کتاب شنود
معرفی کتاب شنود
کتاب شنود (داستان بلند) نوشته علی موذنی توسط نشر نیستان هنر منتشر شده است. این داستان بلند ایرانی که درمورد یک خانوادهی شهری معاصر است، به روابط پیچیده و پنهان میان اعضای خانواده میپردازد. داستان درمورد نسرین، مازیار و پسرشان (پرهام) است. نویسنده با نگاهی موشکافانه، دغدغهها و تنشها و رازهای کوچک و بزرگ زندگی روزمره را به تصویر کشیده است. او با زبانی طنزآمیز فضای خانهای را ترسیم کرده است که در آن هر کس بهنوعی درگیر شنیدن و شنودشدن است؛ چه در معنای واقعی کلمه و چه در لایههای عمیقتر عاطفی و روانی. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب شنود اثر علی موذنی
کتاب شنود به قلم علی موذنی، داستانی بلند درمورد خانوادهای سهنفره، روابط میان والدین و فرزندشان است. این داستان بلند ایرانی با تمرکز بر زندگی نسرین و مازیار و پسرشان (پرهام) به موضوعاتی چون تنهایی، عشق کودکانه، حسادت، تربیت فرزند و چالشهای زندگی مشترک پرداخته است. داستان در فضایی شهری و معاصر جریان دارد و نویسنده با استفاده از دیالوگ و طراحی موقعیتهای طنزآمیز، فضای خانهای را به تصویر میکشد که در آن هر کس بهنوعی درگیر شنیدن و شنودشدن است؛ چه در معنای واقعی کلمه و چه در لایههای عمیقتر عاطفی و روانی.
کتاب شنود مبتنیبر گفتوگوهای پرکشش و موقعیتهای روزمرهای است که بهتدریج لایههای پنهان شخصیتها و روابطشان را آشکار میکند. داستان شنود نهتنها بهمعنای فنی و تکنولوژیک آن بلکه بهعنوان استعارهای از کنجکاوی، مراقبت و حتی کنترل در روابط خانوادگی مطرح شده است. علی موذنی در این داستان بلند با نگاهی دقیق و گاه انتقادی، دغدغههای والدین امروزی، چالشهای تربیت فرزند و تأثیر فناوری بر روابط انسانی را به تصویر کشیده است.
خلاصه داستان شنود
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
شنود با یک مهمانی خانوادگی آغاز میشود که در آن پرهام، پسر خانواده، بهشکل کودکانه و با هیجانی خاص، عاشق مهرسا میشود؛ دختری که چندین سال از او بزرگتر است. این علاقهی ناگهانی بهانهای میشود تا روابط میان اعضای خانواده و بهویژه تعاملات نسرین (مادر) و مازیار (پدر) با پرهام زیر ذرهبین قرار بگیرد. پرهام با رفتارهایی مثل ضبط صدا، گرفتن عکسهای پنهانی و تلاش برای جلب توجه مهرسا، مرزهای خصوصی خانواده را جابهجا و والدین را با چالشهایی تازه روبهرو میکند. نسرین که همزمان دغدغهی کار و مسائل مالی را دارد، درگیر کشمکشهای تربیتی و عاطفی با پرهام میشود و مازیار نیز با رویکردی متفاوت میکوشد میان اقتدار پدرانه و همدلی با فرزندش تعادل برقرار کند.
داستان با طنز و تلخی به موضوعاتی چون تنهایی کودک، نیاز به توجه، رقابت والدین، نقش فناوری در زندگی خانوادگی و بحرانهای کوچک و بزرگ روزمره میپردازد. پرهام با رفتارهایش بارها والدین را به مرز عصبانیت و نگرانی میرساند و حتی با تهدید به رفتن به پرورشگاه، فضای خانه را متشنج میکند. در نهایت، داستان با تأکید بر اهمیت گفتوگو، درک متقابل و پذیرش ضعفها و نیازهای اعضای خانواده، تصویری واقعگرایانه و چندلایه از زندگی شهری معاصر ارائه میدهد.
چرا باید کتاب شنود را بخوانیم؟
داستان بلندِ شنود با نگاهی دقیق و بیپرده، روابط خانوادگی را در بستر زندگی شهری معاصر به تصویر کشیده است. این داستان با روایت صمیمی و طنزآمیز به دغدغههایی چون تربیت فرزند، تنهایی کودکان، نقش فناوری در خانه و چالشهای زن و شوهر میپردازد. ویژگی شاخص این اثر پرداختن به جزئیات زندگی روزمره و نمایش فرازونشیبهای عاطفی اعضای خانواده است؛ جایی که هر کس بهنوعی شنونده و شنودشونده است. خواندن این کتاب فرصتی برای بازاندیشی در روابط خانوادگی، شناخت بهتر نیازهای عاطفی کودکان و درک پیچیدگیهای تربیت در دنیای امروز فراهم میکند. همچنین طنز و موقعیتهای آشنا فضای این کتاب را برای طیف وسیعی از مخاطبان خواندنی میکند.
خواندن این کتاب به والدینی که دغدغهی تربیت فرزند دارند، افرادی که با چالشهای ارتباطی در خانواده روبهرو هستند و کسانی که به موضوعاتی مانند روابط انسانی، تنهایی کودک و تأثیر فناوری بر زندگی روزمره علاقهمندند، پیشنهاد میشود. همچنین این داستان بلند ایرانی برای کسانی که بهدنبال داستانهای واقعگرایانه و معاصر دربارهی زندگی شهری هستند، مناسب است.
درباره علی موذنی
علی موذنی، نویسنده نامآشنای متولد سال ۱۳۳۷ در تهران، تحصیلات آکادمیک خود را در رشتهی ادبیات نمایشی در دانشکدهی هنرهای زیبا، دانشگاه تهران، به پایان رسانده است. او از معدود هنرمندانی به شمار میرود که نویسندگی را بهعنوان پیشهی تخصصی خود برگزیده و در بسترهای متنوعی همچون داستان کوتاه، رمان، نمایشنامه و فیلمنامه طبعآزمایی کرده است. کارنامهی هنری او تنها به دنیای واژگان محدود نمیشود؛ چراکه کارگردانی شش تلهفیلم تلویزیونی را نیز در سوابق خود ثبت کرده است. آثار علی موذنی غالباً تحسین منتقدان و استقبال گستردهی مخاطبان را به همراه داشته و افتخارات متعددی را برای این نویسنده به ارمغان آورده است. از میان تألیفات شاخص او میتوان به عناوینی چون «شنود»، «خوبیهای خوبان» و «شعر به انتظار تو» اشاره کرد.
این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟
علی موذنی در طول دوران فعالیت حرفهای خود افتخارات متعددی را کسب کرده است که از شاخصترین آنها میتوان به دریافت جایزهی کتاب سال ۱۳۷۶ برای «ملاقات در شب آفتابی» و انتخاب رمان «ظهور» بهعنوان اثر برگزیدهی سال ۱۳۷۸ اشاره کرد. همچنین رمان «ارتباط ایرانی» از او مورد تحسین شورای نویسندگان روسیه قرار گرفت و کتاب «چهار فصل» که مجموعهای از سه داستان بلند است، با استقبال گستردهای روبهرو شد. علاوهبراین افتخارات فردی، علی موذنی در سیزدهمین دورهی جایزهی ادبی جلال آلاحمد در سال ۱۳۹۹، از سوی اهالی رسانه بهعنوان یکی از چهرههای برتر و برگزیده در حوزهی داستاننویسی و مستندنگاری دفاع مقدس معرفی و تجلیل شد.
بخشی از کتاب شنود
«آن حال خوش فردا هم با او بود و باعث شد نگاهی به فهرست کتابهای روانشناسی «چهگونه با کودکان خود رفتار کنیم»، بیندازد. اما آنچه را میخواند، چندان برایش مفهوم نبودند. اگر اینها به فارسی نوشته شده، پس چرا من منظورشان را نمیفهمم؟ اصلا ولش کن. همان مازیار میخواند، بس است.
هم موقع شینیون موهای خانم بهجتی و هم موقع پختن غذا به حرفهای مازیار بیشتر فکر کرد و به نظرش آمد فکر خواستگاری از مهرسا آنقدرها هم مسخره نیست و نظر مازیار را پذیرفت که با این کار مهرسا کمی توجه نثار پرهام بکند. البته شاید. سکهٔ یک پولمان نکند دخترهٔ از خود راضی! چیزی ازش کم نمیشود که. اصلا چرا باید از عشق یک پسربچه نسبت به خودش برنجد؟ یا برایش دغدغه شود؟ کدام دختر یا زنی از اینکه مورد توجه باشد و عاشقش بشوند، بدش میآید؟ شاید برایش حتی جالب باشد. من خودم که خیلی هم خوشم میآید. البته عشق واقعی نه از این عشقهای هوسی.»