اسلامی پیش از ظهور میپردازد و تلاش کرده است تا شبهات و سؤالات رایج در این زمینه را بررسی کند. ساختار کتاب بر پایهی سلسله جلسات پرسش و پاسخ با جوانان و اقشار مختلف جامعه شکل گرفته و نویسنده با زبانی صمیمی و استدلالی، به تبیین جایگاه ایرانیان در روایات اسلامی و نقش آنها در آیندهی جهان اسلام میپردازد. در بخشهایی از کتاب، به تحلیل روایات مربوط به «پرچمهای برافراشته» و تفسیر آنها در بستر تاریخی و اجتماعی پرداخته شده و همچنین به چالشهای فکری و فرهنگی معاصر، از جمله تقابل ناسیونالیسم و اسلام، اشاره شده است. نویسنده با بهرهگیری از منابعی چون قرآن، احادیث اهلبیت و آثار حدیثی معتبر، تصویری از مسئولیت تاریخی ایرانیان در عصر غیبت و زمینهسازی برای ظهور ارائه داده است.
خلاصه کتاب پرچم های برافراشته
کتاب پرچمهای برافراشته با تمرکز بر جایگاه ایرانیان در تحولات پیش از ظهور، مباحث خود را با تفسیر آیات قرآن و روایات آغاز میکند. نویسنده ابتدا به آیهی «وَ لَقَدْ کتَبْنا فِی الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّکرِ أَنَّ الْأَرْضَ یرِثُها عِبادِی الصَّالِحُونَ» پرداخته و مفهوم «صالحان» را مورد واکاوی قرار میدهد. در ادامه، با اشاره به دعاها و مناجاتهای اسلامی، به این نکته تأکید شده است که رسیدن به مقام صالحان نیازمند معرفت، عمل صالح و تسلیم در برابر چهار اصل توحید، نبوت، معاد و ولایت است. در بخشهای بعدی، کتاب به بررسی نقش انقلاب اسلامی ایران در بیداری ملتهای مسلمان و تأثیر آن بر معادلات جهانی میپردازد. نویسنده با اشاره به تهدیدات فرهنگی و فکری علیه نظام اسلامی، به اهمیت پاسخگویی عالمان دین به شبهات مشروعیت حکومت اسلامی پیش از ظهور میپردازد. در این راستا، روایات متعددی دربارهی جایگاه ایرانیان در رویدادهای آخرالزمان و نقش آنها در زمینهسازی ظهور حضرت ولیعصر (عج) نقل و تحلیل شده است. کتاب همچنین به چالشهای هویتی و فرهنگی معاصر، از جمله تقابل ناسیونالیسم و اسلام، میپردازد و با استناد به روایات، جایگاه ویژهی ایرانیان را در آیندهی جهان اسلام تبیین میکند. در بخشهایی از کتاب، روایات مربوط به «پرچمهای برافراشته» و نقش ایرانیان در آموزش قرآن و احیای معارف دینی در عصر ظهور مورد بررسی قرار گرفته و مسئولیت تاریخی ایرانیان در این مسیر برجسته شده است.
چرا باید کتاب پرچم های برافراشته را بخوانیم؟
کتاب پرچمهای برافراشته با رویکردی تحلیلی و مستند به منابع دینی، به یکی از مهمترین سؤالات و دغدغههای جامعهی امروز دربارهی مشروعیت حکومت اسلامی پیش از ظهور و نقش ایرانیان در تحولات آخرالزمان پاسخ داده است. این کتاب با ارائهی روایات و تحلیلهای تاریخی، تصویری متفاوت از مسئولیت و جایگاه ایرانیان در آیندهی جهان اسلام ارائه میدهد و به مخاطب کمک میکند تا با نگاهی عمیقتر به مبانی دینی و تاریخی، نسبت به مسائل هویتی و فرهنگی معاصر آگاهتر شود. همچنین، اثر حاضر با پرداختن به شبهات رایج و تبیین آنها، زمینهی مناسبی برای گفتوگو و تفکر پیرامون نقش فرد و جامعه در عصر غیبت فراهم کرده است.
خواندن این کتاب به علاقهمندان مباحث مهدویت، تاریخ اسلام، مطالعات هویتی و کسانی که با سؤالات و شبهات پیرامون مشروعیت حکومت اسلامی پیش از ظهور مواجه هستند، پیشنهاد میشود. همچنین به پژوهشگران حوزه دین و جوانانی که دغدغهی شناخت جایگاه ایران و ایرانیان در تحولات آینده را دارند، توصیه میشود.
بخشی از کتاب پرچم های برافراشته
«در آیه شریفه فوق، خداوند متعال میفرمایند ما از پیشترها حتی از زمان حضرت داوود (علیه السلام) که از انبیاء بنیاسرائیل است و پیشتر از او در کتابها نوشتهایم: که دنیا در آخرالزمان، میراث صالحان خواهد بود. «وَ لَقَدْ کتَبْنا فِی الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّکرِ أَنَّ الْأَرْضَ یرِثُها عِبادِی الصَّالِحُونَ» ملاحظه شده که در چند جای کتاب زبور حضرت داوود، این وعده داده شده است؛ حتی در ترجمهای که صورت گرفته از لفظ صالحان استفاده شده است. بله این چنین است که: «أَنَّ الْأَرْضَ یرِثُها عِبادِی الصَّالِحُونَ» بندگان صالح و بندگان نیکوکار خداوند متعال، زمین را به ارث خواهند برد. منتهی گرفتاری اینجا است که این صالحان چه کسانی هستند؟ وقتی بعضی آیه را میشنوند، خیال میکنند، سند آخرالزمان به نام آنها ثبت است. یعنی خودشان را جزء صالحان میدانند. گرفتاری اینجا است. خصوصیات صالحان چیست؟ آیا ما جزء صالحان هستیم یا اینکه خدایی نکرده، توهم صالح بودن داریم! آنطوری که از نماز، برخی ادعیه، نمازهای مخصوص و دیگر دعاها و مناجاتها بر میآید، این است که اصل بر صالح نبودن ماست. مثلاً در سلام نماز امر فرمودهاند که بگوییم «السلام علینا و علی عبادالله الصالحین» خودمان را از عباد صالحین جدا بکنیم. سلام خدا بر ما و بر بندگان صالح خدا... لابد بندگان صالح خدا یک طایفه خاصی هستند که فرمودهاند بعد از نماز به آنها سلام بدهیم؛ در قنوت نماز عید فطر فرمودند که «اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک خَیرَ مَا سَأَلَک مِنْهُ عِبَادُک الصَّالِحُونَ وَ أَعُوذُ بِک فِیهِ مِمَّا اسْتَعَاذَ مِنْهُ عِبَادُک الصَّالِحُونَ» بندگان صالح تو چه خوبیهایی را خواستهاند؟ ما نیز همان را میخواهیم. بندگان صالحان تو به چه چیزهایی پناه بردهاند، من هم از همانها به تو پناه میبرم.»